728 X 90

Frissesség és ápolás az intim területeken

By Frizura & Szépség

Az egészséges élet egyik alapvető feltétele a megfelelő rendszeres tisztálkodás. Ehhez pedig szervesen hozzátartozik az intim területek higiéniája is. Az intim testtájakat egy úgynevezett savköpeny borítja, mely természetes védőfelületet képez a fertőzésekkel szemben.

Frissesség és ápolás az intim területeken

A hagyományos tisztálkodószerek csökkentik az intim terület ellenálló képességét a kórokozókkal szemben, melyek zavaró viszketést, kivörösödést, sőt fájdalmas fertőzéseket idézhetnek elő. Naponta elég csak a külső nemi szerveket megtisztítani, mivel a hüvely öntisztító tulajdonsággal bír, így teljesen tiszta. Mindenféle hüvelyöblítés és túlzott tisztálkodás veszélyes, mert csak a baktériumflórát öblítjük ki vele. Ha nem bolygatjuk a hüvelyt, akkor a felfedezőjükről, Döderleinről elnevezett tejsavbaktériumok gyártotta savas környezet tökéletesen megvéd a gombás fertőzésektől.

Hasznos tippek az egészséges hüvely megőrzéséért

:) A hosszú fürdőzés helyett inkább a zuhanyozással egybekötött intimtájék-lemosást válasszunk!

:) Hordjunk nedvszívó, tiszta pamutból gyártott fehérneműt! A szoros és műszálas ruházat a hüvelyi mikroflóra egyensúlyának felborulását okozhatja, meleg és nedves klímát teremtenek, melyekben a gombák igen gyorsan szaporodásnak indulhatnak.

:) A strandruházat szintén nagyon fontos. Mindig legyen nálunk váltás fürdőruha és fürdés után mindig cseréljük át azt a szárazra!

:) A kézmosás a vécéhasználat előtt és után is fontos, mert törléskor kezünkről minden akadálytalanul juthat a hüvelybe.

:) A hüvelyt nem kell ápolni belülről sem kémhatását jellemző pH-értékét beállító pufferkészítményekkel, sem mással. Ez ugyanis az esetlegesen sérült hüvelyflórát nem hozza rendbe. A megfelelő kémhatásból még „nem nőnek” tejsavbaktériumok, ezeket újra kell telepíteni. A hüvely pH-ját házilag nem kell mérni. Amennyiben konkrét panasz lép fel, nőgyógyászhoz kell fordulni.

:) A hüvelyi mikroflóra egyensúlyának felborulása mögött leggyakrabban a stresszes életmód áll, aminek hatására az immunrendszer legyengül és ezért romlik a szervezet alkalmazkodóképessége is.

:) Az intim megőrzésében is nagyon komoly szerepe van a helyes táplálkozásnak. Hüvelyi panaszok esetén kerülendő a cukor, az élesztő és az alkoholos italok fogyasztása. Az alkohol magas cukortartalma miatt kedvező táptalajt nyújt a gombáknak, másrészt legyengíti a szervezet védelmi rendszerét. Együnk élőflórás joghurtokat, zöldségféléket, gyümölcsöket. Az egészséges táplálkozás azért is nagyon fontos, mert a súlyfelesleg is kedvezhet a fertőzéseknek, hiszen a szeméremtest ilyen esetekben sokszor nem tud megfelelően szellőzni.

:) A túlzásba vitt intim tisztálkodás ugyanúgy káros lehet a hüvely természetes ökológiájára, mint annak teljes elhanyagolása. Sokan allergiás reakciókkal válaszolnak egyes kozmetikumokra, sokan túlzásba viszik a hüvelyi irrigálást, a lúgos tisztálkodószerek pedig még számos egyéb kellemetlenséget is okozhatnak. A hüvelyben természetes módon is jelen lévő jótékony baktériumok tejsavat termelnek és egyensúlyban tartják annak pH-értékét, beállítva egy enyhén savanyú kémhatást. Az egészséges hüvely pH-értéke 3,8–4,2 között mozog. Az intim tisztálkodáshoz válasszunk speciálisan erre a területre kifejlesztett kozmetikumokat.

Ma már számos márkának van ilyen terméke is

A Nivea Intimo újdonságairól itt olvashattok a legújabb júniusi  szépséges körképünkben!

 

Modell fotók: Royal Clinics – Az intim fiatalság titka

 

Kulcsszavak: , , , , , , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble