728 X 90

A festett haj ápolása

By Frizura & Szépség

A helytelenül elvégzett festés és dauer, vagy a túl meleg szárítás gyakran okoz problémát. A hajszál megrepedezik, beszárad, fénytelen, rugalmatlan lesz. Ahhoz, hogy újra fényes és egészséges legyen, a külső rétegnek kell simának lenni.

A kezelés szétrepedezteti a hajat: szétvágja a keratinbevonatot, s egyben a víztartalmát is leszívja. A hajon a szemnek láthatatlan repedéseket is be kell tömni, zárni!

S hogy ezt mivel tehetjük meg? Mindenekelőtt proteintartalmú samponokkal, öblítőkkel kell kezdeni. Savas hajfürdőket kell alkalmazni, hogy a repedések bezárását elősegítsék.

A festés esetén is meg kell nyitni a haj szerkezetét, hogy színt juttassunk a haj belsejébe. Ilyenkor a haj pH-értéke a normál 5-6-ról felmegy 8-9-ra. A savas hajkezelők a szín bevitele után a nyitott hajszerkezetet visszazárják, s a pH-értéket visszaviszik a normál 5-6-os értékre. A már festett hajak festésekor vagy színezésekor magában a festékben lévő ápolóolajok is segítik a normál működést.

A szerkezetileg roncsolt haj a nedvesség hatására túl sok vizet szív magba – a haj telített lesz. A rossz minőségű sampon, amiben sok a lúg, megtámadja a haj külső részét, fellazítja, s azt eredményezi, hogy szárításkor az összes víz elpárolog a hajból, s kezdhetjük újra elölről az építkezést.

A rendszeres vágás is sokat javít, elősegíti a tápanyagok felszívódását a hajban.

  • Szárítás előtt ajánlott egy hajban maradó színvédő balzsam vagy spray használata is, amely segíti a szín tartósságának megmaradását. Ez a következő hajmosásig ápolja, védi a hajat az UV-sugárzástól, gázoktól, portól stb.
  • Erősen igénybevett hajszerkezet esetén ajánlott mélyápolót alkalmazni.

 

Festett szőke

A  festett, szőke haj különösen nagy gondoskodást igényel. Már maga a természetes szőke haj is sokkal érzékenyebb, mint a sötétebb színek (barna, vörös, fekete). A hajfestés még jobban terheli és igénybe veszi a hajat.

Fotó: Matrix

 


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications