728 X 90

Fátrai Krisztina mesterfodrász bemutatója glitch stílusban: a hiba szépségének keresése

By Frizura & Szépség

671

A mi értelmezésünkben a Glitch stílus a hiba szépségének a keresése!

672

Mit tekintünk hibának? Például régen a kéket zölddel fel nem vettük volna, ma ez természetes, vagy ha ma valaki szögletes orrú cipőt vesz fel, furcsán nézünk, pedig korábban az volt az elfogadott. Mi volt a női ideál régen és ma? Sovány vagy kerekded? Tehát az, hogy mit tekintünk hibának, teljesen szubjektív. Ezért a szépséget úgy jelenítettük meg a kollekcióban – vállalva, hogy ezt most valaki hibásnak találja, meglepődik rajta –, hogy készítettünk egy új dolgot!

677

Az idei Trendfesztiválra egy igazán különleges ötlettel készültünk. Azért használom a többes számot, mert több művészeti ág, művész kapcsolódott benne össze és így alkotott egy teljes egységet. Az alapötletet Kende Luca fotóművész munkái adták, ő Glitch stílusban készített a fotókat. Márton Rózsa és Végső Gizella (Márton-Végső Tervezőpáros) a fotók részleteit felnagyítva, az óriási méretű pixeleket nyomtatták rá az anyagokra. Az így kapott hatás lenyűgöző volt számomra és ezt a gondolatot vittem tovább.

645

A 2016-os trendben nagy szerepe van az élénk színeknek, melyeket hajban és ruhában is megtalálhatunk idén tavasszal-nyáron.

A multicolor színhatás a legújabb irányzat, melyben egyszerre jelenhet meg a zöld, rózsaszín, kék, piros, narancs és a sárga. Ezeket a színeket, ha egymás mellé tesszük különböző geometrikus kialakításban, akkor egy igazán vibráló, izgalmas új egységet kapunk. Ezt megtörvén, a teljes öltözet funkcionális takarásához használtunk hálót, és így egy finomabb, puhább, az élénk színhatást tompító stílust kaptunk.

Hajban pedig úgy alkalmaztam a színeket, hogy mindig kevertem valamilyen őket barna, szőke, vagy vörös árnyalattal, úgy, hogy a „neon” színek dominánsak maradjanak.

655

A következő kihívás számomra a frizurák stílusának megalkotása volt. Egy teljesen új textúra kialakításán gondolkodtam és ekkor született meg a hajból készített háló ötlete. Ezt úgy készítettem el, hogy hajszálakat, melyek kreppeltek voltak, szálanként lapra fésülve hajlakkal összeragasztottam. Így hosszú táblákat kaptam, és ekkor jött a következő ötletem, hogy a térbeli formálásban is egy igazán újat készítsek. Kitaláltam, hogy a lapokra összeragasztott hajszálakat átfűzöm kb. 10-15 db hajszálból álló szalagokkal, és ha azt feltolom, mint a gyorsmasninál, úgy egy olyan izgalmas hatást érhetek el, ami egy teljesen új megközelítése a haj formázásának.

669

A frizurák alapja egy teljesen sima, plasztikus fésülés, ezzel is hangsúlyozva a textúraváltást és a stíluskeveredéseket.

A színpadi látványhoz nélkülözhetetlen a zene és a koreográfia és a háttérvideó elkészítése. A produkció létrehozásában Szerdahelyi Roland (zene), Hevesi Anna (koreográfia) és Buday Sebi (LimeCreative) segédkezett. A videón Kende Luca fotói és megjelentek és ez azért is volt külön érdekes, mert a vászon előtt ruhában is láthatóak voltak az azokból kiemelt részletek.

magazinba Fatrai11

magazinba Fatrai7

A zene, tánc és háttérvideó mind a Glitch Art stílus meghatározó elemeiből álltak össze. Mind hangzásban, mind képi megjelenítésben.

Fontos volt számomra, hogy a hajak értelmezhetőek legyenek, és ezért dolgoztam a színpadon. A technikát, amit kitaláltam, szerettem volna megmutatni élőben, hogy egy-egy mozdulattal és egy jó ötlettel milyen változásokat lehet létrehozni.

magazinba Fatrai5

Sok munka volt, míg eljutottunk az ötlettől a megvalósításig, 2 hónapig dolgoztuk folyamatosan, de egyben látni az egészet a legnagyobb boldogság volt számomra!

magazinba Fatrai14

Nagyon köszönöm a színpadi produkcióban nyújtott munkát a teljes csapatnak, akik közel 30-an voltak! A produkció támogatásáért köszönet a Schwarzkopfnak, a háttérmunkáért a Lime Creative-nak és Nektek, hogy eljöttetek, megnéztétek (akár fotókon keresztül)!

Fátrai Krisztina mesterfodrász

Fotók: Fátrai Szalon


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications