728 X 90

Baba sorozat: Zalánnal az élet – 10. rész

By Frizura & Szépség

Beköszöntött a tavasz, ledobtuk a téli overallt, és a napsugarakat mélyen magunkba szívva ünnepeltük Zalán 10. hónapját. Végre itt a várva várt tavasz, a hosszú séták és játszóterezések időszaka.

Zalán 10 hónapos IMG_3535 vágott

Hihetetlen, de mi is beléptünk a játszóterezősök táborába. Amint kisüt a nap, megyünk! Ugyan még csak a hintát használjuk, de azt teli vigyorral! 5 perc a rekord, annál többet talán még nem töltött el egyhuzamban benne, de nem is baj, hiszen gyerkőcök sora várja, hogy megürüljön az áhított hinta. Egy pici, eldugott térre járunk, ahol csak egy babahinta van, így „sorszámot kell húzniuk” az újonnan érkezőknek. Családias hangulata miatt szeretjük ezt a helyet. Összeverődött egy anyuka-csoport is, mely hétről hétre újabb tagokkal bővül. Úgy beszélgetünk etetésről, fogfájásokról, átmeneti öltözködésről, testvérharcról, első szülinapról, gyerekorvosokról vagy éppen a kismama jóga áldásos hatásáról mintha ezer éves barátnők lennénk. Az anyuka-sors kovácsolt össze minket. Nincsenek tabuk, nincs kínos kérdés, nincs rossz válasz. Bevallom, Zalán születése előtt úgy gondoltam, hogy nekem nem fog bejönni ez a játszótéren üldögélős, beszélgetős dolog. Azt hittem, hogy erőltetett diskurzusok várnak majd rám a minden téren tökéletes szupermamikkal, miközben a gyerekem éppen élet-halál harcot vív egy homokozó formáért. Valahogy nem tetszett ez a kép. De nagyon hamar rájöttem, hogy ez egy szuper hely, ahol jó fej anyukák tengetik a délelőttjeiket, miközben a gyerekeink egymást segítve és egymástól tanulva ismerik meg a világot.
Zalán is könnyen beilleszkedett, hosszú percekig képes pislogás nélkül bámulni a körülötte játszó gyerekeket. J

Néhány hete felfedeztük, hogy Zalán kezdi észrevenni maga körül az állatokat (barátaink macskája, kutya az utcán). Gondoltuk, szélesítjük a látókörét, és az esti mesékből ismert vadállatokat megmutatjuk neki élőben is a Vadasparkban. A hatás sajnos elmaradt, nem érdekelték különösebben a mellette eszegető szarvasok, a kergetőző rókák vagy a lopakodó hiúz látványa. A látogatók annál inkább. Sok-sok csacsogó és rohangáló gyerek, kiabáló és fényképező felnőttek, vibráló színek. Ez az igazi mozi! Talán fél év múlva újra megpróbáljuk! J

Kárpátiné Boross Nóra


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications