728 X 90

2013 őszi – 2014 téli sminktrendek

By Frizura & Szépség

másolat őszi dekor téma Chanel COLLECTION SUPERSTITION_Ad Visual_ww_01

Az idei őszi-téli sminkekben igazán nagy kitörés nem jellemző, de azért az elmúlt évekből jól beváltakhoz vissza lehet nyúlni. A 2013-as őszi trend a bor és az erdei bogyó színei – szeder-, áfonyalilás, piros ajkak –, míg a szemhez ehhez illő meleg árnyalatú színek jellemzőek.

szemhéjfesték skála FAP_DUO_AMBIANCE

SZEMEK

4 OMBRES AUTOMNE 2011 PRÉLUDEA fémes szemfestékeket is nehéz lenne az újdonságok közé sorolni, ettől függetlenül erősen meghatározzák az őszi sminktrendeket. Ami a színeket illeti, a csillámos feketétől az alig látható pezsgőszínig terjed a skála.

1. A macskaszem az utóbbi szezonban elengedhetetlen „kellékké” vált. A hagyományos feketén túl egyéb színek is megjelennek.

2. Füstös szemek: ilyenkor a szájra ne használjunk erős rúzst, hiszen a szemeken a hangsúly!

3. Tussal kihúzott szemhez remekül passzol a vörös ajak, s mégsem veszi át a főszerepet. Ez mindenkinek jól állhat.

4. Feltűnő szemöldök – amit ceruzával vagy púderrel is kiemelhetünk, és ne felejtsük el az idei év fókuszát, ami a hangsúlyos szempillákon van. A hangsúlyos pillák minden évszakban szuper jól mutatnak. Az igéző tekintetnek nem sokan tudnak ellenállni.

mono szemhéj OMBRE ESSENTIELLE_101_Gri-GriA korall színek még a hétköznapokban hódítanak, de a hidegebb idő beköszöntével sötétednek a színek is: már-már feketébe hajló árnyalatokkal. Gondoljunk bele, a természetben a falevelek is kiszínesednek, bebarnulnak.

AJKAK

120298-01-GUERLAIN-WEB-GlossEnfer13-400-Gold-G041410-3346470414105Ha ősz, akkor sötét ajkak! A már említett bor és az erdei bogyók színei hódítanak. Vörös, bordó, szeder, lila, padlizsán. Minél sötétebb a rúzs az ajkakon, annál inkább figyelni kell a tökéletes bőrre, sőt, a fogakra!

rúzs sötétebb árnyalat ROUGE COCO SHINE_88_EspritAki nem szereti a matt rúzst, tegyen rá egy réteg szájfényt!

ARC-ORCÁK

120298-140-GUERLAIN-WEB-Fall2013_BlushCollector-G041572-3346470415720A nyári napsütötte barnaság már elhalványodni kezd, így a pirosítóké lehet a főszerep. Használjunk nyugodtan rózsaszínt vagy barackvirágszínűt, ám a bronz vagy óarany erősen az ősz színeit jellemzi – mindenképpen matt színek legyenek!

Az alapozók használata nagyon fontos, nem csak az egységes arcszín miatt, hanem mert a bőr ilyenkor hűvösebb-hidegebb idő viszontagságainak van kitéve. Tehát érdemes olyan alapozót választani (főleg krémes állagút), ami táplálja a bőrt is. Míg nyáron a fényvédőt tartalmazó alapozókat javasoljuk, ősszel-télen a vitaminos (E-vitamin) vagy aloeverás alapozók kapják a főszerepet.

A matt rúzsok után immár a matt körmök is egyre inkább hódítanak, az őszi szezon ismét az egyedi textúrájú körmöké lesz. A nude körmök trendje kedvez azoknak, akik nem rajonganak az élénk színekért és szeretik, ha a körmük színe bármihez illik. Arról már nem is beszélve, hogy az esetleges lepattogzás is kevésbé látszik meg rajtuk.

smaragdzöld lakk LE VERNIS_591_Alchimie

Az ünnepek beköszöntével a 2013-2014-es év téli színe a SMARAGDZÖLD lesz. Stílusjegyekben a vámpíros, elegáns és romantikus a meghatározó.

 

image 2 COLLECTION SUPERSTITION_Ad Visual_ww_02

Chanel – Egy vidám véletlen vagy a végzet jele?

montázs COLLECTION SUPERSTITION_Press Release Visuals_02Gabrielle Chanel hitt a szerencsében. A magánélete tele volt talizmánokkal, amelyek egyrészt jó szerencsét hoztak neki, másfelől inspirációjának forrásai voltak. A párizsi rue Cambon-on lévő apartman bronz és alabástrom oroszlánokkal, búza dekorációval és a kristáy csilláron elrejtett az 5-ös számmal van tele.

A 2013. őszi Chanel smink kollekció a babona világát eleveníti fel egy játékos, szürrealista hangulaton keresztül: a bronz, tóp és keki, a varázslatos aranyos bézs, az intenzív pink vagy a burgundi színekkel.

 

 

másolat image Guerlain FALL_FILLE_H

Guerlain – Csipke fátyol

Natalia Vodianova az őszi évszakban igazán titokzatos csipke fátyla mögött.

rúzs és szemhéj mix FALL_SIGNATURE

Nem könnyű kiismerni Madame sokoldalúságát. Szimbolikus személyiség, Párizst és a divatot a bőre alatt hordja. Csábító, mindenki megbolondul, amikor megpróbálja elfogni a tekintetét. Titokzatos, csak azt mutatja meg magából, amit szeretne, a tekintetét eltakarja, hogy aztán még inkább megismerhessük.

Mi a titka? A nőiesség elengedhetetlen kiegészítője a Guerlain által újraértelmezett csipke fátyol. Grafikus, stilizált változata inspirálta az idei őszi kollekciót, és annak limitált smink újdonságait.

 

 

Hoyos-Palkovics Arienne

sminkelési tanácsadó

Fotók: Guerlain 2013 őszi-téli kollekció, Chanel 2013 őszi-téli kollekció


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble