728 X 90

Intenzív bikini program – SOS fogyókúrás tippek – Így érhetjük el a tökéletes bikinialakot

By Frizura & Szépség

 

Elindultak a várva várt szabadságolások, tervezzük a nyaralást, nyakunkon a bikini-szezon… a július az az időszak, amikor mindenki SOS diétás trükköket keres, hogy vajon pár hét alatt mitől nézhetne ki még jobban a kiszemelt bikinijében. Nos, ha az utolsó percekre hagytuk a fogyókúránkat, akkor érdemes elolvasnunk nehány tippet!

Felejtsük el a nassolnivalókat

Sajnos nincs mese, ha fogyni szeretnénk, akkor nem  nassolhatunk – legalábbis nem egészségtelen finomságokat. Tudjuk, hogy nagy a kísértés, hiszen a fagyi, a lángos és a koktélok is nagyon csábítóak, de ha el szeretnénk érni a kitűzött célt, bizony nem árt, ha ezeket mellőzzük, különösen esténként! Persze, ez nem jelenti azt, hogy éheznünk kell, csupán legyen rendszer az életünkben! 1. Étkezzünk rendszeresen! Legyen kiegyensúlyozott a tápanyagbevitelünk, így elkerülhetjük az éhségrohamokat. 2. Együnk minél több szezonális friss, nyers zöldséget (uborkát, paradicsomot, cukkinit) és válasszunk rostban gazdag ételeket! 3. Érdemes odafigyelnünk, hogy némely gyümölcsnek igen magas a cukortartalma, így nem mindegy mikor fogyasztjuk ezeket! 4. Hosszútávon az a leghatékonyabb, ha elhagyjuk az egészségtelen étkezési szokásokat, de addig is sokat fogyhatunk, ha csökkentjük az eddigi adagjainkat. Használjunk kisebb méretű tányért vagy desszertes tálkát! 5.  Ne essünk túlzásba! A koplalás nem jó módja a fogyásnak. Számoljunk utána az alapanyagcserénknek, és ehhez igazítsuk a diétánkat.

14 napos intenzív program fehérjével

Ha rövid idő alatt szeretnénk látványos súlycsökkenést elérni, valamilyen közelgő esemény miatt (esküvő, nyaralás), akkor ezt a programot válasszuk! Handl Tamara, szakmai vezető elárulta miben rejlik a kúra sikere. „Az első napon alapos nagytakarítást javasolt végeznünk a szervezetünkben, melynek következtében a diéta során a tápanyagok hatékonyabban fel tudnak majd szívódni. A diéta során rendszeresen kell étkeznünk, így nem lesznek falási rohamaink. A 14 nap alatt az anyagcserénk egy ideálisabb ritmust vesz fel. A szervezetünk feltöltődik vitaminokkal, de a legjobb, hogy mindeközben folyamatos zsírbontó állapotban van.

Hagyjuk el a cukrot

Amennyiben a kalóriacsökkentés a célunk, de imádjuk az édes ízeket, ideje lecserélnünk a hagyományos cukrot. Léteznek olyan természetes édesítők, amik nem tartalmaznak kalóriát. Ilyen például a stevia a vagy az eritrit! Ezeknek a termékeknek semmi mellékízük nincs, tökéletesen édesítenek, és segítségükkel igazán könnyen megszabadulhatunk néhány felesleges kilótól.

Fehérje diéta

A fehérje diéta lényege az, hogy az étrendünkben megváltoztatjuk a tápanyagbeviteli arányokat: kevesebb szénhidrátot, és sokkal több fehérjét eszünk, ezzel támogatva az izomzat megtartását és a zsírégető folyamatokat. Ezt a tápanyagbeviteli arányt nagyon egyszerűen elérhetjük egy magas fehérjetartalmú étkezést helyettesítő fehérje turmixporral. Fontos szem előtt tartani, hogy legalább 40 % fehérje- és 35% szénhidráttartalmút válasszunk az étkezés helyettesítésére.

Reformáljuk meg a vacsoránkat

Ha csak egy valamin változtatunk, akkor az a vacsoránk legyen! Próbáljuk legalább 2-3 órával elalvás előtt elfogyasztani, illetve törekedjünk arra, hogy minél kevesebb szénhidrátot tartalmazzon. Vacsorára tökéletes bármilyen saláta, sovány hús, zsírszegény tejtermék, tojás. Ezeket természetesen kombinálhatjuk is egymással, hogy ne unjuk meg őket idő előtt. És még egy ötlet a változatosság jegyében: fűszerezzünk minden nap máshogy!

Forrás: Turbó Diéta. Érdemes tudni, hogy van olyan Turbó Diéta fehérje turmixpor, ami elérhető már laktóz-és gluténmentes verzióban is!


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble