728 X 90

5 hasznos tanács a napos napokra!

By Frizura & Szépség

A napozószerek használatára nem csak azért van szükség, mert védelmet nyújtanak a közvetlen napsugárzás káros hatásai ellen, hanem azért is, mert ezzel a bőr idő előtti öregedésének is gátat szabhatunk. Annak érdekében, hogy biztonságban időzhessünk a napon, az alábbi fontos szabályokat érdemes betartani.

NSU_15629_BLUE_BANG_Protect_Moisture_Family_Calm_Beach_BTL_Screen

Sziesztázzunk! Kerüljük a napon tartózkodást 11 és 15 óra között, amikor a legerősebb a napsugárzás. A szakemberek azonban arra figyelmeztetnek, hogy a szabály nem pontos, mivel az UV sugárzás intenzitása az évszakoktól és a tartózkodás helyétől függően változó. A napsugárzás erősségének megállapításában azonban hasznos segítségünkre van saját árnyékunk. Ha az árnyék kisebb nálunk, a sugárzás túlságosan erős. Ha kb. kétszer nagyobb nálunk, mehetünk is a szabadba és élvezhetjük a napsütést.

Gyakran kenjük be magunkat! Soha ne spóroljunk a napozószerekkel, mindig alaposan kenjük be magunkat tetőtől talpig. Általában 20-30 perccel a napozás előtt ajánlott felvinni a krémet, de a legújabb készítmények már azonnal hatnak. Vízparton ajánlatos 2 óránként megismételni a felvitelt. Akkor is, ha a napozónk vízálló, mert az a törölköző, a napozómatrac vagy a homok által is lekophat.

Hidratáljunk kívül-belül! Az elegendő folyadékbevitel ugyanolyan fontos, mint a megfelelő védelem. Kiváltképpen a forró napokon, amikor az emberi test izzadással és a víz párologtatásával hűti magát. Ilyenkor sokkal több folyadékra van szükség, mint egyébként, ezért mindig legyen kézközelünkben ivóvíz, és folyamatosan pótoljuk a vízhiányt. Napozás után a bőr száraz, irritált, dehidratált lehet, ezért fontos a megfelelő ápolás napozás utáni testápoló termékekkel, melyek hidratálják, puhítják, kellemesen hűsítik a bőrt, ráadásul tartósabbá teszik a megszerzett bőrszínt megelőzve a bőr lehámlását.

Ellenőrizzük, hogy a napvédő krémünk UVB mellett tartalmaz-e UEA szűrőt is! Miért? Azért, mert két különböző sugárzásról van szó, amely egyszerre éri a bőrt a napon. Az UVB sugarak a bőr felső rétegébe hatolnak és leégést okozhatnak. Ezzel szemben az UVA sugarak a bőr mélyebb rétegeibe is eljutnak és a bőr idő előtti öregedését okozhatják. Ezért hatékonyan csak mindkét sugárzást blokkolva lehet védeni a bőrt a napon.

NSU_15628_BLUE_BANG_Protect_Moisture_Family_Active_Beach_Ball_BTL_Screen

Ne rakosgassuk! Használjuk! Bontatlan állapotban minden NIVEA SUN termék eltartható a gyártástól számított legalább 30 hónapon keresztül, hacsak nincs rajta feltüntetve külön a lejárati idő. A csomagoláson található apró szimbólum alapján biztonsággal megállapítható, hogy a felbontást követően mennyi ideig használható a termék. A szimbólum egy nyitott tégelyt ábrázol a hónapok számával, pl. 12M, ahol a 12 a hónapok számát, az M pedig a hónapot jelöli. A napozótermékeket a felbontás után csak a csomagoláson található ideig használd.

Újdonság: NIVEA Protect & Refresh hűsítő naptej FF 30, 200 ml és FF 50, 200 ml

Fotók és forrás: NIVEA


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications