728 X 90

Anyának lenni

By Frizura & Szépség
“Van olyan része a szívednek, ami csak akkor nyílik ki, ha gyermeked lesz.”
 The Lottery c. film

Anyának lenni a legszebb hivatás a világon. Én már kislánykorom óta vágytam rá. És reméltem, hogy egyszer én is megélhetem. Aztán megérkezett a fiam. A legszebb utazás. Tanítás és tanulás mindennap. Nagyon hálás vagyok a jó Istennek érte. Nagy ajándékot küldött.

Fontos, hogy minden időszakot igazán megéljünk és kihasználjunk, mert nem jön vissza. Az évek repülnek és hamar kiszállnak a fészekből. Így amíg igény van ránk, addig kell ott lennünk, beszélgetnünk, programoznunk stb.

Ezek az emlékek örökké táplálnak. Ha tehetjük, írjunk naplót és készítsünk sok képet, videót, mert ezek kincsek lesznek később.

Soha nem felejtem el, amikor még 5 évesen megkérdezték, hogy mi szeretne lenni. Azt mondta, hogy apuka. Ő apuka szeretne lenni. Azóta is elérzékenyülök rajta. És még sok sok hasonló csodás emlék él bennem.

Ajándék baba

Sok mindent azért tudtam megcsinálni, mert olyan babát, kisgyereket kaptam, aki mintha tudta volna, hogyan segítse anyukáját a mindennapokban, pl. a nyári szünetben, amikor egyszerre kellett megoldani a munkát és a gyerek napjait úgy, hogy mindenki harmonikusan jöjjön ki belőle.

A mostani helyzet sem egyszerű, de a szépsége, hogy sokat lehetünk együtt. A lényeg, hogy mindennek a jó oldalát kell látni. Mikor volt, hogy együtt tudtunk rendszeresen reggelizni, ebédelni és vacsorázni. Közösen ennyit sétálni, kutyázni, beszélgetni. Szóval, ha úgy nézzük, ez egyfajta ajándékként élem meg.

Mindig legyen tele a szeretet tank

Mindig az volt a vágyam, hogy jó anya legyek. Tudjak elég szeretetet adni, odafigyelést. Hogy ebből a szeretetből egész életére kitartson. Biztonságban érezze magát.

Azaz Garry Chapman szeretetnyelvekkel foglalkozó könyvéből idézve mindig tele legyen a szeretet tankja. De ugyanakkor adjak neki szabadságot, hogy kibontakozhasson.

És amikor kamaszként megbánt, akkor is tudjak uralkodni magamon és ne vágjak olyat a fejéhez, ami sérülést okozhat neki, de persze közben tegyem is helyre.

Összegezve, csodás és kihívásokkal teli az anyaság. Folyamatos tanulás mindkét félnek, de minden perce megéri.

Minden anyukának, nagymamának és dédinek sok türelmet és szeretet kívánok az élet egyik legszebb és időnként legnehezebb hivatásában!

Csodás anyák napját!

Molnár Gréta

Cikkajánló:

Teremtő varázsdoboz

Fáradtság? Gyengeség? Fejfájás? Figyeljünk a vashiány jeleire!

Öleljünk minél többet!

Hidratált és ragyogó arcbőr a NIVEA  Hydra Skin Effect termékcsaláddal

Schlovicskó Kata sminkmester 2021-es esküvői sminktippjei

Almás süti Gretas Kitchen konyhájából

A meditálás jótékony hatásai. Ismerd meg a Transzcendentális Meditációt!

 

Kulcsszavak: , , , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble