728 X 90

Baba sorozat: Zalánnal az élet – 11. hónap

By Frizura & Szépség

Jaj, de izgalmas, most már mondhatjuk, hogy jövő hónapban egy éves lesz! De miért is várom annyira a május 10.-ét? Miért akarom, hogy minden tökéletes legyen? Miért agyalok annyit a dekoráción, a tortán, az ajándékon, a családi bulin?

IMG_3694 11 hónap

Magam sem tudom. Teljesen nyilvánvaló, hogy az első szülinap az anyukák legnagyobb ünnepe. Terveznek, szerveznek, készülnek, sütnek-főznek, csomagolnak, percenként ellőnek tíz fotót, és közben le sem veszik tekintetüket az ünnepeltről, mert minden pillanatban felhőtlenül boldognak akarják látni. Pedig a kisgyereknek ugyanolyan ez a nap is, mint a többi, maximum csak a körülötte rohangáló és idegeskedő felnőttek látványa zökkenti ki egy-egy percre a játékból.

De ne szaladjunk ennyire előre, Zalán még csak 11 hónapos. Élvezi az életet, tologatja a bútorokat jobbra-balra, ügyesen beletalál a formabedobós játék lyukaiba, visszadobja a labdát, már egyre többször az eszik felnőtt kaját, új hobbija a homokozás, sorra növeszti a fogacskáit, feszegeti a határait, táncol az idegeimen, egy perc alatt hatalmas rendetlenséget varázsol a konyhában, éjszakánként többször is „randira” hív, eksztázisba kerül, amikor kinyitom a kekszes dobozt, minden kutyát és macskát meg akar fogni az utcán, imádja a kislányokat (főleg az unokahúgát, Bogit). És még sorolhatnám reggelig. Kalandos kis életünkben minden nap egy hatalmas kihívás.

IMG_4023 11 hónap

Esti műszak

Nagyon szerencsések voltunk az elején. Zalán fél éves koráig mintaszerűen aludt éjszakánként. Csupán egyszer kelt, szopizott, majd szépen aludt is tovább. Én frissen, kipihenten ébredtem, hírből sem ismertem az éjszakázás fogalmát. Amikor a többi anyuka hosszasan panaszkodott csemetéje nem alvási szokásaira, inkább csöndbe maradtam, és magamban hálát adtam az égnek, hogy nekem milyen szuper kisfiam van.

Aztán Zalán egyszer csak felkapaszkodott a kiságyban (7 hónaposan), és onnantól kezdve nem volt megállás. Valami átkattant benne. Egyre hosszabbak lettek a hajnali kelések, már nem aludt vissza olyan gyorsan, és az ötperces altatás háromnegyed órás közelharccá változott. Nem annyira tetszik nekem ez az új módi, de talán ez csak egy átmeneti állapot. Biztos a fogzás (négy jön neki egyszerre) vagy a szeszélyes időjárás miatt nem alszik jól. Ezzel nyugtatom magam, mert muszáj hinnem abban, hogy ez rémálom elmúlik egyszer, és újra jó alvó lesz a kicsikém, és én is újra hosszas, reggelig tartó ölelkezésbe kezdhetek a puha takarómmal.

Kárpátiné Boross Nóra


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications