728 X 90

A parfümök illemtana II.

By Frizura & Szépség

A parfüm-sorozat első részéből már tudjuk, hogyan és mikor kell a parfümöket használni (lásd A parfümök illemtana I). Íme, még pár érdekes információ az illatok kapcsán.

Az illatok közvetlenül hatnak a lelkiállapotunkra. Az illat egyidejűleg izgat és nyugtat, jókedvre derít és ellazít, vitalizál és pihentet. Egy erőteljes, frissítő szag még egy ájult személyt is magához tud téríteni. Régebben használták is ezt a módszert. Próbáljuk ki a hatását, ha rossz a hangulatunk vagy ha esetleg a kollégáknak nyomott a kedve a munkahelyen.

Léteznek erotizáló parfümök?

Jó tudni, a nehezebb, meleg parfümök a közeliség, az intimitás érzését keltik, és vágyat ébresztenek, míg a frissítőbb, pezsdítőbb illatok kevésbé hatnak így. De a lényeg az, hogy mennyire vonzódunk a személyhez, mert egy vonzó személy kellemes illata erotikus hatású, függetlenül attól, hogy milyen parfümöt használ.

A parfüm akkor tökéletes, ha a használója jól érzi magát vele, és persze ha a többi ember is vonzónak találja. Lényeges, hogy a parfüm az illatérvényesülésében harmonikus legyen, azaz a fejjellegtől a szívjellegen át úgy kell kibontakoznia, hogy ne essen szét lépcsőzetes szakaszokra. A parfüm összetevői ugyanis nem közvetlenül fejtik ki hatásukat. A fejillatok keltik az első benyomást és eltüntetik az alkohol szagát. A szívillatok, amelyek alapvetően meghatározzák a parfümöt, 15 perc alatt bontakoznak ki. Az alapillat felelős azért, hogy a parfüm sokáig, akár egész nap illatozzon rajtunk. Az érvényesülési időnek tartósnak kell lenni egy jó parfüm esetében.

Milyen parfümöt ajándékozzunk?

Azért is érdekes kérdés, mert közeledik a Valentin-nap és sokan választank parfümöt ajándékként.

Már maga a parfüm neve és formája kifejezi a parfüm üzenetét. Mindenekelőtt képzeljük el a megajándékozni kívánt személyt – általában a könnyű, friss illatokkal kevésbé tudunk mellé nyúlni, mint a nehéz, keleti jellegű parfümökkel. Kétségek esetén kövessük saját ízlésünket! Vagy ha van rá mód, lessük ki a megajándékozni vágyott otthoni készletét, mert ha valami hasonlót veszünk az eddig használtakhoz, akkor nem választhatunk rosszul.

Fotók:

Oriflame Muse  egy illat, amelyben a zöld levelek természetes aromája fejet hajt a finom ibolya és a fehér pézsma érzéki eszenciája előtt.

The Body Shop természetes illatok kókusztól a csokoládéig

Oriflame Love Potion, azaz szerelmi bájital a fűszeres gyömbér, a kakaóvirág és a csábító csokoládé aromájával. Egy szenvedélyes, keleties aroma, ami a csábításhoz nélkülözhetetlen.


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble