Csodás Húsvéti Ünnepeket!
A húsvéthoz számos népszokás és hiedelem kötődik szerte a nagyvilágban. A keresztény világban a húsvét Jézus feltámadásának ünnepe. A 40 napos böjt lezárul, és ilyenkor lehet először húst fogyasztani. A húsvét tiszteletére és örömére előkerülnek a régi hagyományok, mint a hímes tojás készítés, ünnepi asztal és a lakás feldíszítése. Ilyenkor egy asztalról sem hiányozhat a húsvéti sonka, kaláccsal, tojással és tormával tálalva.
A legtöbb családnál gyakori menü húsvétkor a bárányhús is. Az ünnepi fogások méltó zárása mindig a desszert. Ha már tortát sütünk, olyat készítsünk, amit egészséges alapanyagokból készíthetünk. Igazi húsvéti finomság a répatorta, aminek a maradék tésztájából akár még kalóriaszegény muffin-t is süthetünk. A sok-sok finomság készítésénél ügyeljünk azonban arra is, hogy amennyiben lehet, kerüljük a cukrot, és a fehér lisztet. Törekedjünk arra, hogy minél több zöldséget, húsokat és gyümölcsöt iktassunk be az ünnepi étkezéseinkbe.
A húsvéti ünnephez hozzátartozik a „nyuszi hozta” ajándékozás is, amire például az Internetpatika weboldala kínál számos meglepetést és ajándékcsomagokat kicsiknek, nagyoknak egyaránt. A kulináris élvezetek mellett, a bőrünkre is ráfér egy kis tavaszi felfrissítés és ünnepi készülődés. Kényeztessük érzékeinket természetes bőrbarát kozmetikumokkal, melyekből szintén széles választékot találunk.
Áldott, Békés Húsvéti Ünnepeket!
Kovács M. Dóra
Forrás: Internetpatika
Fotó: kepguru.hu
Vélemény, hozzászólás?