728 X 90

Frizuraötletek hullámos hajból

By Darók Ramóna

4 szuper frizuraötletet hoztunk  nektek, melyek hullámos hajból készülnek. Akár buliról, akár családi, baráti összejövetelről van szó, ezek a frizurák megállják a helyüket:)

Frizuraötletek hullámos hajból

Oldalra fésült, elegáns hullámok

Ha vékony szálú a hajunk, amely gyorsan elveszíti a tartását, akkor ez a frizura éppen nekünk való! A hullámok dúsítják a hajat, oldalra tűzve pedig rendkívül nőies, izgalmas hatást keltenek!

1. lépés
A frissen mosott, hajszárítóval átfújt hajra vigyünk fel egy kevés hajhabot  a haj teljes hosszára, majd csavarjuk a hajvégeket sütővasra.

2. lépés
Hogy a hullámok tovább tartsanak, a hajsütővasról leengedett tincseket tekerjük fel az ujjunkkal, majd tűzzük meg mindet egy-egy hullámcsat segítségével.

3. lépés
Ha elkészülünk a csigákkal, vegyük ki a csatokat, engedjük le a loknikat, lazítsuk meg az egészet az ujjainkkal, aztán fixáljuk hajlakkal!

4. lépés
A dúsabb és elegánsabb hatás érdekében csavarjuk meg hátul a hajunkat, és az egyik oldalra elhúzva tűzzük meg a tarkó felett, a hajunkhoz illő színű hullámcsatok segítségével.

Frizuraötletek hullámos hajból

Romantikus, hullámos copf

A tarkón összefogott haj nagyon praktikus, ám az ilyen egyszerű, klasszikus copf unalmas. Ezzel a frizurával viszont az elegancia magasabb szintjére emelhetjük a hétköznapi hajviseletet! Akár munkába, akár buliba hordjuk majd, mindenképpen gyönyörű lesz a végeredmény!

1. lépés
A balzsammal ápolt, hullámos hajat válasszuk ketté vízszintesen úgy, hogy a hajtömeg a felső és alsó részen kb. egyforma legyen.

2. lépés
A felső részt fogjuk össze, hogy ne zavarjon, az alsó részből pedig készítsünk copfot.

3. lépés
A haj felső részének tövét finoman tupírozzuk fel, hogy dúsabb tartású legyen, majd tekerjük az alsó copf gumija köré úgy, hogy a hajtincs teljesen elfedje azt. Alulról rögzítsük hullámcsatokkal, hajtűkkel.

4. lépés
Végül óvatosan húzzuk ki egy tincset elöl, majd tűzzük lazán a copfhoz és kész is!

TIPP: Szárazsampon hajlakk helyett! Hajoljunk előre, jól rázzuk fel a flakont, majd fújjuk a hajunkra a szárazsampont, de ne vigyük túlzásba, nehogy elvegye a hajunk csillogását. Ezután kezdhetjük is a frizura kialakítását! A hajunk így extra tartást kap.

Frizuraötletek hullámos hajból

Bohókás konty

A konty unalmas és csak az idősebb hölgyek viselete? Nem igaz! Ha laza, dús és kreatív kontyot csinálunk, az modern és fiatalos hatású lesz. Ez a hajviselet ideális a tartás nélküli haj számára, mert dúsnak és szertelennek hathat.

1. lépés
A hajhabbal ápolt tincseket csavarjuk fel hajsütővassal, majd osszuk fel négy részre. Válasszuk le az arcunk körüli tincseket, a maradékot pedig egy vízszintes vonallal osszuk el két egyenlő részre. A felső részt tűzzük félre, hogy ne zavarjon.

2. lépés
Az alsó részt fogjuk össze, mintha copfot készítenénk, de a haj végét ne húzzuk át egészen a gumin, így egy „hurok“ keletkezik. A kilógó végeket rögzítsük hajtűkkel úgy, hogy az egész egy kontyot formáljon.

3. lépés
A haj felső részét és az egyik oldalra választott tincset csavarjuk össze, tekerjük a konty köré, majd rögzítsük alulról felfelé megtűzve.

4. lépés
A másik oldalon a szabadon hagyott hajrészt fonjuk be, a fonatot lazítsuk meg az ujjainkkal, végül tűzzük ezt is a kontyhoz. Rögzítsük az egész frizurát hajlakkal!

Frizuraötletek hullámos hajból
AZ 50-ES ÉVEK STÍLUSÁBAN

Mutassuk meg a legnőiesebb oldalunkat! Ezzel a dús, fantasztikusan csillogó, luxusérzetet adó frizurával úgy tündökölhetünk, akár egy hollywoodi filmsztár!

1. lépés
Vigyünk fel a hajunkra hajhabot , és egy közepes nagyságú körkefével szárítsuk egyenesre úgy, hogy dús tartása is legyen.

2. lépés
A homloknál mindkét oldalon, körkefével szárítsunk a hajba (frufruba) nagyobb hullámot, hogy ne lapuljon le.

3. lépés
Fésüljük át a hajunkat, és rögzítsük hajcsatokkal mindkét oldalon a fül mögött.

4. lépés
A haj alsó részét tekerjük laza kontyba, majd rögzítsük hajcsatokkal, kontytűkkel. Nem baj, ha az egész kicsit hanyagnak tűnik, mert éppen ez adja meg a frizura varázsát. A homloknál szabadon hagyott tincseket (vagy a hosszabb frufrus részt) lazán vezessük el a kontyok felé és úgy tűzzük meg, hogy lágyan keretezzék az arcot.  Rögzítsük a frizurát hajlakkal pl. NIVEA

Fotók és Forrás: NIVEA

Cikkajánló: Bőrtípusok a világ körül

Kulcsszavak: , , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség