728 X 90

Átvarázsolva – Nóri

By Frizura & Szépség

Márciusi vendégünk az Átvarázsolva rovatban: Nóri

Nóri jelenleg otthon van gyesen két és fél éves kisfiával, Benedekkel. Megszületése előtt egy hírújságnál dolgozott médiatanácsadóként. Jelentkezésének célja az volt, hogy megtudja, mire képes egy igazán profi csapat. Nóri mindennapi arcápolásához az arctisztítás, az éjszakai- és a szemránckrém használata mindenképpen hozzátartozik.

„Őszintén szólva a várakozásaimat magasan felülmúlta a végeredmény. Nagyon tetszik! Köszönöm mindenkinek, aki részt vett az átvarázsoláson, remek munkát végeztek! Bármikor máskor szívesen részt veszek egy ilyen, vagy ehhez hasonló vidám, izgalmas, emlékezetes napon!”

Mi is nagyon boldogok vagyunk, hogy egy szép napot szerezhettünk Nórinak.

Frizura:

Nóra haja jó állapotú, félhosszú és szőkére festett.

 

 

 

 

 

 

 

Keskeny arcformájához Zsuzsi azt ajánlotta, hogy vágják rövidebbre és tömörebbre a haját, így optikailag a keskeny részekhez adunk egy kis tömörséget és szélesíthetjük vele az arcformát.

 

Hátul rövidebb, előre felé hosszabbodó frizurát alakított ki Zsuzsi. Elöl kicsit tépettebb, fokozatosabb puhítással tette lágyabbá a frizurát. Nóri arcához jól áll, ha hullámosra szárítjuk az amúgy egyenes haját, ezzel is hangsúlyozva és volument adva neki. Zsuzsi még egy kicsit szerette volna erősíteni és tartóssá tenni a hullámokat, ezért hajszárítás után kúpvassal megerősítette azokat, így akár alkalmi viseletnek is megállja helyét, de ha jobban széthúzzuk, borzoljuk a hullámokat, lazább, bohókásabb lesz. Nőies, fiatalos, divatos, igazán jól illik Nóri egyéniségéhez.

 

Smink:

Kriszti első lépésként Nóri bőrét hidratáló krémmel frissítette fel.
Ez azért elengedhetetlen a sminkelés előtt, mert a száraz bőrre felvitt alapozó vagy korrektor csak kiemelné a bőrhibákat, ahelyett, hogy eltüntetné azokat. Akik mindennap sminkelik magukat, azoknak fontos az egészséges bőr megőrzése, ezért a bőrápolásra nagy hangsúlyt kell fektetni.
Rendszeresen használhatunk bőrradírt, arckrémet, arctisztítót, tonikot. (Bőrradírozással fokozhatjuk a bőr felszívó képességét, ezáltal a különféle kozmetikai készítmények képesek bejutni a bőr alsóbb rétegeibe is, így hatásuk még intenzívebb lesz. Ügyeljünk arra, hogy a bőrradírozást ne vigyük túlzásba, ugyanis roncsolhatjuk vele a bőr szerkezetét, ezért maximum heti kétszer javasoljuk! Az arcra finomszemcsés bőrradírt használjunk, ami eltávolítja az elhalt hámsejteket és fokozza a bőr vérellátását!) Így a megtisztított, egészséges arcbőrre elkészített smink egyenletesebb és tartósabb is lesz.

Alapozás

Ez a smink legfontosabb lépése. A bőr hidratálása után egy jó minőségű alapozóra van szükség, ami nem tér el a bőr színétől. A színtesztet érdemes az arcon kipróbálni, ugyanis ha a kézfejen végezzük el a próbát, akkor az könnyedén elüthet az arcbőr árnyalatától.  Az alapozó színe akkor jó, ha észrevehetetlen. Ha formálni akarja az arcát, akkor arra, amit keskenyíteni szeretne, sötétebb színű alapozót vigyen fel, ha valamit viszont ki szeretne emelni, akkor világosat. Ezzel a trükkel keskenyítette Kriszti Nóri orrát és arcának vonalát is karakteresebbé tette a homlok és az arccsont alatti területek árnyékolásával. Emellett a szemhéjat is nyugodtan le lehet alapozni, ugyanis egy jó tapadást biztosít a szemhéjfestéknek és tartósabb sminket eredményez. Miután készen lettünk a foltmentes alapozással, púderrel fixálhatjuk. Ezzel eltüntethetjük a csillogó területeket, de ügyeljünk arra, hogy ne vigyük túlzásba.

Nóri természetes szépségét úgy emelte ki ezek mellett, hogy szemöldökét egy megfelelő színű ceruzával finom mozdulatokkal kifestette. Ez a szemöldökceruza sokkal keményebb állagú, mint a szemhéjceruza, így könnyebben lehet velük dolgozni. A legfontosabb, hogy a szálak növésével megegyező irányban haladjunk. Ha ezzel megvagyunk, akkor érdemes kicsit eldolgozni, így még természetesebb hatást érünk el.

Arcpirosítás

Minden sminknél fontosnak tartjuk az arcpirosító használatát. Ugyanis üde, friss hatást kelt, így az alapozás után a bőr visszakapja természetességét. Nóri arcához egy világosabb tónusú pirosítót választott Kriszti.

Szemek

Nórinak gyönyörű, kék szemei vannak. Ez a feltűnő kék szín akkor tud igazán érvényesülni, ha egy natúr sminkkel egészítjük ki és nem visszük túlzásba a rikító színek használatát. Nóri szemhéjára ezért Kriszti barnás árnyalatú szemhéjpúdert tett.

Természetesen a kék szín nem zárja ki az erősebb, feltűnőbb smink használatát. Gyönyörűen kiemeli ezt a színt például a fekete szemhéjtus, vagy a szemceruza is (fekete és barna egyaránt).

Létezik egy tévhit, amely szerint nem szabad ugyanolyan színű szemhéjpúdert választani, mint amilyen a szemünk. Lehet, sőt, igazán jól tud mutatni, ha például a kék szín különböző árnyalatival játszadozunk. Arra kell csak figyelni, hogy vagy világosabb, vagy sötétebb színt válasszunk, mint amilyen árnyalatú a szemünk, tehát kerüljük az azonos színt.

További megoldás lehet a színek kiválasztásában a szürke minden árnyalata. Ez a szín ugyanis az összes szemszínhez kiváló, nem lehet mellényúlni vele. Nóri ragyogó kék szeméhez Kriszti sötétebb szürkét javasol, amit egészen a szemöldökcsontig is fel lehet vinni. Alkalmi sminknek kiváló, ha csillámporos szürkét választunk.

Frizura: Nemes-Meggyes Zsuzsanna

Smink: Kapin Krisztina

Ruha: Navona by Pastellstudio

Fotó: Wertán Botond


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble