728 X 90

Az arcápolás szabályai

By Frizura & Szépség

 

 

Alapvető, hogy soha ne feledkezzünk meg a tisztításáról. Sokan azt gondolják, hogy csak akkor kell az arcunkat tisztítani, ha sminkelünk, de ez tévedés.

Az esti arctisztítás legyen olyan rituálénk, mint a fogmosás. Érdemes megnézni a vattapamacsot, miután az arctisztítóval megtisztítottuk. Az egész nap ránk rakodott por, szennyeződések láttán talán mindig eszünkbe jut majd az esti tisztítás. Majd ezt követi az arc leöblítése. Ha nagyon alaposak akarunk lenni, jöhet a tonik és az éjszakai arckrém, szemkrém. A szemkrémről sokan elfelejtkeznek, de azt gondolom, hogy egy bizonyos kor után nem árt, ha használjuk. Később hálásak leszünk magunknak, ha az első kis ráncok megjelenése kitolódik. Persze ebben az egyéni adottságok is szerepet játszanak, de azért tegyünk meg mindent, ami tőlünk telik.

A reggeli ápolást is iktassuk be. Egy-egy bulizós éjszaka után még reggel is érdemes áttisztítani a bőrt arctisztítóval. Ez lehet tisztítótej vagy -krém, vizes alapú lemosó zselé vagy hab, esetleg szappan. Majd ismét a tonik, a nappali krém és a szemkrém. Ez után jöhet az alapozó és a smink.

Teszteljük, hogyan milyen bőrtípushoz tartozunk!

Az arckrém kiválasztása előtt teszteljük bőrünket, hogy milyen bőrtípushoz tartozunk. Ehhez egy egyszerű megoldás, ha a reggeli tisztítás után csak felitatjuk a nedvességet egy kendővel és nem kenjük be semmivel az arcunkat. Ha száraz a bőrünk, akkor hamarosan feszülni fog és kellemetlen érzést okoz a nedvesség hiánya. Ha az arcunkat krém nélkül is olajos réteg fedi, akkor a zsíros bőrűek csoportjába tartozunk. Az is előfordulhat, hogy csak az arc közepén, az orr vonalában fénylik az arcunk (T-vonal), ekkor a bőrünk vegyes típusú. Sápadt, feszes, vékony, száraz a bőre? A legenyhébb környezeti hatásra, fényre, melegre, szélre is azonnal kipirosodással reagál? Ha így van, Önnek fokozott gondot kell fordítania a bőrápolásra, hiszen az érzékeny bőrűek közé tartozik. A legjobb eset, a normál bőr nem fénylik és arckrém nélkül is finom és bársonyos tapintású az arcunk.

Az arckrém alá szérum használata is ajánlott, mivel bennük van a legnagyobb koncentrációban a hatóanyag.

 

Plusz tippek:

  • Az arc mellett a dekoltázsunkat és a nyakunkat is fontos a fentiek szerint ápolnunk, mivel ezeken a területeken a bőr még vékonyabb és kevésbé zsíros.
  • Arcradírozásról se feledkezzünk meg, mivel eltávolítja az elhalt felső hámrétegeket és segíti a bőr megújulását is, hetente-kéthetente egy alkalommal ajánlott végezni. Ezt követően ajánlatos pakolást vagy maszkot feltenni.
  • Arcmasszázshoz a bőrtípusunknak megfelelő olajat válasszunk. Az olaj finom, sima felszínt biztosít a masszírozáshoz és így a bőr nem nyúlik és gyűrődik a kezelés alatt. A masszázs serkenti a vérkeringést. A nyirokkeringés javul és ezáltal erősödik az immunrendszer és szebben lesznek az arcvonások is. A masszázs legjobb hatása, hogy a rendszeres ápolás következtében a vonásaink nyugodtabbak és fiatalosabbak lesznek.

 

Fotó: Nivea


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble