728 X 90

Alkalmi frizura ötletek I.

By Frizura & Szépség

Az ünnepek, a báli és parti szezon közeledtével több lehetőségünk adódik, hogy elegáns, alkalmi frizurákat csináltassunk magunknak.

Nemes-Meggyes Zsuzsanna mesterfodrászunk első műve egy  gyönyörű mesterien fonott, elegáns feltűzés.

Modellünk, Kata haja hosszú és természetesen göndör ezért először is szárításnál ki kellett húzni egyenesre és hajolajjal átsimítani.

Zsuzsi a feltűzéshez a fejtetőn három részre osztotta a frizurát. Oldalt simára és fényesre fésülte és letűzte a hajat.

Először a fejtetőt és a hátsó részt kezdte el kidolgozni, mégpedig úgy, hogy lazán befonta a hajat, és még a fonást is tovább lazította miután elkészült, majd úgy tűzte le, hogy formailag elérje a kívánt, végső magasságot és harmonizáljon a fejformához.

Legutoljára hagyta az elülső rész kialakítását, amit Kata arcához igazított, szintén fonásos technikával. A frizurakészítés közben folyamatosan kontrolálni kell a tükörben, hogy megfelelő legyen a forma a fejhez és az archoz. Egy ilyen frizura kellően kiemeli az alkalmi ruhát, sminket és ünnepi hangulatot.

Adri, a sminkesünk Kata aranyolíva színű arcbőrét alapozta, a kisebb hibákat egy árnyalattal világosabb korrektorral javította, majd porpúderrel fixálta. Kata a nyár típusba tartozik. A nyár típusúaknak a hideg színek állnak jól, ezért Kata szemét arany és sötét hamvas barnával sminkelte.

Mivel nagyok a szem vonalai, nyitott a tekintete, sötét kontúrt bátran lehet a szem alsó vonalába tenni. Optikailag így szűkítjük a szemet – fekete szempillaspirállal.

Haj: Nemes-Meggyes Zsuzsanna mesterfodrász

Smink: Palkovics Adrienne

Modell:  Takács Kata

Fotó: Wertán Botond


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble