728 X 90

Az igazi boldogság az önzetlen szeretetben teljesedik ki

By Frizura & Szépség

A mindennapi életünk monoton és robotisztikus lenne, ha tevékenységeinket érzelemmentesen végeznénk, emóciók nélkül kommunikálnánk egymással. Mondanivalónk üressé válna, és értelmezhetetlenné. Hiszen a kimondott szavakat éppen az érzések kifejezése különbözteti meg.

A szeretet a legfontosabb és a legszebb érzésünk. Nincs is csodálatosabb annál, mint amikor a családunk vagy a párunk rátalál a mi saját szeretetnyelvünkre. Fontos tudni, hogy nem csak egyfajta szeretetnyelv létezik, így érdemes megtudnunk, hogy a mi szerettünknek hogyan mutassuk ki, mitől érzi szeretve magát, pl. az ajándékoktól, a segítségtől, az érintésektől stb. vagy ezek milyen arányú mixétől. Ajánljuk figyelmetekbe korábbi cikkünket a szeretetnyelvekről!

Valentin-nap

A szerelemet, szeretetet ünnepeljük minden február 14-én, már az 1990-es évektől kezdődően.

Magyarországon az angol elnevezés (Valentine’s Day) magyarosított formájú átvételével mint Valentin-nap vált ismertté. Ezen az ünnepen a szerelmesek megajándékozzák szerelmüket, vagy melegszívű üzenettel kedveskednek egymásnak. A Valentin-nap vallási eredete világszerte, így Magyarországon is elhomályosult.

A keresztények az ókorból eredő ünnepet egy nappal a Római Birodalom kedvelt, Lupercalia-esemény előtti nap rendezték meg. Lupercus és Faunus isteneken kívül Romulus és Remus tiszteletére tartották meg, akiket a monda szerint egy farkas táplált.

Szent Bálint a 14. században a jegyesek és a fiatal házasok védőszentjévé vált Angliában és Franciaországban. E szentről terjedt el egy monda, mely képezi a Valentin-nap alapjait, miszerint erős keresztény hite miatt II. Claudius császár idején kivégezték. Azonban halála előtt hite erejével a börtönőre vak leányának visszaadta a látását. Küldött egy búcsúüzenetet is neki, amelyet így írt alá: „A te Bálintod”. Ekkor terjedt el az üdvözlőlapok továbbítása, azaz a Bálint-napi üzenetküldés. A legenda szerint a püspök a szerelmeseket megeskette egymással, a friss házaspárokat pedig megajándékozta a kertje virágaival.

Sokan nem lelkesednek a Valentin-nap ünnepléséért, mert azt vallják, hogy a szerelem ettől független. Ez természetesen igaz, hiszen ha kedvelünk, szeretünk valakit, azt nemcsak ezen az egy napon tesszük meg, hanem az év minden napján ugyanúgy érzünk iránta. Úgy gondoljuk, hogy minden ünnep, ami a szeretetről szól, csak erősíti ezt az érzést, így jó, hogy van egy ilyen napunk, ami csak a szerelmeseké, egymást szerető emberekké. Nagyon jó ezt a napot megünnepelni, egymást valami kis kedvességgel meglepni.

Mindenki saját igényeire szabhatja

Véleményünk szerint minden egyes ünnepre nagy hangsúlyt kell fektetni, mert a későbbiekben olyan jó az emlékeket megidézni, a pillanatokat visszahozni. Szükségünk van rá, főleg ebben a nehéz helyzetben, ahol elhalványulni látszanak a társas kapcsolatok. A Valentin-napot kiváltképp azért kedveljük, mert egyedi, nincs feltétlenül követendő séma. Saját igényre és személyre szabható.

Mindenki máshogy szórakozik és kapcsolódik ki. Hiszen eltérő személyiséggel és igényekkel rendelkezünk. A tárgyi apróságok vagy programok éppen akkora örömet okozhatnak partnerünknek, mint egy kézzel készült alkotás vagy az együtt töltött minőségi idő.

Ez a nap nem a pénzről szól, mint ahogy egyik ünnep sem. Sokszor a lényeget nem tudjunk megfogni, ami nem más, mint a közvetítendő üzenet fontossága. A jelkép, az ábrázolásmód, a kifejezés társunk, barátaink irányába. A pillanatok megélése, a lassítás, az átélés gondolata. Csupa olyan dolog, mellyel kifejezhetünk érzéseket szavakkal vagy a nélkül. Az összekovácsolódás és az összefogás jelképe ünnepeink szeretetteljes fenntartása a jövő generáció számára is.

Jakó Judit

 

Cikkajánló:

Szívet melengető szépítő újdonságok

A meditálás jótékony hatásai. Ismerd meg a Transzcendentális Meditációt!

A sokoldalú citrom

Harisnya vagy harisnyanadrág? Tudd meg honnan ered és mi a különbség köztük!

Ne féljünk az önvizsgálattól! Miért? Mikor? Hogyan? végezzük el az emlőönvizsgálatot

Miért jó a hialuronsav? Ránctalanítás nőknek és férfiaknak

Kényeztetés a januári újdonságokkal

Télen is odakint – így maradjunk egészségesek mozgással a vírus idején

A nem létezik lehetetlen attitűd. Interjú Megla Rózsa divattervezővel

Kulcsszavak: , , , , , ,

[an error occurred while processing the directive]

(2) Readers Comments

  1. Pingback: Mit gondolnak a férfiak a Valentin napról? - 𝒥𝓊𝒹𝒾𝓉 𝐵𝓁𝑜𝑔

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble