728 X 90

A nem létezik lehetetlen attitűd. Interjú Megla Rózsa divattervezővel

By Frizura & Szépség

“Minden álmunk valóra válhat, ha van bátorságunk nyomába eredni” 

Walt Disney

Megla Rózsa már évekkel ezelőtt is a saját készítésű ruháit viselte, igaz akkor még a szemészeten optometrista, kontaktológusként dolgozott. Az évek múlásával azonban sok minden megváltozott. Rózsa ma már a NAVONA fashion alapítója, akinek egyben a hobbija lett a szakmája is, és ezzel szívesen foglalkozik a nap minden órájában. Személy szerint én is nagyon szeretem Rózsa ruháit. Számos fotózásra és klipforgatásra hoztam már el a különleges kreációiból. (szerk)

Rózsa véleményed szerint melyik az a három ruhadarab, amelyeknek mindenképp ott kell lenniük egy nő szekrényében?

 Az első egy alapruha, amit hívhatunk a ,,kis feketének”,ez lehet ,,kis sötétkék”is, attól függően, melyik szín áll jobban az arcszínünkhöz. A második lehetne egy sportos nadrágkosztüm, ami jó minőségű, elegáns blúzokkal remekül variálható. A harmadik most az őszi-téli szezonban mindenféleképp egy jól szabott, minőségi alapanyagból készített kabát.

Mivel az első találkozásnál a kabátra pillanatunk, javaslom, hogy válasszuk ki a legszebb darabot, amely többet fog elárulni rólunk, mint a névjegyünk!

Elegáns nők öltöztetője

Rózsa az elegáns nők öltöztetője, alkalmi, business és sportos elegáns kollekciókat egyaránt tervez, számos ruhadarabjával találkozhattunk már például a NŐK LAPJA címoldalán. A szalonban több mint 50 címlapon tekinthetjük meg a hírességek által viselt minőségi, szép ruháit.

Béres Alexandra például egy lazacszínű pelerint visel, Mihalik Enikőnek pedig egy különleges smaragd zöldselyemruhát tervezett.

A lehetőség

Amikor huszonnégy éve rátalált a divatszakma, optometrista-kontaktológusként dolgozott a budapesti Andrássy út egyik üzletében. Nagyon szerette a szakmáját és az embereket. Egyszer szemüvegeket készített, máskor látszerészképzést tartott, vagy éppen a vidéki üzletek megnyitását intézte. Önmagának már ekkor is mindent megvarrt a bodytól a télikabátig egyaránt. A varrás szeretete már gyermekkorában rátalált, amikor édesanyja bőrkesztyűket és ruhákat varrt. Rózsa a maradék anyagokból ajándékokat készített a barátainak, saját magának pedig bőröveket és egy cipőt.  Ez utóbbira Haraszti László festőművész –akihez rajzszakkörre járt– rá is kérdezett: vásárolta vagy? Boldogan mondta, hogy ő készítette.

Rózsa a középiskola alatt elég mozgalmas életet élt: kosárlabdázott, rajzolt, kiállításokra járt, bújta a művészeti könyveket, érdekelték az anyagok, a textúrák, és elvarázsolták a színek és a formák világa. Jelentkezett az Iparművészeti Főiskolára, de nem vették fel.

Végül hogy kerültél a divatszakmába?

Néha azt gondolom, a nem az életben a legnagyobb lehetőség! Majd jött az optikusi iskola, és elindultam egy teljesen más irányba, de a tervezés és varrás továbbra is a szívügyem maradt.

1996-ban a Budapesti divatnapokra bekerült egy csinos szoknyám, amire 110 db megrendelés érkezett, és így indult el a Pastell Studio név alatt a női ruhák tervezése, gyártása és piacra kerülése.

Fél éven belül már egy nagykereskedő rendelte a kollekciót, és pár éven belül a ruháim ott voltak a Skála Áruházakban,a Luxus Áruházban, az S-Modell üzletében és 15 magyar butikban.

A NAVONA megszületése

 Az optika és a divattervező szakma számomra a precizitásban találkozik. Mindig maximálisan odafigyelek a pontosságra, a minőségre és nagyon jó szervező vagyok. A csapatomat is úgy állítottam össze, hogy megbízhatóak, magas szintű szakemberek legyenek és a legnagyobb gondossággal foglalkozzanak az egyedi, olasz alapanyagokból készülő ruhákkal.

Rózsa szerint a modellező, a szabász, a mintavarró ugyanolyan fontos, mint a tervező, éppen ezért biztos volt abban, hogy a saját nevét nem szeretné márkajelzésként használni, ez egy csapatmunka.

Egyszer Olaszországból jöttünk haza, a férjem rám nézett a repülőn, és azt mondta, megvan a név: NAVONA, majd 3 másodpercet gondolkodtam, és rábólintottam. Később eszméltünk rá, hogy Róma egyik legszebb tere a Piazza Navona, a szó jelentése pedig „nagy hajó”.

Idővel való játék egy nagy sakktábla

Ma a legfontosabb teendőm a pontos irány megtervezése, a mindenkori jelenlét a napi feladatokban. A döntéseket pillanatok alatt kell meghoznom, az idővel való játék egy nagy sakktábla, mindennek van következménye.

A koncentrációt jógával tartom fenn, sokat olvasok, és jazzt hallgatok a hangulatom szerint. Nyitott vagyok új lehetőségekre, mindig figyelem az újat, ami előre visz.

A ruhák nekem nem csak ruhák, ők olyan álmok, melyet a viselője tesz teljessé! Amikor ajánlok egy sikkes, jól szabott ruhát a vendégemnek, és látom, hogy csillog a szeme, akkor ő maga biztosnak és ellenállhatatlan érzi magát. A legfontosabb napokon viselik ruháinkat a boldog menyasszonyok, örömanyák és vendégeik.

Az életem részévé vált a szépség a mindennapokban, amiért nagyon hálás vagyok az összes nehézségével együtt!

A lelkesedés visz előre nap, mint nap

Amióta a ruhák tervezése rám talált, semmi nem megy kárba, hisz a fenntartható divat nagykövete vagyok. Ezen szellemiségben mutattuk be ruháinkat. a 4.GSFW-en: zero-vaze technika, természetes alapanyagok használata, az egyedi női ruhák helyi munkaerővel készülnek, ramy manufakturális alapanyag használata, kékfestő alapanyagból készített ruhák, ami ma a világörökség része. Idén egy innovációs rendezvényen volt az őszi-téli kollekció show-ja, ahol már a 21/ss ruhák is megjelentek a színpadon.

Terveim közt szerepel az értékesítés bővítése, ahol a személyes értékesítés értéket képvisel. Hiszek abban, hogy a lehetőség bennünk van és körülöttünk, és amennyiben nyitottak vagyunk, megérkezik az életünkbe.

,,A nem létezik lehetetlen attitűd…”

Frizura & Szépség – Kovács M. Dóra

 www.navona-fashion.com

Frizura & Szépség tipp: Ajándékozz NAVONA utalványt szeretteidnek!

JÁTÉK! Hamarosan egy szerencsés követőnk egy 20 000 Ft értékű NAVONA Fashion utalvány gazdája lehet.

Forrás: NAVONA Fashion, Nők Lapja

Cikkajánló:

Kiskarácsony, nagykarácsony, avagy a szerkesztő gondolatai

Ismét csodás a Navona Fashion idei őszi-téli kollekciója

Karácsonyi ajándékötletek

Legyen csodás a sminkünk! Ünnepi Rimmel szépségek!

Ki szeretne egy szépítő okoseszközt karácsonyra? Arctisztítás és bőrkisimítás az ageLOC LumiSpaval

Vivienn Design – karkötők természetes ásványokból

Megérkeztek a Naja Forest paleo csokoládék biosüngombával és földimandulával

Csokis muffin zöldbanánliszttel Gretas Kitchen módra

Készüljünk a karácsonyi sütés-főzésre a NaJa Forest innovatív Superfood lisztekkel

Kulcsszavak: , , , , , , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble