728 X 90

Egészséges lélegzet – a sóterápiáról

By Frizura & Szépség

Sok fórumon lehet hallani a sóterápia áldásos hatásáról. A légúti megbetegedések hatékony és természetes ellenszere, amely minden korosztálynak ajánlott.

INDISO kép másolat

Mindenkinek tudnia kell, hogy az egészséges só aranyat ér. Az ókorban és a középkorban fizetőeszközként használták, értéke már akkor is magas volt. Rengeteg problémát orvosolhatunk vele, és számos módon használhatjuk fel. Alkalmazhatjuk belsőleg és külsőleg, megelőzhető és legyőzhető vele a megfázás, az allergia, a különböző légúti panaszok. Ekcéma és gombásodás gyógyítására is alkalmas, megszünteti a gyulladásos panaszokat a testünkben, valamint kiváló méregtelenítő.

A só
Só nélkül nincs élet. A háziasszonyok által minden nap használt konyhasót finomítással nyerik. Kémiai tisztítás során (raffinálás) eltávolítják a nátriumon és klóron kívül az ipar számára zavaró elemeket, ezután a szervezet számára fontos anyagokat, mint a jód és a fluor, mesterséges úton adják hozzá. A túl nagy mennyiségben fogyasztott konyhasó megterheli a veséket, vizenyő, ödéma és narancsbőr kialakulásához vezethet. Ezzel szemben a tengeri só egészséges, az emberi szervezet számára fontos anyagokat tartalmaz. Földünkön a só nagy mennyiségben található meg mind a tengerekben, mind a föld belsejében, kőzet formájában. A tengeri só, a reformkonyha alternatívája a finomított sóval szemben. A fogyasztani kívánt tengeri só kiválasztásánál figyeljünk arra, hogy kizárólag a napon szárítottat vegyük meg, olyat, amely nem ment át semmiféle utólagos kezelésen (mesterséges szárítás, fehérítés).
Egy közismert sófajta, a Himalája só a 250 millió évvel ezelőtti a Thetys ősóceán maradványa. Ez a hagyományos kősókkal ellentétben, sokkal jobb belső kristályszerkezettel, struktúrával bír. A világ egyik legjobb, legtisztább minőségű sójáról van szó.

A sóbarlang
A sóbarlangok általában Himalája sótéglákból épülnek, és a fent felsorolt összes tünetet hatékonyan gyógyítják. A köhögés, az asztma, a szénanátha, az alvási zavarok, az allergiák, a neurodermitisz és más szervi betegségek rendkívül jól reagálnak egy többhetes sóbarlang kúrára. Vizsgálatok kimutatták, hogy a betegségek gyors javulása mellett a sóbarlang sópárás levegőjének pozitív hatása sok betegnél a kúrát követően még több hónapig is fennállt, ezért a sóbarlangkúra a megelőzésben is kiemelkedő jelentőségű lehet.

A só tisztítja a tüdőt, segít felszakítani a slájmot, a hurutot és az arcüreg lerakódásait. A sóterápiával immunrendszerünket is erősíthetjük. Emellett a Himalája sótéglák színterápiás hatása is ismert: a narancsos árnyalatú téglák elűzik a depressziót, oldják a feszültségeket.

Gyerek sószoba

Egyéb eljárások

  • borogatás sóoldattal: köszvény, rándulás, ficam, zúzódás.
  • száraz só inhalátor: segíti az allergia és a mellkas beszűkülésének kellemetlen tüneteit, valamint azokat a problémákat, melyek összefüggésben lehetnek bizonyos alsó légúti (bronchiális) panaszokkal. Használható asztma, hörghurut és dohányzás okozta légúti problémák ellen.
  • orrmosás: orrjáratok sós vízzel való átöblítése. Ajánlott arcüreg-, homloküreg-gyulladásra, krónikus náthára, orrjárat kisebesedésére.
  • szemfürdő: fáradt szemekre, szemfertőzésre, árpára, allergiára, szemizom gyengeségre ajánlják.
  • befúvásos módszer: ajánlott sportolóknak, szmogot szívó városlakóknak, dohányosoknak, ekcéma és pikkelysömör esetén, légcsőhurut és arcüreggyulladáskor, krupp fennállásakor, immunerősítésre.

 

Sóhomokozó
A kisgyermekes családok körében kedvelt hely a sóhomokozó, ahol a kicsik önfeledten játszhatnak, miközben belélegzik a sópárát, így gyógyulhatnak és erősíthetik immunrendszerüket. A sóhomokozó kristálysóval van feltöltve, városi szennyeződésektől mentes, természetes környezetet teremt.

Kárpátiné Boross Nóra

Levendula Home Törökbálint befúvásos módszer: www.levendulahome.hu

Fotó: Indiso


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications