728 X 90

Az egészséges haj és fejbőr – nem csak egy álom!

By Frizura & Szépség

A frizuránk meghatározza megjelenésünket, tükrözi ízlésünket és egyben árulkodik a személyiségünkről is. Akár hosszú, akár rövid a haj, szinte majdnem mindenki küszködik valamilyen hajproblémával. A természet azonban erre is készenlétben tart számos olyan gyógynövényt, amelyekkel kellő ápolás után a sérült, beteg haj és fejbőr egészségessé változtatható.

Valószínűleg már mindenki aggódott hajhullás miatt. Jogosan, hiszen egy ápolt egészséges haj, amellett, hogy jó közérzetet és magabiztosságot nyújt, sokat javít a megjelenésünkön is. A téli hónapok hideg levegője, a sapkaviselet és a fűtött helyiségek száraz levegője, mind-mind káros hatással vannak a hajra és a fejbőrre egyaránt. Ilyenkor gyakran lép fel hajhullás és fejbőrviszketés is. Szerkesztőségünk – mivel bennünket is érintett ez a probléma – a Chuleevandevi B1 hajtonikot próbálta, illetve tesztelte, amely nemcsak Thaiföldön sikeres gyógynövény-koncentrátum, hanem hazánkban is.

Laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy a Chuleevandevi B1 hajtonik tartalmaz olyan gyógynövényeket, amelyek elősegítik a haj sejtjeinek proliferációját (osztódás útján szaporodás). A gyakorlati eredményeket a tudomány is bizonyította. Ez a revitalizáló hajtonik minoxidiltől, finaszteridtől, alkoholtól, mesterséges színezékektől és illatanyagoktól is mentes. A Chuleevandevi hajtonikok használatának abbahagyását nem követi hajhullás. Kopaszságra, zsíros vagy viszkető fejbőrre, hajhullásra, korpásodásra (amelyet a károsodott sejtek, stressz, vegyi anyagok, szennyeződések, a fizikai egyensúly hiánya vagy a Demodex folliculorum okoz) egyaránt ajánlott. Az A9-es tonik hathatós kezelés lehet a gyulladt arcbőrre, rosaceára, demodex fertőzésre is.

Kisokos: Mi is a Demodex?

Jó, ha tudjuk, hogy több esetben a hajhullást és a gyulladt fejbőrt nem a fejbőrön tenyésző élősködők a baktériumok vagy gombák okozzák, hanem egy mikroszkóppal kimutatható élőlény felelős ezeknek a tüneteknek a kialakulásáért. A demodex egy apró, nyolclábú atka, amely 0,1-0,4 milliméter hosszú. A Demodex folliculorum beépül a hajtüszőkbe és elszívja a táplálékot, ezzel a haj szerkezetének károsodását okozza; ritkuló, egészségtelen hajat, hajvesztést és gyulladást okoz a környező szövetekben. A Tulane Egyetem kutatóintézetének eredményei szerint a hajritkulás oka az esetek 88%-ában a demodex nevű szőrtüsző atka. Ez a felfedezés azért jelentős, mert ezzel ellentétben, a normális hajsűrűséggel rendelkező emberek 91%-ának nincs ilyen élősködő-tenyészet a fején.

A Chuleevandevi thaiföldi gyártó cége Magyarországon elsőként hívta fel a figyelmet a demodex veszélyeire. A Chuleevandevi tonikok (B1, A2) növényi összetevői az atkák számát fokozatosan csökkentik, amelyek a növények hatására tovább nem szaporodnak.

A Demodex folliculorum mellett találkozhatunk még a Demodex brevisszel is, amely az arcunk felszínén, a faggyúmirigyekben él (különösen az orr, a szemhéj környékén és a faggyúmirigyekben található), fehérjékkel és zsírral táplálkozik. Emiatt a mirigyek elfertőződnek, begyulladnak, továbbá gyulladt pattanások és kiütések jelennek meg a bőrön.

A tesztelésünk eredménye

„Már egy hónap Chuleevandevi B1 hajtonik használata után a hajhullás és a kínzó fejbőrviszketés elmúlt, a hajszálak erősebbek lettek, a Herbatint kondicionáló segítségéve pedig a hajvégek egészségesebbé és könnyen fésülhetővé váltak. Kiegészítésképpen a hajmosáshoz HC+ sampont használok azóta is, amelyek a festett hajra jótékony hatással bírnak. A HC sampon ICEA minőségellenőrző szervezet által ellenőrzött, BIO-tanúsítvánnyal rendelkező prémium készítmény, növényi összetevőkkel (pl. aloe vera), kiemelkedő hatásfokkal. Nem tartalmaz Sodyum Lauryl Sulfatot, szilikont, vagy egyéb vegyi anyagokat.

Hajfestéshez pedig a Herbatint 10 N platinaszőke hajfestéket használom, amely a mellett, hogy ápolja és védi a hajam, természetesen szép hajszínt biztosít. Allergiásoknak fejlesztették ki! Természetesen a Chuleevandevi kúrát továbbra is folytatni fogom az ép és egészséges haj és fejbőr szinten tartásáért.”

Kovács M. Dóra

További információkat a Chuleevandevi tonikról és a cég többi termékéről (bio dekor kozmetikumok, bio babaápoló szerek, bio kozmetikumok és növényi alapú hajfestékek (HERBATINT)) a www.biosampon.hu oldalon találhatunk. Hajvizsgálatra bejelentkezési lehetőség és termék vásárlási lehetőség: +36-1-2302241, +36-30-5909243,  1015 Budapest, Csalogány utca 26. I./1.

A Herbatint festékek a Herbáriákban, bioboltokban és a Rossmann üzletekben is megtalálhatóak.

www.biosampon.hu www.herbatint.hu www.chuleevandevi.hu

Forrás és háttéranyag a cikkhez: Chuleevandevi

Játék!

5 újabb ajándék vár gazdára! 2 Chuleevandevi tonik és 3 Herbatint hajfesték!

Játékszabály:
Írjátok meg kommentben, hogy találkoztatok-e ezekkel a termékekkel már?
És soroljatok fel három terméket a www.biosampon.hu oldalról, amelyet szívesen kipróbálnátok.
A kommenteket ide kérjük : https://www.facebook.com/frizuraszepseg

Határidő: 2017 március 5
Eredményhirdetés: 2017 március 8

Kövessétek oldalunkat, hogy elsőként értesüljetek a legújabb szépség, egészség és divat hírekről, játékainkról, akcióinkról.

www.frizuraszepseg.hu Szépítkezzünk együtt!


[an error occurred while processing the directive]

(4) Readers Comments

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications