728 X 90

A 4 legjobb tipp home office-hoz

By Frizura & Szépség

Nem túlzás kijelenteni, hogy teljesen megváltozott az életünk. A tavasz első heteit általában pont, hogy a szabadban töltenénk, ehelyett most otthonról dolgozunk, a gyerekek sem járnak be az iskolába, és a szükséges minimumnál többet nem hagyjuk el a lakást. Most mindenki közös érdeke, hogy otthon maradjunk, na de hogy csináljuk ezt jól? Például nem is gondolnánk, mennyire fontos a megfelelő ruhák megtalálása ebben az időszakban…

Nem mindenkinek természetes és könnyű a home office-ra, gyerekei otthoni tanítására való átállás. Sokakat lelkileg is megvisel az új helyzethez való alkalmazkodás és persze a bizonytalanság sincs jó hatással ránk. Összegyűjtöttük azt a 4 legfontosabb tippet, amivel ki tudjuk hozni a legjobbat a home office-ból, és produktívak tudunk maradni az otthonmaradás idején is.

Alakítsunk ki otthon egy olyan munkakörnyezetet, ami nekünk komfortos!

Legyen meg az íróasztalunk, székünk, és az a kis terület, amit kifejezetten munkavégzés céljára rendezünk be, valamint ne feledkezzünk meg a megfelelő megvilágításról sem. Az a legjobb, ha a home office környezet minél jobban hasonlít a munkahelyen levő munkakörnyezetünkhöz. Kényelmesnek hangzik, de nem jó ötlet ágyból, pizsamában dolgozni, az öledbe vett laptoppal. Annál hatékonyabb lesz a munka, minél jobban emlékeztet az eredeti állapotra, és az agyra is frissítően hat. Készítsünk be mindent, amire szükségünk lehet: határidőnapló, jegyzetek, íróeszközök, telefon legyen a kezünk ügyében.

Tartsunk rendet magad körül!

Elhanyagolhatónak tűnik, de higgyük el, nem az. Nem kell SOS makulátlan rendet vágni az egész lakásban, de azon a kis területen, ahol az otthoni munkavégzés zajlik, legyen rend, és legyen minden átlátható. Ne halmozójának az asztalodon kávésbögrék, szalvéták, narancshéjak, szendvicsmaradékok, miegymás. Meg fogjuk látni, hogy rendezett környezetben a gondolatokat is könnyebb rendezni.

Öltözzünk fel!

Nem arról van szó, hogy úgy öltözzünk otthonra is, minta munkába mennénk, senki nem akar otthon kényelmetlen farmerben, zakóban vagy ceruzaszoknyában lenni, és cipőt is butaság lenne húzni. De legyen pár olyan home office szettünk, ami kényelmes, jól érezzük magunkat benne egész nap, és lehetőleg ne a pizsamánk legyen az. A kedvenc pulcsink egy laza nadrággal pont jó lesz, és lehetőség szerint válasszunk vidám színeket, amik feldobnak!

Alakítsunk ki egy rutint!

Sokat segít, ha kitalálunk olyan programpontokat, amiket minden nap betartunk munka előtt és közben. Legyen meg a munkaidő eleje és vége, és időnként tartsunk szüneteket. Mindig úgy üljünk le dolgozni, hogy addigra már megreggeliztünk, fogat mostunk, és megcsináltuk a szokásos reggeli rutinunknak azokat a pontjait, amik most is fontosak. Most a sminkelést természetesen jobb elhagyni, legalább fellélegzik a bőrünk, de beiktathatunk helyette egy gyors reggeli tornát vagy meditációt.

Extra Fashion Days tipp: Fontos, hogy megtaláljuk az arany középutat, a kényelmes otthoni viselet és az irodában megszokott szettek között. A divattal foglalkozó pszichológusok szerint az egyes ruhadarabokhoz érzések is társulnak és különböző hangulatokat hoznak elő a viselőikből. Tehát az is segíthet produktívnak maradni, ha olyan ruhát viselünk, amihez nem az otthoni pihenés vagy alvás gondolata társul. Vegyük fel bátran a kedvenc felsőnket, viselünk vidám színeket vagy bármilyen olyan ruhadarabot, aminek pozitív jelentése van a számunkra – persze válogassunk a kényelmesebb darabok közül. Nem reális, hogy zakóban vagy tűsarkúban üljünk a számítógéped előtt, de ha túllépünk a póló + melegítőnadrág kombináción, a hangulatunk is jobb lesz

Fotók és forrás: Fashion Days

Cikkajánló:

Tavaszi szépítőújdonság csokor tőlünk nektek!

Tegyük szebbé az otthon töltött időnket!

Tavaszi feltöltődés kívül belül a Galvanic Body Trioval és a Nu Skin Tegreen kapszulával

Tavaszi megújuláson jártam Mathisz Helga Szépségszalonjában

Tavaszi sminktrend Schlovicskó Kata sminkmester tippjeivel!

Kulcsszavak: , , , , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications