Borsodó Gretas Kitchen módra
Gyerekkori kedvencem, bár akkor még csak belenyalhattam. Nagyon szeretem aranygaluskára vagy bejglire öntve a borsodót. Ezt is nagyimtól tanultam.
Hozzávalók
½ liter bor (fehér inkább, de vörösborból is készíthető), 2 tojás (könnyebb, ha csak a tojás sárgáját tesszük bele), 5–6 evőkanál cukor, lapos kanál liszt (vagy ha sűrűbben krémesebben szeretnénk elkészíteni, akkor mehet kicsit több is bele), vaníliás cukor.
Így készítjük
A ½ liter bort elkezdjük melegíteni. Kicsit kiveszünk belőle és a langyos borral 2 tojást, 5–6 evőkanál cukrot, vaníliás cukrot és 1 kanál lisztet elkeverünk. Amennyiben több lisztet teszünk bele, akkor sűrűbb lesz a borsadó. Én szeretem, ha krémesebb. Majd a keveréket beleöntjük a még szintén langyos feltett borba. Addig kevergetjük és forraljuk, amíg sűrűsödni nem kezd. Ha elég sűrű, akkor levesszük a tűzről és addig kevergetjük, amíg ki nem hűl.
Nagyon finom. Lehet tejjel is készíteni bor helyett, főleg ha gyerekek is ennének belőle. Nagyon jól passzol az aranygaluskához. Az ünnepekről maradt mákos vagy diós bejglit is leönthetjük vele. Nagyon jó ízhatást kapunk. Én nagyon szeretem!
Gretas Kitchen
A nem létezik lehetetlen attitűd. Interjú Megla Rózsa divattervezővel
Vivienn Design – karkötők természetes ásványokból
Megérkeztek a Naja Forest paleo csokoládék biosüngombával és földimandulával
Csokis muffin zöldbanánliszttel Gretas Kitchen módra
Készüljünk a karácsonyi sütés-főzésre a NaJa Forest innovatív Superfood lisztekkel
Vélemény, hozzászólás?