728 X 90

2013-as őszi és 2014-es téli frizura trendek

By Frizura & Szépség

Kucsera Zsolt mesterfodrászt az őszi frizura trendekről kérdeztük

Az elmúlt évek tapasztalata alapján azt érzem, hogy nincsen határozott jellegzetes trend vagy frizura ideál. A mostani divat nagyon színes és nagyon sokféle. Egészen a naturális, szinte az otthon elkészített frizura érzetét keltőtől az igen extrém elrugaszkodott stílusig. Ezen belül a fodrász feladata kiválasztani a vendéghez illő frizurát, stílust. Gyakorlatilag, mondhatjuk azt, hogy az a divat, ami az adott hölgynek jól áll és stílusban illik hozzá.

egész alakos 2013 ősz 2013 tél Kucsera Zsolt 1239926_505686152853580_1289678930_n

A L’Oréal Professionnel frizura kollekciójában minden évben három karakter jelenik meg: egy hosszú, egy közepes és egy rövid. A 2013 őszi és 2014 téli kollekcióban közepes hosszúságú hajat készítettem modellemnek.

Egyik szempont az volt, hogy olyan kollekciót rakjunk össze a kollégáimmal, amelyek hordható, kezelhető frizurákat mutatnak be.

A munka egy kollekció kapcsán a modell kiválasztásával kezdődik. A stílusirányzat, a hajszín, a modell harmóniája adja meg a végeredményt.

Persze rajtam kívül a tökéletes eredmény érdekében még sokan dolgoznak. Gondolok itt a dekoratőrre, a stylistra, a fotósra és a sminkesre. Mivel hajszínkollekcióról beszélünk, a hajon van a hangsúly, az összes többi ezt támogatja.

magazinba 2013 kollfotóZsolt modelljének frizurája:

Lágy hullámok jellemzik a frizurát, amit a modellem arcához igazítottam. A plasztikus forma és a hullámos térben elhelyezett volumen játéka a meghatározó. Egy laza hajszárítás és néhány tincs hullámosításával értem el ezt az eredményt.

Őszi-téli trendek:

Az őszi-téli trend az ásványok jegyében készült, azaz továbbra is a természetességet és sokszínűséget képviseli az idei kollekció.

A középhosszú hajnál nagyon kedvelt forma a bob fazon, frufruval vagy anélkül. Itt teljesen elrugaszkodhatunk a megszokott fazontól. Én is ebben gondolkodtam a modellem esetében az őszi kollekció kapcsán. Kicsit újragondolva egy nagyobb volumenű, nem fejhez tapadó frizuraként, nagy volument fésültem neki. A kollekción úgy dolgoztunk, hogy a frizurákat a hölgyek magukénak tudják érezni és könnyen elkészíthetőek legyenek.

magazinba fotó Kucsera 2013 ősz 1239417_505686132853582_962825802_n

Kisokos: A bob fazon egyhossz-hajvágást jelent. Lehet átmenettel vagy tépetten is készíteni. Mindenképpen váll felett érő forma.

A rövid hajnál is jelen van az aszimmetria. A frufru első részén van a hangsúly. Ez a fodrász kreativitásán múlik. Azaz: a vendéggel egyeztetve, a fodrász mit hoz ki belőle, hogy jól álljon és passzoljon a vendég egyéniségéhez (pl. oldalra fésült aszimmetrikus forma). 12

Az ásványok sokszínűsége színben, formában, struktúrában sok lehetőséget rejt. Ezekből nagyon-nagyon jól lehet csipegetni és ötleteket meríteni.

A hosszú hajnál a természetesség jellemző – a kibontott, laza, könnyed, lágy frizura trend folytatódik.

L'Oréal Professionnel Hungary 2013 SS Kollekciós fotózás Fodrászok: Hajas László, Zsidró Tamás, Szabados Iréne, Zsiga Renáta, Kucsera Zsolt, Dudás Attila, Vadász Évi és Tóth Kriszta Hajszínek: Vadász Évi és Tóth Kriszta Fotó: Karsay Katalin Smink: Daru Melinda Styling: Záray Kata, Benedek Flóra Berta Enteri?r stylist: Adorján Éva Enteri?r asszisztens: Szép Éva Werkfotó: B?r Gergely Werkfilm: Huber Olivér Fotóhelyszín: Flashback Photo Studio Fotó asszisztens: Gönczöl Gerg?, Szentgyörgyváry Ambrus, Guitman Ágoston

Előtérben marad továbbra is a melír, ezen belül az ombre festés (lásd az ombre festés cikkünket). A hosszú, egyenes hajat nagyon hangsúlyossá tudja tenni az ombre festés. Azoknak ajánlott ez a melírozási technika, akik szeretik a hosszú hajat, de egy kis izgalomra vagy egy kis változatosságra vágynak. Fantasztikus hangulatot tud adni a hajnak.

Érezhetően tér vissza a hullámosítás, és egyre több hajba készítünk hullámokat és ez nem csak a hosszú hajra vonatkozik. A hölgyek a természetességet keresik, azaz a nagyon direkt és besütött hullámok helyett természetes hullámos vagy göndör haj érzetét keltő frizurát szeretnének.

2

Feltűzéseknél is a természetesség kerül előtérbe. Lazán összefogott és feltűzött, lágy vonalak jellemzők. Ez készülhet úgy is, mintha csak egy copfot készítettünk volna. Tisztára és szépen fésült felületek helyett, inkább a kócosság jellemző.

esküvő Kucsera Zsolt

Esküvői frizurák terén széles a választék. Én azt javaslom a hölgyeknek, hogy olyan frizurát válasszanak, amely az egyéniségükhöz és a hajukhoz a legközelebb áll. Értem ezalatt: a természetes göndör hajú menyasszonynak, megtartom hajának struktúráját, és ebből készítek alkalmi frizurát. Itt is a természetesség a jellemző.

Frizurák: Kucsera Zsolt

Fotó: L’Oréal Professionnel, Karsay Katalin

          Porció Norbert


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble