728 X 90

Ajánló – kiállítás, könyv, zene, finomság

By Frizura & Szépség

“Szivárvány a világ” kiállítás az esélyegyenlőség jegyében

A Babagenetika Egyesület és a budavári Hilton Budapest szervezésében március 18 és április 7. között kerül sor a „Szivárvány a világ!” című kiállításra. A Budai Várnegyedben lévő patinás szálloda Dominikánus Kerengőjében ezúttal fogyatékkal és tartós betegséggel élő, valamint daganatos gyermekek alkotásai láthatók.  A három héten keresztül látható rendezvény legfőbb üzenete, hogy egyikünk sem kevesebb a másikunknál. Nem az számít, kinek milyen betegsége, vagy testi, szellemi fogyatékossága van, hanem az, hogy képesek vagyunk alkotni. A művekben ott rejlik ifjú alkotóik képzelő erejének és lelkének sokszínűsége. A legtöbb rajzhoz magyar és angol nyelvű leírás is található. A képeket meg lehet vásárolni, így támogatva a kis művészeket. A kiállítás kabalája a szivárványos felhő, a pillanat szabadságának, a képzelőerőnek, a változatosságnak a jelképe. A Danubius Hotels Group egyik legszebb szállodája, a budavári Hilton Budapest – akárcsak az egész Hilton szállodalánc – mindig is szívügyének tekintette a karitatív tevékenységet. Ezen belül is kiemelt hely jut a gyermekek támogatásának. Ahogyan azt már Conrad N. Hilton (1887-1979), az alapító is hangsúlyozta: „Mindig ragadd meg a lehetőséget, hogy jótékony cselekedeteken keresztül védelmezhesd és támogathasd a gyermekeket, mert a jövő a gyermekeké”

Könyvajánló – Újratervezés

A parapszichológia bábaasszonyához járnak terápiára és sikerprogramra a hírességek. Művészek, élsportolók, politikusok, üzletemberek titkos életvezetési tanácsadója immár három évtizede, a magyar parapszichológia bábaasszonyként emlegetett orosz származású motivációs előadó, sikeres coach, Carla Galli. A személyiség-és szervezetfejlesztő tréner most megjelent hatodik, Újratervezés című könyvében nyilvánosságra hozta az általa kidolgozott sikerprogram, a Master Code System számos elemét és módszerét.„Bizony a híres embereknek éppúgy adódnak nehézségeik, mentális gondjaik, mint a civil embereknek; párkapcsolatukban, családi életükben, a gyermeknevelésben, a munkájukban vagy a karrierjükben. Sokan küzdenek problémákkal, depresszióval, stresszel, vagy valamilyen függőséggel. Ilyenkor a kezelhetetlennek tűnő terhet orvosolni fordulnak hozzám ismert és nem ismert emberek egyaránt. Már aki eljut odáig, hogy felismeri; baj van és változtatni szeretne a dolgon. Sajnos azt tapasztalom, hogy itthon még mindig kevesen mernek szakemberhez fordulni. Azt gondolják, hogy ez szégyen. De én bízom abban, hogy ez a fajta hozzáállás idővel változik majd. Akik viszont bátrabbak, azokról szinte kivétel nélkül elmondható, hogy könnyebben és szívesebben beszélgetnek olyan valakivel, aki nem ismeri őket, akinek nincs az életükkel kapcsolatban előfeltevése, kialakított képe, gondolata.” Carla Galli. Az Újratervezés a nagysikerű Ki fizeti a révészt? (2015.) című könyv folytatásaként látott napvilágot. Egy igazi önismereti szakkönyv mindazok számára, akik az épülést, a tudatosságot, a jelen-LÉT-et keresik, kutatják önmagukban. A könyvet Berkes Kornélia szerkesztette és Ungár Anikó bűvész mutatta be a nagyközönségnek. „Nagyon boldog vagyok, hogy nem csak személyesen, hanem könyveimmel is tudok segíteni nagyon sok embernek. Van, aki egyszerűen csak válaszút előtt áll, azért fordul hozzám, vagy olvassa el a könyveimet, de vannak cégek, intézmények, akiknek elakadt a működésük, és vannak olyanok – például versenyekre, olimpiára készülő sportolók, csapatok -, akiknek elengedhetetlen a felkészülésükhöz a mentális felkészítés. Nekem pedig a legnagyobb örömet az jelenti, amikor a visszajelzésekben azt mesélik, hogy sínre került az életük, beindult a vállalkozásuk, vagy dobogóra álltak egy egy-egy fontos versenyen. És szerencsére ma már minden napra jut egy ilyen.” – tette hozzá Carla Galli https://www.youtube.com/watch?v=W5LN8vulvwI, http://www.carla-galli.com/

Sweet Lie címmel debütált Mága Jennifer első klipje

Bemutatta első videoklipjét Mága Jennifer. A „Sweet Lie” című sláger klipjében igazi dívaként látható Jennifer, aki elmondta: bár sok fellépést tudhat maga mögött, rengeteg munka és gyakorlás előzte meg bemutatkozó dalának elkészítését. Sokat kellett várnia, míg a zeneszerzőt az RnB, a soul és a pop műfaj sztárja, az énekes-dalszerző Johnny K. Palmer személyében megtalálta. A slágerhez látványos videoklip készült Jimmy J Hollywood rendezésében.

A sztárrendező speciális világítástechnikával, különleges jelmezekkel, Gomes kiváló táncosaival, egy stylist csapattal és sok statisztával dolgozott a fóti filmstúdióban. „Profi alkotógárdával azon fáradoztuk, hogy világszínvonalú és trendi dallal rukkoljunk elő. Remélem tetszeni fog a közönségnek a „Sweet Lie”, sokat jelent nekem ez a dal, szeretném, ha minél több emberhez eljutna, és sokan megszeretnék. Nagyon fontos számomra, hogyan, milyen számmal indul el a szólókarrierem. Éppen ezért rettentően izgulok is, hogy milyen lesz a fogadtatás a közönség és a szakma részéről.” – mondta Mága Jennifer, aki első albumának munkálatait tavasszal egy neves amerikai stúdióban kezdi el. A fiatal énekesnőt Céline Dion, Andrea Bocelli, Beyoncé, Madonna, és Mariah Carey zenei producere, a tizenkilencszeres Grammy-díjas David Foster kérte fel közös munkára. „Nagy álmom válik valóra, ha a világ legnagyobb zenei producerével, a kedvenc énekes világsztárjaim művésztársával dolgozhatok majd. Izgatottan várom, hogy elkezdődjön a munka, és azzal egy reményteljes jövő is!” https://www.youtube.com/watch?v=8LOz18_KhUc

Ed Sheeran történelmet írt

Az énekes harmadik nagylemeze március 3-án jelent meg, és nagyobbat szólt, mint Kim Kardashian pucér fotói, vagy Beyoncé ikerterhesség-híre. A Divide közel 70 millió Spotify lejátszást produkált egy nap alatt, a korong slágerszámát, a Shape of You-t 10.12 milliószor hallgatták pénteken, ezzel Ed nem más, mint a saját korábbi rekordját múlta felül. A lemez mind a 16 száma rögtön felkerült a Spotify Global Top 50 listájára, összességében Ed jelenleg a legtöbbet játszott zenész Spotify-on, több mint 45.5 millió hallgatóval. A Spotify eredmények mellett az iTunes számok is impozánsak: a lemez 98 országban debütált az első helyen, köztük hazánkban is. Ben Cook, az Atlantic Records elnöke szerint „Ed olyan művész, aki egy egész generációt inspirál – emiatt lehet az, hogy a Divide megjelenése világszerte ennyi embert mozgatott meg.” Ti megmozdultatok már?

A Novo 2016-ban, Budapesten alakult újhullámos, dallamos pop-rock stílust képviselő zenekar. A magyar szövegű saját dalok mellett a koncertműsor átmenetileg néhány ’80-as évekbeli külföldi feldolgozással (Blondie, Kim Wilde) egészül ki.  A zenekar első, bemutatkozó koncertjét 2017.03.18-án 17.00-től 18.00-ig tartják a Dürer Stúdió Nagytermében.

Rágózással is csökkenthetjük a stresszt!

Például a forgalmi szituációkból adódó stressz hatásokat nem tudjuk elkerülni, de megtanulhatjuk gyorsan és hatékonyan oldania feszültséget: egyszerű légző gyakorlatokkal, vagy néhány izmunk tudatos, ritmusos megfeszítésével és elernyesztésével. Ehhez hasonló hatást érhetünk el például cukormentes rágógumi fogyasztásával is, hiszen testünk egyik legerősebb izma a rágóizom.  És mosolyogjunk magabiztosan, amennyit csak tudunk! Hiszen a mosoly pozitívan hat – nemcsak másokra, de – a saját közérzetünkre is!

Mindenki odavan a szőkékért!

A mindenki által jól ismert ét-, tej- és fehércsokoládék mellé 2002-ben hozta el a negyedik csokoládétípust a francia Valrhona csokoládé gyártó vállalat, melyet szőkecsokoládénak nevezett el. Szalmaszőke színével a tej- és a fehércsokoládé között elhelyezkedő új csokoládétípus ízében leginkább az utóbbira hajaz, elementáris karamell ízzel kiegészítve. A szőkecsokoládé relatív ismeretlensége javarészt bonyolult készítési folyamatának köszönhető: a tejpor megégetése nélkül karamellizálni a cukrot csak különleges szaktudással lehetséges. Új Raffinée költemény a tonkababos, szőkecsokoládéval és kakaóporral bevont karamellizált makadámdió (RF112). Az Észak-Ausztrália trópusi területeiről származó, a világ legfinomabb és legegészségesebb magjának tartott dió kellemesen puha, majdnem krémes állagát egy nagyon különleges karamellizálási eljárással tesszük kellemesen roppanóssá, majd a Dél-Amerikából származó tonkababbal fűszerezett francia szőkecsokoládé-folyamba mártjuk őket, hogy eztán még kellemesebb legyen a kakaópor fürdő.


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble