728 X 90

A online társkeresés művészete és hasznos tippek

By Frizura & Szépség

Két régi igazság a társkeresésben is működik. Minél többet fektetünk valamibe, annál nagyobb lesz a megtérülés, illetve a szerencse azokhoz pártol, akik tesznek is érte. Ha lányok vagyunk, akkor még inkább igaz ez, mivel egy friss kutatás szerint több, mint kétszer a randi esélye a fiúkkal szemben, ha mi kezdeményezzük a társalgást. Nőként szelfit is jobban megéri csinálni, de szabadban ne pózoljunk!

kép pasifogás művészete témához

Az online társkeresés világa is folyamatosan változik, ami igaz volt társkeresési stratégiában öt éve, annak mára a fele sem igaz. Mindezt kutatások is alátámasztják. A világ egyik legjelentősebb szolgáltatása, az OkCupid.com március végén tette közzé legfrissebb kutatásának eredményeit, amely megváltoztathatja a nők társkeresésről alkotott képét.

Kezdeményezzünk! Nincs vesztenivalónk!

Bár a hagyományok szerint a férfinak kell kezdeményeznie, online a nők ma már nyugodtan kezükbe vehetik az irányítást. Sőt, érdemes is, mert ha mi tesszük meg az első lépést, kizárhatjuk a társalgásból az unalmas, sablonos beszélgetésindító maszlagokat, és nőként nagyobb eséllyel kapunk választ üzeneteinkre. Az online társkeresési statisztikák szerint 2,5-ször nagyobb eséllyel érkezik válasz azokra az üzenetekre, amelyeket nők küldtek. Az OkCupid felmérése szerint a férfiak által kezdeményezett ismerkedések csupán 12%-ból lesz randi, míg a nők kapcsolatteremtése esetében ez az arány 30%. A férfi felhasználok maguknál 17%-kal kívánatosabb nőket jelölnek meg általában, azaz a legtöbb nő csak nála „kevésbé kívánatos” férfiaktól kap üzenetet vagy szimpátiajelölést. Kezdeményezzünk tehát nyugodtan a siker érdekében! Az online világ szépsége, hogy a nemek közötti szakadékok könnyebben áthidalhatóak. Vesztenivalónk nincs, csak nyerhetünk.

Legyünk aktívak, mindent vagy semmit!

A nagy számok törvénye működik. Ha megkeresünk 200 jelöltet, abból válaszol 60, ebből lesz 9 randi, ebből már biztos lesz egy kapcsolat. Nem mindegy viszont, hogy hol keresünk. Nem mindig a legnagyobb oldalak a legjobbak, egy-egy oldalnak saját közönsége is kialakul egy idő után, így keressünk általános szimpátia alapján. Tekintsünk meg néhány online társkereső weboldalt és válasszuk ki a céljainknak legmegfelelőbbet. Az ismert társkeresők mellett mindig vannak új oldalak, érdemes ezeket is figyelni, mert ott más, frissebb lehet a közeg, mint a bejáratott rendszerekben. Ha a kaland vonz inkább, akkor vannak olyan oldalak, amelyeken nagyobb eséllyel léphetünk ringbe. A Tinder alkalmazás felhasználói például általában nem a hosszú távú párkapcsolatokat keresők, ennek ellentéte viszont, a iooo.hu, ami egy természetes online közeg a valóban társkeresési szándékkal regisztráltaknak. Általában egy társkereső 2-3 oldalon regisztrál, és bár vannak átfedések az egyes oldalak között, gyakran lehet teljesen másokkal is találkozni.

A regisztráló nők 65%-a a regisztrációt követő második héten feladja a keresést, pedig a szimpátia jelöléseknek és friss fotófeltöltéseknek köszönhetően éppen ezután nőnek meg az esélyei arra, hogy valóban megtalálja élete szerelmét. Nem szégyen tehát, ha randisorozatot szervezünk, hiszen azért regisztráltunk, hogy minél gyorsabban párt találjunk.

Képtrükkök

Ne trükközzünk, de ismerjük a statisztikákat. A teljes alakos fotók 203%-kal növelik a szimpátiajelölések esélyét mindkét nem esetében. Készítsünk egészalakos képet, de a ruhát hagyjuk magadon! A szelfik 4%-kal több üzenetet generálnak nőknél (a férfiaknál 8%-kal kevesebbet), azonban a szabadban készült profilkép 60%-kal kevesebb szimpátiajelölést hoz, mint egy beltéri fotó. A férfiaknál éppen ellenkezőleg, 19%-kal többet. A házi kedvenccel, plüssállattal készített profilképek 53%-kal kevesebb esetben hoznak pozitív visszajelzést. Az elkészített képet ne nyújtsuk, ne nagyítsunk rajta, mert pixeles lesz, ha pedig végképp nem megy, kérjünk meg egy, a témában jártas ismerőst, hogy készítsen rólunk egy jó minőségű fotót. Legyünk „aktívak” a fotón, mutassuk meg, hogy mit csinálunk szívesen a szabadidőnkben. Az ivás nem szabadidős tevékenység, hagyjuk a söröskorsós fotókat. Ha gyermekünk van, nyugodtan vállaljuk, de tudjuk, a másik fél nem gyereket és anyát, hanem társat keres, így Mi domináljunk a képeken.

Készítsünk kívánságlistát, és legyünk színesek!

Álljunk elő egy stratégiával, mielőtt belekezdenénk a párválasztásba. Írjuk össze, pontosan mire van szükségünk, mit várunk el a másik féltől, mik a gyengéink. Emellett nagyon fontos rögzítenünk, milyen ne legyen a másik fél, írjuk le, milyen tulajdonságoktól mászunk a falra. Ezzel lényegre törő, pontos információkkal tölthetjük fel a „Kit keresek” és a „Magamról” szövegdobozt, és így kevésbé lesznek kezdeményezőek azok a férfiak, akiknek jó eséllyel egyébként is kiadnánk az útját. Tartsuk magunkat az elveinkhez, de időnként kiléphetünk belőle, sose lehet tudni…

Ha magunkról adunk meg információt, törekedjünk arra, hogy azok érdekes, figyelemfelkeltő információk legyenek, és szemléletesen határolják körül az érdeklődésünket. Ahelyett például, hogy „szeretem az olasz konyhát”, írjuk azt, hogy a kedvenc ételünk „a lasagne sok besamel mártással”, vagy a „szeretek kirándulni” helyett „imádom a Börzsöny illatát, megnyugtat a csobogó patakok hangja, a színes virágok látványa, főleg a megfelelő társaságban. A tudomány most már a társkeresést is támogatja, érdemes mindenkinek forgatni a legfrissebb kutatásokat a siker érdekében.

Top 10 alaptipp

  1. Ha több kölcsönös szimpátiával rendelkezünk, nagyobb eséllyel jelenünk meg a keresési felületeken. Lehetőleg naponta jelöljünk be pár számunkra szimpatikus személyt.
  2. Naponta legalább egyszer látogassuk meg a profilunkat, így az algoritmusok jobban kedvelnek majd minket, a belépési idő szerint keresők könnyebben találhatnak meg.
  3. A felhasználók 62%-a a találati listája tetején kezdi az ismerkedést, a versenyhelyzettől kíméljük magunkat, ha fordítva cselekszünk.
  4. Nézzük át alaposan a választottunk profilját, és igyekezzünk kiragadni valamit az érdeklődési köréből – erre remek lehetőség a hashtagek megadása, áttekintése.
  5. Mindenki magáról és a saját tapasztalatairól szeretne beszélni. Higgyük el, a mi időnk is eljön, de eleinte inkább próbáljunk arra ösztönözni, hogy a másik beszéljen.
  6. Ne rontsunk ajtóstul a házba, ez ritkán, vagy inkább sohasem működik.
  7. Az offline társkereséshez hasonlóan, online is mindennaposak a visszautasítások. Fogadjuk el, talán még egyszerűbb is, hiszen nincs személyes találkozás.
  8. Mindig emlékezzünk, valós személy, valódi érzelmekkel ül a chatablak másik oldalán. Igyekezzünk empatikusan kommunikálni, ha mi szeretnénk megszakítani a kapcsolatot.
  9. Bár sokan gondolják úgy, hogy nem szükséges válaszolniuk az olyan személyeknek, akik már elsőre sem szimpatikusak, de ez nem helyes. Ha van kis időnk, és akár egy formalevéllel válaszolunk, akkor általában véve is segítjük a saját és mások esélyeit, mivel így könnyebben mernek majd a társkeresők kezdeményezni. Lehet, hogy így épp valakit megnyerünk magunknak, aki egyébként nem is mert volna írni?
  10. Legyünk őszinték és korrektek. Higgyük el, számos előnyünk származik majd belőle!

Fotó és forrás: arvalicom


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications