Diós hókifli Gretas Kitchen módra
Nagyon szeretem a diós hókiflit, ez a süti is rajta van a karácsonyi sütis listámon. Egyszerű az elkészítése és sokáig el is áll, ha van ideje rá, mert nagyon finom, így nehéz abbahagyni a nassolását.
Hozzávalók 20-25 darabhoz (a formázott kiflik méretétől is függ)
:) 10 dk barna cukor :)25 dkg liszt (lehet keverni is, én a búza-finomliszt mellé még teljes kiőrlésű búzalisztet és zöldbanán-lisztet is tettem.) :) 15 dkg darált dió :) 20 dkg vaj :) két egész tojás :) 2-3 csomag vaníliás cukor a tésztába, porcukor vagy vaníliás cukor, amiben megforgatjuk a sütiket :) kis csipetnyi sütőpor és tejföl.
Így készítjük el!
A szárazanyagokat, azaz a cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet, a csipetnyi sütőport és a darált diót egy tálba szórjuk és elkeverjük.
A vajat apró darabokra vágva hozzáadjuk (én van hogy egy lábosban felmelegítem inkább). A közepébe engedjük a tojásokat, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Ha nem áll össze a tészta, akkor egy kanál tejfölt is hozzáadunk.
Pár órára a hűtőbe tesszük (ezt ki is lehet hagyni, ha nincs időnk rá csak akkor ne olvasztott vajjal csináljuk, mert akkor törhet a tészta.).
A tésztát megint átgyúrjuk és kisebb rudakat készítünk belőle. A rudakból késsel vékony darabokat vágunk és ebből kicsi kifliket formázunk. Tepsibe rakjuk őket (kivajazott tepsibe vagy sütőpapírt használjunk).
A sütőt előmelegítjük 200 C-fokra és középső rácson kb. 15 percet sütjük.
Ezután porcukorral kevert vanília cukorba (vagy csak vaníliás cukorba) hempergetjük a megsült kifliket.
A megsült kifliket a sütőből kivéve nem sok időt várva érdemes meghempergetni, mert ha kihűl, akkor már nem ragad meg annyira rajta a cukor. A kezünkre vigyázzunk!
Jó étvágyat hozzá!
Csodás ünnepeket!
Gretas Kitchen
A nem létezik lehetetlen attitűd. Interjú Megla Rózsa divattervezővel
Legyen csodás a sminkünk! Ünnepi Rimmel szépségek!
Ki szeretne egy szépítő okoseszközt karácsonyra? Arctisztítás és bőrkisimítás az ageLOC LumiSpaval
Vivienn Design – karkötők természetes ásványokból
Megérkeztek a Naja Forest paleo csokoládék biosüngombával és földimandulával
Csokis muffin zöldbanánliszttel Gretas Kitchen módra
Készüljünk a karácsonyi sütés-főzésre a NaJa Forest innovatív Superfood lisztekkel
Vélemény, hozzászólás?