728 X 90

4 jó tanács, amivel sikeres lehet az őszi diétánk!

By Frizura & Szépség

Tippek, hogy ismét tökéletesen álljon rajtunk a kedvenc farmerünk! Sajnos, a nyári hónapok a legtöbbünknél nem múltak el nyom nélkül… a fagyik, lángosok, koktélok és rendszertelen étkezés bizony okoznak majd némi meglepetést, ha fel szeretnénk venni kedvenc farmerünket, ami még tavasszal tökéletesen állt rajtunk! 
Így nem meglepő, hogy az őszi időszak az egyik legnagyobb fogyókúrás időszak a január után! A szakértő szerint ősszel a nők többsége komoly életmódváltásba kezd, rendszeresebben és tudatosabban étkezik, valamint odafigyel arra is, hogy a fogyókúra minél hatásosabb legyen!

Lássuk, mit tehetünk azért, hogy minél gyorsabban megszabaduljunk a plusz kilóktól!

1. Több saláta, több zöldség – A zöldségeket bármikor fogyaszthatjuk, és szinte bármennyit ehetünk is belőlük, hiszen tele vannak ásványi anyagokkal, szebbé teszik a bőrünket és jól kombinálva bizony remek éhségűzők is! Mely zöldségek a legjobbak diéta alatt? A saláta-, káposzta- és hagymafélék remek választás, magas víztartalma miatt az uborka, valamint a paradicsom is. A legjobb zsírégetők pedig a zeller, a cékla, spenót és a brokkoli! A kukoricát és krumplit viszont jobb, ha kerülöd, ha látványos eredményt szeretnél!

2. Reformáljuk meg a folyadékfogyasztásunkat – A folyadékfogyasztásra feltétlenül ügyelnünk kell ősszel is! A legjobb még mindig a tiszta víz, ám ez természetes módon unalmassá válhat egy idő után. Azonban semleges íze miatt pont a víz az, amit a legkönnyebben ízesíthető, változatossá tehető. A legismertebb praktika, hogy citromot vagy grépfrútot facsarunk bele, de zöldségekkel (pl. uborka) vagy fűszernövényekkel (pl. menta, levendula) szintén ízesíthetjük. Diéta alatt a gyümölcslevek helyett érdemes inkább a zöldségleveleket választani. Ezek cukortartalmát lehet csökkenteni azzal, hogy magunk préseljük frissen, majd alaposan felhígítjuk vízzel.

3. Kerüljük a rejtett kalóriákat – A salátákban rengeteg rejtett kalória lehet, köszönhetően pl. az olajos önteteknek, a sajtoknak vagy a kukoricának. És akkor nem beszéltünk a ketchupról, vagy a majonézről… Nagyon fontos, hogy ezeket a rejtett kalóriákat megpróbáljuk háttérbe szorítani, hiszen, ha odafigyelünk rájuk, elhagyásukkal is könnyen leadhatunk néhány kilót. Sok kicsi sokra megy, főleg, ha nem csak a napi, hanem a havi összes bevitelt vesszük figyelembe!

4. Fogyasszunk minőségi fehérjét! Vágjunk bele egy 14 napos fehérje kúrába – „A legtöbbször igaz a népességre, hogy jóval több szénhidrátot fogyasztunk, mint kellene. Ennek eredménye a gyors hízás. Hogy miért? A szénhidrát rendkívül gyorsan hasznosul, megdobja a vércukorszintet, de ismét gyorsan éhségérzetet generál. A másik leggyakoribb hiba a koplalás, ami miatt testünk nem a zsírt kezdi el bontani rólunk, hanem az izmokat, ami által igaz vékonyabbnak tűnünk (egy darabig), viszont lelassul az anyagcserénk, vagyis amint már éheztetjük magunkat, akkor a testünk vészreakcióból elkezd tárolni és zsírt halmozni, ami pedig hízáshoz vezet” –árulta el Handl Tamara, a Turbó Diéta szakmai vezetője. A fehérje diéta lényege, hogy az étrendedben megváltoztatjuk a tápanyagbeviteli arányokat: kevesebb szénhidrátot, és sokkal több fehérjét eszünk, ezzel támogatva az izomzat megtartását és a zsírégető folyamatokat. Ezt a tápanyagbeviteli arányt nagyon egyszerűen elérhetjük magas fehérjetartalmú ételek fogyasztásával, így sokkal könnyebbnek fogjuk magunkat érezni, ezáltal pedig boldogabbak, és kiegyensúlyozottabbak leszünk.

Forrás: Turbó Diéta

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ne maradj le cikkeinkről

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás