728 X 90

Alkossunk saját illatot Daniel Pescio parfümőrrel! Most meg is nyerhetitek nálunk!

By Frizura & Szépség

Ki szereti a finom illatokat? És ki szeretne saját illatot alkotni? Alkossunk saját illatot a parfümkészítő workshopon Daniel Pescio-val 2019.01.12-én 10-től 13 óráig. Az esemény helyszíne az Amélie Szalon, Németvölgyi út 2. Mi már nagyon várjuk.

Január 12-én Budapestre hozunk egy leheletnyi Franciaországot!

Daniel Pescio

A brazil születésű Daniel Pescio, több mint 20 éve dolgozik Franciaországban. Miután a világhírű Versailles-i Parfüm Akadémián végzett, számos nagy márkával dolgozott együtt, mint a Chanel, Dior, Tom Ford, Prada, és Hermes… hogy csak a legnagyobbakat említsük. 2006 óta tagja a Francia Parfümőrök Szövetségének.

2010 óta dolgozik a francia Editions de Parfums Frédérique Malle -nek, ahol 5 éve kereskedelmi vezetőként járul hozzá a márka fejlesztéséhez. Az Amerikai Parfümőrök Társasága által rendezett nemzetközi kihívás során beválasztották a világ 16 legjobb parfümőre közé.

Alkoss saját illatot! workshop

Ha valami igazán különlegesre vágysz, csatlakozz az eseményhez és parfüm mesterünk útmutatása alapján tervezz egyedi személyre szabott illatot magadnak! Daniel segítségével betekintést kaphatunk a parfümök világába, majd minden résztvevő elkészítheti és haza is viheti saját parfümjét:

 

Hogyan állítjuk össze a parfümöt
• A parfüm kreálás lépései
• A nyers anyagok választéka
• Szabályok és tippek
• Saját kreáció megalkotása

A workshop angol nyelven, magyar tolmácsolással zajlik. A workshop végén finom falatokkal, és italokkal is várunk!

Exkluzív csokoládé és parfüm mesterkurzus

Az Alkoss saját illatot workshop mellett még szeretnénk egy másik programot is a figyelmetekbe ajánlani Daniel Pescio-val 2019.01.10-én 18-21 óráig. A csokoládé és parfüm mesterkurzus egy igazán különös kalandra hív minden érdeklődőt az illatok varászlatos világába és segít felépíteni a hidat a csokoládé és a parfümillatok között. Beszélünk a csokoládé történetéről, de kurzusunk fő célja, hogy az érzékelésben fedezzük fel a játékosságot. Hagyd az ajtón kívül az aggályaidat, hiszen a csokoládé és a parfüm megértéséhez egyaránt az orrod szükségeltetik! Megtanulunk egy olyan érzékelésbeli megközelítést, hogyan érezhetjük mindkettőnek (a csokoládénak és a parfümnek) a lenyomatát együtt. Vagyis megnézzük a parfümökben is a csokoládés, édes, gyümölcsös aromákat. Kóstolunk majd híres csokoládékat, és édességeket, amelyek parfümöket inspiráltak.

A mesterkurzus felépítése

A szaglás művészete: az idegtudomány, az enológia és az illatszerkezet néhány alapelve:
• Hogyan működik a szaglóérzék: szaglóút az agyunkban
• A csokoládé története
• Parfüm: nyersanyagok kiválasztásától az illatkészítésig
• Csokoládés aromák és illatjegyek párosítása

A szaglás és kóstolás művészete három lépésben:
• Minőségi csokoládé ízlelés és kóstolás
• A parfümök illata a csokoládé aromás profiljából 
• Ezt az illatanyagot tartalmazó parfüm illata

A parfümkészítés művészete:
• Hogyan alkotják a parfümőrök az illatokat
• A parfüm szerkezetének ismerete az illatpiramis alapján
• A különbség jegy, harmónia és illóolaj között 

A mesterkurzus angol nyelven, magyar tolmácsolással zajlik. A programban benne foglaltatik minőségi, híres csokoládék és édességek kóstolása, majd az inspirációk alapján egy 30 ml-es saját parfüm elkészítése.
A mesterkurzus közben pedig finom falatokkal és italokkal is várunk! Részvételi díj: 2018. 12.01 után: 42.990 Ft + Áfa, összesen 54.597 Ft  Molnár Judit, molnar@itsyourworld.hu, 0630 348 4620

Játék! Most egy szerencsés olvasónk részt vehet az “Alkoss saját illatot!” parfümkészítő workshopon január 12-én és megalkothatja saját illatát!

Játékszabály: Válaszoljatok a lenti kérdésekre!

  • Melyik a kedvenc illatmárkátok? Milyen gyakran vásároltok új parfümöt magatoknak?
  • Írjatok még két ajándékot, amelynek még örülnétek a Frizura & Szépség szülinapi játékából
  • Kit hívnátok még meg szívesen ebbe a játékunkba, hogy szintén velünk játsszon?

A kommenteket ide várjuk!

Sorsolás: 2019 január 10

Ezt az ajándékot, amely egyben a Szülinapi játékunk fődíja csak akkor válaszd, ha valóban el tudnál jönni aznap a workshopra, hogy saját illatot készíts magadnak! 🙂

Játékszabályzatunkat itt olvashatjátok!

Kulcsszavak: , ,

[an error occurred while processing the directive]

(1) Reader Comment

  1. Molnár Dániel
    Reply →
    2019-01-10 at 08:49

    Kedvenc illatmárkám a Dior, melynek illatai mindig meglepnek. Mindig valamiért számomra eltér a többi parfümmárka termékeitől, kedvencem azon belül is a Blooming Bouquet. Izgalmasan hangzik Daniel Pescio parfümőr szakmáját közelebbről megismerni, és az illatok kompozíciójáról többet megtudni. Ha lehetne ezt választani, és nem csak szerencsén múlna, biztos ezt választanám. :D Az Anandam illóolajcsomag is egy szép ajándék, minden hangulatra egy-egy illat, valamint a Bercoff Klember teái a hideg napokra és Original Source vegán termékei, amit biztos Varga Tímeának ajándékoznék, legjobb barátnőmnek, aki már egy ideje a környezet- és egészségtudatos szemléletmóddal rám is nagy hatást gyakorolt, és meg is hívtam őt. :) Az egészségtudatos életmódról és táplálkozásról szívesen olvasnék.

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség