728 X 90

4+1 mesés túraútvonal és kirándulóhely Európa legszebb vidékein

By Frizura & Szépség

Hegyek, völgyek, árnyas erdei ösvények. A nyár és az ősz is tökéletes alkalom arra, hogy túrabotot és hátizsákot ragadjunk, és családunkkal, barátainkkal a természet szépségeit testközelből is megtapasztaljuk. Európa változatos és lélegzetelállító vidékei olyan túraútvonalakat kínálnak, amelyek garantáltan emlékezetesek maradnak. Kalandra fel!

 

 

Kalandok az északi sarkkörön túl – Fjällräven Classic, Lappföld, Svédország

Érintetlen természet, végtelen zöld terek, lappföldi vadon. Az extrémebb vidékek kedvelőinek tökéletes választás a svéd túrafelszerelés-gyártó által nyaranta megrendezett Fjällräven Classic túra, ahova a világ legkülönbözőbb tájairól érkeznek a természetjárás hívei. A kanyargó folyók és hatalmas hegyek alkotta drámai táj végigkíséri a hétnapos utat, amely során megtapasztalhatjuk a nomád élet szépségeit. A Nikkaluokta és Abisko közötti 110 km-es útvonalon ugyanis a svéd allemansrätten (a természethez való közös hozzáférés joga) értelmében ott verhetünk sátrat, ahol éppen jól esik. A résztvevők így tiszta, csillagos ég alatt tölthetik az éjszakákat, ahol a csendet legfeljebb egy arra bóklászó rénszarvascsorda zavarhatja meg.

 

Egy kis hazai – Országos Kéktúra, Magyarország

Az Írott-kőtől Hollóházáig tartó, összesen 1160 km-es turistautat követve Magyarország legszebb északi vidékeit ismerhetjük meg. A táv első hallásra soknak tűnhet, de aggodalomra semmi ok, a túra szakaszonként is teljesíthető, a terep pedig nem nehéz, így a család kisebb tagjai is szeretni fogják. Az egyes résztávok teljesítése után pecsétet kapunk füzetünkbe, az utat pedig onnan folytathatjuk legközelebb. Nemcsak a táj és a gyönyörű természetvédelmi övezetek, de a falvakban élő emberek kedvessége, vendégszeretete is színessé teszi a kalandot. Az éjszakákat a legkülönbözőbb szállásokon tölthetjük: panziók, kulcsosházak is várják a vendégeket, azonban ahhoz, hogy igazán közel érezzük magunkat a természethez, a sátrazást javasoljuk!

A belső utazás – Szent Jakab útja, Spanyolország

Az itthon csak El Caminóként ismert ősrégi zarándokút a kelta időkben a Tejút szimbóluma volt. Az út legnépszerűbb szakasza a Pireneusok lábánál kezdődik és a galíciai Santiago de Compostela városáig tart, ahol a legenda szerint Szent Jakab apostol földi maradványait őrzik. Ez a táv körülbelül 780 km hosszú és 30-35 nap alatt teljesíthető. Ennél persze közelebbről is indulhatunk a céltól, ha nem szeretnénk egészéves szabadságunkat egyben kivenni. A népszerű túraútvonal mai napig őrzi spirituális jellegét: sokan a megújulás, elmélyedés, önmegismerés céljával vállalkoznak az útra. Ha egy testi-lelki kiszakadásra vágyunk a nagyvárosi életből, az El Caminót nekünk találták ki!

A magaslatok szerelmeseinek – GR20, Korzika, Franciaország

Az 1972-ben épített 168 km hosszú GR20-as út átszeli egész Korzikát és Európa egyik legváltozatosabb táját mutatja be. Az elsősorban gyakorlott természetjáróknak ajánlott magashegyi túra körülbelül 15 nap alatt teljesíthető, és bár az út kifejezetten nehéz, erőfeszítéseinkért a gyönyörű, gránittal borított holdbéli táj, a jégkorszaki tavak, és a hósapkás hegycsúcsok kárpótolnak. Ha szeretnénk megismerni saját határainkat és egy kicsit jobban elmélyülni a hegymászás rejtelmeiben, irány Korzika!

 

Ausztria – Tirol –  Langanfeld

Ausztriában is számos gyönyörű kiránduló hely van, amely felfedezésre vár. Az egyik szépséges rész Tirol, ahol pár hete mi is jártunk. Langenfelden, 1200 méteren mesés környezetben találtuk magunkat. Az  Aqua Dome hotelből minden reggel csodálatos kilátásra ébredtünk.

Érdemes ellátogatni Sonnenfeldre és felmenni a 3048 méteren lévő csúcsra. Az utolsó James Bond filmet is forgatták. J Csodálatos látvány tárul elénk.

Fotók 1: Fjällräven Classic

Fotók 2: www.frizuraszepseg.hu


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség