728 X 90

Bailar Aerobik – zsírégetés és felszabadító tánc egyben

By Frizura & Szépség

A Bailar Aerobik egy speciális óratípus a magyarországi fitnesz világában. A dance aerobik, a koreografált táncos aerobik és a latin-amerikai versenytáncok – a szamba, a cha-cha-cha, a rumba és a jive – alaplépéseinek tánconként való ötvözete. A koreográfiákban a latin-amerikai táncokra jellemző ritmikai megoldások és mozdulatok tűnnek fel.

Az óra egyszerű, basic aerobik alaplépésekből felépülő bemelegítéssel kezdődik, megfűszerezve latin izolációs gyakorlatokkal, amelyek elősegítik a ráhangolódást erre az új műfajra.

A Bailar Aerobikban az alapfigurákon túl a magas osztályos táncosok által használt stíluselemeket és technikai megoldásokat válogattuk ki úgy, hogy azok visszavezethetőek legyenek egy-egy aerobikos lépéskombinációhoz. Így az órán résztvevő hölgyek és urak az aerobik keretén belül táncolni is tanulnak – ráadásul mindezt táncpartner nélkül tehetik meg!

Ezután az óra fő részében két-három kisebb egységből álló koreográfiát készítünk. Szamba-, cha-cha-cha- és jive-aerobik ötvözetekből kezdő és haladó szinten egyaránt lehet kombinációkat alkotni. A nehézségi fok attól is függ, hogy mennyi versenytáncos figurát, forgást, irány- és ritmikai váltást, csípőmozgást vagy éppen testhullámot használunk fel.

Az óra végén levezetés és a főbb izomcsoportok nyújtása történik.

A Bailar Aerobik mint óratípus és kardio típusú mozgás kifejezetten jó hatással van a szív- és vérkeringési rendszerre. Élettani hatásában a rendszeres kardio tréningekkel egyenértékű, ezért – többek között –

• elősegíti a szív gazdaságos működését,

• csökkenti a vérnyomást,

• rugalmassá teszi az érhálózatot,

• edzi a tüdőt és

• ellenállóbbá teszi az immunrendszert.

Ez a mozgásfajta az „aerob típusú mozgások” közé tartozik. Alacsony-közepes intenzitású, tehát kiválóan fejleszti az alap állóképességet és tökéletesen beilleszthető bármely testsúlycsökkentő mozgásprogramba. Folyamatosan zsírégető tartományban tudja tartani a pulzust, így önfeledten dolgozhatjuk le az esetleges plusz kilókat.

A tánclépések felhasználásával, ritmikai megoldásaival és irányváltásaival a koordináció, a ritmusérzék és a tánctudás is kiválóan fejleszthető.

Ez az érdekes fúzió korra és nemre való tekintet nélkül ajánlható bárkinek, aki több önbizalmat, kisugárzást, magabiztosságot, felszabadultságot, egészséges testtartást, jó közérzetet, feszes popsit és combokat szeretne elérni.

Bailar Aerobik a TE szabadságod!

Horváth Gréta és Mészáros Máté

További információ: www.bailar-aerobik.hu

Bailar Aerobik órák helyszínei:

http://www.bailar-aerobik.hu/index.php/orak

 


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble