728 X 90

Árulkodó kezek

By Frizura & Szépség

Ha kíváncsi valaki valódi korára, nézze meg a kezét! – hangzik a mondás, és ezt meg is tesszük, hiszen az arc után a kéz az, ami a legtöbb fürkésző tekintettel találkozik. Fogadja meg hasznos tippjeinket, hogy ne kelljen rejtegetnie a kezeit! A kézfejet borító bőr nagyon vékony, és nincs alatta zsír, vagy számottevő izomzat. Ennek következtében könnyen kiszárad, hajlamos a korai öregedésre és a napfoltosodásra. Míg a legtöbben rengeteg időt és energiát ölnek az arcápolásba, addig a kéz érzékeny bőréről sokszor megfeledkeznek.

kézápolás R&C_beauty1 nagy web

A kézápolás időszakát tipikusan a téli hónapokra tesszük, pedig a kézfej bőre tavasszal és nyáron is komoly stresszhatásnak van kitéve! Például a tavaszi kerti munkák, az UV-sugárzás, a nyaralás során a tengerparti homok és sós víz nem kíméli bőrünket, ezért érdemes különösen odafigyelni, hogy megfelelően hidratáljuk.

 • Hidratáljunk minden egyes kézmosás után, még akkor is, ha egyszerűen csak vízzel öblítettük le a kezünket! Nyáron erre érdemes könnyű, gyorsan beszívódó krémeket használni.
 • Ha szabad levegőn vagyunk, a kézfejét is kenjük be napvédő krémmel! Tartsunk magunknál egy kis kiszerelésű krém változatot, hogy ezt bármikor megtehessük, amikor szükségét érezzük.
 • Használjunk gumikesztyűt, amikor erős vegyszerekkel, vagy a kertben dolgozunk! Ezzel megakadályozhatjuk az ujjvégek, és a körmök sérülését, és megóv a maró vegyszerektől is.
 • Esténként, lefekvés előtt használjunk gazdagabb összetételű kézkrémet! Ha úgy érezzük, hogy a kézfej bőre annyira kiszáradt, hogy a krémezés önmagában már nem lenne elég, akár szövetkesztyűt is húzhatunk a krémezés után éjszakára. Ez felér egy speciális kezeléssel! Az eredmény garantált, a kezünk pedig hálás lesz a gondoskodásért!

Ha nincs időnk szakemberhez menni, nyugodtan vágjunk bele az otthoni manikűrbe! Nem fog tovább tartani 20 percnél, a közérzetünk pedig sokkal jobb lesz tőle!

 •  Áztassuk a kezet meleg vízbe! Ezt illatosíthatjuk illóolajokkal, de akár pár csepp citromlevet is tehetünk bele!
 • Öt percig hagyjuk puhulni a bőrt, majd radírozzuk át a kezet bőrradírral, különös tekintettel a körömágy környékére!
 • Ha ezzel megvagyunk, öblítsük le a kezünket!
 • Vágjuk le, majd reszeljük formára a körmeinket!
 • Masszírozzuk át a kezet egy tápláló krémmel!
 • Ha szükséges, körömágybőr-puhító és egy ferdén metszett pálcika segítségével toljuk vissza a körömágy bőrét, a körömre tapadt részeket pedig távolítsuk el!
 • (Hölgyek esetében) Még ki is festhetjük vagy egyszerűen polírozzuk a körmöket!

 

Fotó és forrás: Nivea


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble