728 X 90

Csodás Húsvéti Ünnepeket!

By Frizura & Szépség

A húsvéthoz számos népszokás és hiedelem kötődik szerte a nagyvilágban. A keresztény világban a húsvét Jézus feltámadásának ünnepe. A 40 napos böjt lezárul, és ilyenkor lehet először húst fogyasztani. A húsvét tiszteletére és örömére előkerülnek a régi hagyományok, mint a hímes tojás készítés, ünnepi asztal és a lakás feldíszítése. Ilyenkor egy asztalról sem hiányozhat a húsvéti sonka, kaláccsal, tojással és tormával tálalva.

A legtöbb családnál gyakori menü húsvétkor a bárányhús is. Az ünnepi fogások méltó zárása mindig a desszert. Ha már tortát sütünk, olyat készítsünk, amit egészséges alapanyagokból készíthetünk. Igazi húsvéti finomság a répatorta, aminek a maradék tésztájából akár még kalóriaszegény muffin-t is süthetünk. A sok-sok finomság készítésénél ügyeljünk azonban arra is, hogy amennyiben lehet, kerüljük a cukrot, és a fehér lisztet. Törekedjünk arra, hogy minél több zöldséget, húsokat és gyümölcsöt iktassunk be az ünnepi étkezéseinkbe.

A húsvéti ünnephez hozzátartozik a „nyuszi hozta” ajándékozás is, amire  például az Internetpatika weboldala kínál számos meglepetést és ajándékcsomagokat kicsiknek, nagyoknak egyaránt. A kulináris élvezetek mellett, a bőrünkre is ráfér egy kis tavaszi felfrissítés és ünnepi készülődés.  Kényeztessük érzékeinket természetes bőrbarát kozmetikumokkal, melyekből szintén széles választékot találunk.

Áldott, Békés Húsvéti Ünnepeket!

Kovács M. Dóra

Forrás: Internetpatika

Fotó: kepguru.hu

Kulcsszavak: ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications