728 X 90

Egy ékszer a város szívében: Continental Hotel Budapest

By Frizura & Szépség

Vannak olyan részek és épületek Budapesten, amelyeket még itt lakóként sem fedeztem fel eddig. Egy sajtómeghívás kapcsán ismertem meg a Continental Hotel Budapestet is a város szívében. Ezelőtt számtalanszor sikerült úgy elautóznom előtte, hogy észre sem vettem a gyönyörű bejáratot, így amikor a meghívásra menten, nem is tudtam, hol keressem először a hotelt, és hogy milyen szépségeket és múltat rejt az épület belseje.

magazinba Continental Hotel

Az újjászülető Continental Hotel Budapest**** Superior a múlt és a jövő, a hagyományos vendégszeretet és a 21. század elvárásait ötvöző vendégközpontú gondolkodás védjegye Budapest belvárosában. Az épület a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi stílust sugároz, ötvözi a régi Hungária fürdő bécsi klasszicista stílusú műemléki értékeit a 21. század építészetének értékeivel.

Aerial photo
A szálloda a Dohány utca–Klauzál utca–Nyár utca által határolt ingatlanon található és 272 szobával, 4 darab különteremmel és wellness szolgáltatásokkal várja a vendégeket. Mindössze egy rövid sétára van a Dohány utcai zsinagógától, amelynek közelsége, a környék történelmi atmoszférája és a közeli belváros nyüzsgése adja meg a hely egyedi varázsát. Az Andrássy út, az Oktogon gyalog is könnyen megközelíthető és pár percre található a Pesti Broadway.

magazinba Entrance3 small

Milyen múltat is takar?

A korábban fürdőként működő épületet az 1890-es években Novák Imre tervei alapján építették át, ezután került a Ringer család birtokába. A család leszármazottja a máig élő egykori nemzeti erőforrás miniszteri, dr. Réthelyi Miklós. A modern fürdőkomplexumban kő-, kád- és gőzfürdő, 1500 kabin, büfé, vendégszobák és pihenőkert is helyet kapott. Az egykori Hungária Fürdő átalakítása Ágoston Emil nevéhez fűződik, (Dohány utca 44. szám alatti telek) mely során az anno megszokott kabinok mellé hatalmas, oszlopos, 40 méteres úszócsarnokot építettek nyitható üvegkupolával, hogy a fürdőzők a szabad ég alatt fürödhessenek, ami akkoriban igazi kuriózumnak számított.

A mai szálloda Nyár utcai szárnyának helyére először lakóházat terveztek felhúzni, ám végül 1903-ban a Continental Szálló nyitotta meg a kapuit és egészen 1970-ig üzemelt, mely különböző színházaknak adott helyet az épület. Itt tartotta előadásait a Bányász (később Honvéd) Színház, a Fővárosi Nagy Varieté, végül a Tarka Színpad 1963-ig. Az elhagyatott épület állapota leromlott, belsejét elhordták, kifosztották. A zavaros körülmények a Continental Szállót végül a földdel egyenlővé tették.

????????????????????????????????????

2004 nyarán a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal elrendelte az egykori pesti zsidó gettó területén lévő veszélyeztetett épületek, így a Hungária fürdő ideiglenes védettségét. Az épület homlokzati maradványai Ráday Mihály közbenjárásával 2005. február 7-én véglegesen megkapta a műemléki védettséget.
2009. április 7-én dr. Gyenesei István Önkormányzati Miniszter ünnepélyesen elhelyezte a Continental Hotel Budapest****Superior alapkövét  és évtizedes romokból életre kelt az egykor kedvelt fürdő és hotel.

magazinba Conference gaden at night

A szálloda terveit Hegedűs Péter (Petur Stúdió) és Vékony Péter (nirmana építésziroda) nívódíjas építészek készítették. A belsőépítészet Sáfrány Csilla és Vörös Virág munkája, akik már a Boutique Hotel Budapest**** révén szereztek elismertséget a szállodaiparban. Az ARAZ étterem belsőépítészeti designját Fejes Gergő építész álmodta meg.

A 180 éves múltra visszatekintő épületegyüttes hivatalos megnyitóját 2010. szeptember 22-én tartották mintegy félezer vendég jelenlétében. A szálloda 272 parkettás szobája az art deco stílusjegyeit, valamint a modern formavilágot ötvözve tökéletes harmóniát és finom eleganciát sugároznak.

Budapesti lakosként kérdezhetnénk, hogy miért is érdemes ide benézni, amellett hogy egy történelmi épület és szép hotel.

Gallery café3

 

Hát először is, mert a szálloda emeletén található meghitt atmoszférával rendelkező Galéria Kávézó ideális hely lehet egy baráti beszélgetésre vagy egy üzleti tárgyaláshoz egyaránt.

Araz Restaurant5

Ha esetleg egy ebédre vágyunk érdemes betérni az Araz Étterem havonta változó tematikájú Sunday Brunch sorozatára, melynek keretében a korlátlan étel-és italfogyasztás mellett ingyen wellness belépő jár a vendégeknek.

A név inverzeként ARAZ-ra keresztelték a szálloda éttermét. A séf és csapata a Sous Vide, a 21. század legmodernebb konyhatechnológiai eljárását alkalmazva kínálja a magyar és a francia konyha legkiválóbb remekeit az izgalmas ízek kedvelői számára. A nagyközönség számára is nyitva álló étterem színvilága az egész szállodára jellemző arany, barna és fekete kombinációjában ragyog. Az akác parketta, a botticchino mészkő lapok, Tom Dixon egyedi formavilágú lámpatestei, a Catellini designlámpák és az oszlopokat borító SICIS mozaik valóban aranylóvá teszik a teret. Az étteremben elhelyezkedő koktélbár különleges kreációkkal várja a vendégeket, a borhűtőben pedig 100 féle bor közül választhatnak a borimádók. www.araz.hu

magazinba Wellness2

A  hotel panoráma tetőkertjében, a hetedik emeleten helyezkedik el a wellness részleg, ahol egyszerre van jelen a nyugalom és a mozgás, a csend és a társasági élet, a fiatalosan vidám és a klasszikus dizájn, a modern és az angolosan konzervatív stílusjegyek. Igazi különlegesség ez, tradíciók és újítások egymás mellett élése, a közvetlen hangulat és a kifinomult ízlés harmóniája.

magazinba roof garden2
Széleskörű, és korszerű wellness kínálat: 8×4 méteres, beltéri medence, 8×4 méteres, kültéri medence, pezsgőfürdő, finn típusú szauna, fényterápiás infra szauna. Innen érhető el a 80 m2-es fitness terem, mely a legújabb technológiákkal felszerelt kardiogépekkel (futógépek, elipszistréner, kerékpár) és izotónikus gépekkel várja vendégeit Budapest egyik legexkluzívabb helyszínén.

A hotel ideális helyszín rendezvények és konferenciák, családi rendezvények szervezésére is. A szálloda hangszigetelt rendezvénytermeinek befogadóképessége eléri a 300 főt. Valamennyi terem természetes fénnyel megvilágított, klímaberendezéssel, modern audiovizuális technikával rendelkezik. A tetőkert kiválóan alkalmas egyedi koktélpartik és állófogadások rendezésére.

A hotel további szolgáltatásai: Corporate Lounge, masszázs, garázs (60 parkolóhely)

A szálloda és étterem működése óta számtalan díjat elnyert. A teljesség igénye nélkül csak párat emelünk ki ezek közül: Nemzeti Értéktárba való felvétel 2015, Iránytű 2015 – Az Év Turisztikai Kommunikációs Kampánya verseny, Podmaniczky-díj – 2010. július, 2010 Média Építészeti Díj – 2010. november, Az „Év szállodafejlesztése” 2010 – 2010. december, Best of Budapest 2010 – A legújabb négycsillagos szálloda, Tripadvisor „CERTIFICATE OF EXCELLENCE” – 2011. május, KerTrend 2011 – Az év konferencia kertje és tetőkertje, Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj – 2011, Magyar Turizmus Minőségi Díj 2012–2014, Great Rail Journeys Gold Award a Continental Hotel Budapestnek – 2012. május, FIABCI Prix d’Excellence Awards 2012 – Szálloda kategória – 2012. május

Itt tekinthető meg a hotel virtuális túrája


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications