728 X 90

Egy gyerek üzenete a szüleihez

By Frizura & Szépség

 Anyukám! Apukám!

  • Első kívánság

Add nekem az idődet!

  • Második kívánság

Higgy nekem, bízz bennem! Irányításoddal jó utat fogok választani. Ha magam mellett tudlak, nem történik velem semmi rossz.

  • Harmadik kívánság

Szeress és hagyd, hogy szeresselek! Szeress akkor is, ha rossz vagyok! Jó érezni a szeretetedet akkor is, ha például tudom, nem tetszik neked a viselkedésem.

  • Negyedik kívánság

Bocsáss meg nekem! Fejezd ki megértésedet, ha tévedek! Add értésemre, hogy mindig van lehetőség, hogy újra kezdjek bármit! Engedd meg, hogy tetteimért én vállaljam a felelősséget!

Javítsd ki és mondd el, ha tévedtem, de ezt mások előtt ne tedd! És kérlek, ne hasonlíts engem soha másokhoz (különösen a testvéreimhez, a barátaimhoz ne mérj)!

  • Ötödik kívánság

Ne vegyél nekem olyan dolgokat, amelyekre valamikor te hiába vágytál! És ne érezz bűntudatot, ha nem tudsz mindent megadni, mindent, amire fáj a fogam (néha csak azért kérek valamit, hogy kiderüljön számomra, hol a határ)!

  • Hatodik kívánság

Kérdezd meg, úgy igazából, hogy mi történt az iskolában! És figyelj arra, amit mondok ilyenkor! Beszélgess velem arról, hogy mit gondolok! Érdeklődj, hogy hogyan oldom meg a feladatomat! Vitasd meg velem a terveidet! Bátoríts a választásaimban! És dicsérj bátran, ha megérdemlem! Ha meg tévedtem, terelj jó útra!

  • Hetedik kívánság

Büntess meg, ha rosszat teszek (meg kell tanulnom különbséget tenni a jó és a rossz között)! A büntetés után viszont bocsáss meg! Ismerd el, ha jót cselekszem! Sose parancsolj nekem, inkább kérj tőlem, mert a kérés az összetartozásunkat erősíti!

  • Nyolcadik kívánság

Bánj velem úgy, mint a legjobb barátoddal! Figyelj rám, ha szeretnék megbeszélni veled valamit! Még gyerek vagyok ugyan, de nekem is vannak gondjaim, szorongásaim és aggodalmaim. Kérlek, vedd figyelembe a bánatomat és a fájdalmamat!

  • Kilencedik kívánság

Erősíts meg abban, hogy szeretni fogsz, bármi történjen is! Hogy a részed vagyok, valami különös érzelem, a szerelem teremtett!

  • Tizedik kívánság

Taníts meg engem is a szeretet képességére! Adj hitet és nevelj belém bizalmat az emberek iránt! Hogy társat találjak majd, hogy a nagyvilágban és hazámban otthon érezhessem magam!

Fotó: Harmath Eszter


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble