728 X 90

Az arcápolás gyöngyszemei, a szérumok

By Frizura & Szépség

Ki ne vágyna szép, hibátlan arcbőrre? Ha valóban ezt szeretnénk, fontos, hogy tegyünk is érte! A célzott bőrápolással, kiegyensúlyozott életmóddal és egészséges táplálkozással mindez ma már egyáltalán nem elérhetetlen.

A szérumok szerepe az arcápolásban

Az arcszérumok használata általában 30 éves kor fölött ajánlott, amikor a bőr már kezdi elveszíteni a nedvességtartalmát. Ahogy múlnak az évek, egyre több bőrprobléma kerül előtérbe, mint például a kisebb ráncocskák, szarkalábak, pattanás- és pigmentfoltok. Ilyenkor a tisztításon, a hidratáláson és a fényvédelmen kívül olyan koncentrált hatóanyagokra van szükség, amelyek láthatóan csökkentik az idő múlásának jeleit. Az arckrémekben is nagyon sok olyan hatóanyag van, melyek javítják a bőrünk állapotát. Az arckrém kompakt, így a hidratálás és a bőrfelszín nedvességének megőrzése a fő feladata. A szérum molekulái viszont jóval kisebbek a krémek molekuláinál és kizárólag a hatóanyagra és egy-egy bőrproblémára koncentrálnak.

A szérum fő feladata, hogy ellássa a bőrünket tápláló összetevőkkel. A szérum elősegíti az aktív hatóanyagok behatolását a bőr mélyebb – főleg a második és harmadik – rétegeibe, amire már az arckrém nem igazán képes. Az aktív összetevők egy normál krémben általában 10 százalékban találhatók, míg a szérumokban akár 70 százalék is lehet, attól függően, hogy vizes vagy olajos bázissal rendelkezik. A szérumokban nincsenek fölösleges összetevők és csak az adott bőrproblémára fejtik ki hatásukat.

Mindig az arcbőr problémájától függ, hogy melyik szérumot használjuk. A szérumokban általában egy, de előfordul, hogy több kiválasztott aktív összetevő is van.

A szérumokat nem kötelező használni, mintegy kiegészítő elemei a bőrápolásnak. Azt viszont jó tudni, hogy használatuktól mindig friss, fiatalos és egészségesebb lesz a bőrfelszín. Ha napi rendszerességgel be van építve az arcápolási rutinba, a bőr simává válik, a pórusok kisebbnek tűnnek, a bőr hidratáltsága nő, és ezáltal fiatalos egészséges kisugárzást eredményez.

Hogyan használjuk?

A szérum felvitelét mindig alapos arctisztítás és tonizálás előzi meg. Meg kell várni, amíg alaposan felszívódik, és utána jöhet napszaktól függően a nappali vagy éppen éjszakai krém. Az antioxidáns tartalmúakat reggel, míg az anti-aging hatóanyagúakat inkább este kell felvinni.

Milyen arcápoló szérumokat választhatunk?

Feszesítő és ránctalanító szérumok

 

C-vitaminos szérumok

Speciális pl. csiganyálat vagy növényi őssejtet tartalmazó szérumok

 

 

 Fejbőrre és hajra való szérumok

Szemkörnyékápoló, fáradt bőrre való, nagyon vízhiányos bőrre való, pigmentfoltok elleni és még folytathatnánk sokáig.

Szérumkörkép – összeszedtünk nektek egy szérumcsokrot!

Szérumkörkép

Cikkajánló: Nutricentials termékcsaláddal a városi élet megpróbáltatásai ellen. Mi is teszteltük!

Vitaminokkal az egészséges, szép hajért

Feltöltődés a Hush & Hush prémium étrend-kiegészítőkkel! Teszteljétek velünk!

Arcmaszkkalauz! Milyen maszkok közül válogathatunk?

 

Kulcsszavak: , , , , , , , , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble