728 X 90

A kézmosás fontossága

By Frizura & Szépség

Belegondoltunk már mi történik, ha megérintjük a liftgombot, a villanykapcsolót, vagy akár csak egy kilincset? Nap, mint nap baktériumok milliói leselkednek ránk, ezért a higiéniára, de legfőképp a kézmosásra nagyon oda kell figyelnünk.

Dettol_image_handwash_2

A személyes higiénia kezünk tisztán tartásával kezdődik, melynek legfontosabb eszköze a kézmosás. Ennek elhagyása számtalan betegség terjedéséért felelős, ezért ha rendszeresen mosunk kezet, pl. étkezés előtt, mosdóhasználat vagy tömegközlekedésen való utazás után, akkor a bőrünkhöz tapadt mikróbák számát mérsékelni tudjuk. Közhelynek tűnik, de a kézmosás a mai napig a legegyszerűbb eszköz a fertőzések terjedésének megakadályozására. Egy alapos kézmosás mindössze 20 másodpercig tart, mégis nagy segítségünkre lehet a sok kellemetlenséggel járó fertőző betegségek megelőzésében.

Hagyományos, vagy folyékony szappannal a betegségek elkerüléséért

Köztudott, hogy mind a hagyományos, mind pedig a folyékony szappanok egyaránt hatékonyak a kezünk baktériumoktól és vírusoktól való megtisztításában. Viszont belegondoltunk már abba, hogy az előbbi megoldások sajnos egyúttal a kórokozóknak is kedveznek? A folyékony szappanok adagolója éppen úgy bepiszkolódhat, mint hagyományos szappanok felülete. A leghatékonyabb módja kezünk tökéletesen tisztán tartásának az, ha nem kell megérintenünk a szappant, vagy az adagolót pl. szappanadagolás érintés nélkül a Dettol készülékével – a szerkesztőségünk is tesztelte, nagyon praktikus és nagy sikert aratott a gyerekeknél. Ez különösen akkor ajánlott, ha sokan megfordulnak nálunk.

Dettol_image_handwash

Figyeljünk a gyerekek kezére!

Aki próbálta már megmosni egy kisgyerek kezét, pontosan tudja, hogy egyáltalán nem egyszerű feladat, és ha sikerül is, elég nagy rendetlenséggel tud járni. Ennél csak az nehezebb feladat, hogy rávegyük őket, hogy mossák meg a kezüket maguknak. De ha egy kis mókát is adagolunk az okítás és a szappan mellé, csodás hatást érhetünk el!

A kézmosás után a kezünk ápolásáról se feledkezzünk meg. Nagyon sokat használjuk nap mint nap, így fontos, hogy  hidratáljuk minden nap. Van akinek annyira szárad, hogy minden kézmosás után is ajánlott.

Forrás és fotó: Dettol

Kulcsszavak: , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications