728 X 90

Hazai divat és hazai tehetségek

By Frizura & Szépség

MCFD_6Ünnepélyes zártkörű esttel nyitotta meg kapuit az V. Marie Claire Fashion Days a VAM Design Centerben. Egyedi tervezésű, extrém kollekciókból, tehetséges magyar és külföldi dizájnerekből és sztárvendégekből idén sem volt hiány a hétvégén.

„Az idei Marie Claire Fashion Days koncepciója eltér az előző évek megszokott bemutatóitól, ugyanis ebben az évben – igazodva a nemzetközi trendhez – nem az őszi-és téli kollekciókat mutatják be a tervezők, hanem a jövő évi tavaszi-és nyári összeállításaikat csodálhatják meg a divat szerelmesei. A kifutó idén is lenyűgöző, a fények, színek fantasztikusak, a formaterv kiváló. Ezt a hatást csak erősíti a fellógatott, különböző színekben pompázó, izzó óriásgömb.” – mesélte László Krisztina, a magazin főszerkesztője.

MCFD_8

A hazai tehetségek legrangosabb seregszemléjén természetesen a hírességek is tiszteletüket tették. Ki aktívan, a kifutón bemutatva kedvenc kreátorának munkáját, ki pedig a nézőtérről figyelve a jövő évi trendeket.

„Már többször felkértek a Marie Claire Fashion Daysre, de ez az első év, hogy részt tudok venni az ország legelismertebb divateseményén, ami óriási megtiszteltetés számomra. Ugyan modellként otthonosan mozgok ebben a varázslatos, és ugyanakkor nagy energiát igénylő világban, az izgatottság bennem is megvan egy ilyen kaliberű show előtt. Abodi Dóra kollekcióját öröm viselni, az élénk színekben tündöklő mintái, a geometrikus szabásvonalak, és a laza fodrozódás emeli ki tervezőtársai közül.” – méltatja a ruhaköltemény tehetséges megalkotóját Epres Panni, aki igazi dívaként sétált végig a kifutón.

MCFD_9

A sort egyébként az Arista modelljeként Váczi Eszter nyitotta, majd Lakatos Márk követte Benus Dani kitűnően rászabott összeállításában. Ónodi Eszter méltóságteljesen, rendkívüli eleganciával mutatta be Elysian ruháját, melyre a letisztultság, a pasztellszínek jellemzők leginkább. Dobó Kata Konsanszky kifinomult vonalvezetésű szerelésében hódított.

MCFD_4

„Sportolóként úgy tűnhet, hogy teljesen távol áll tőlem a divat világa, modellként valóban nem szerepeltem még, így körülbelül hasonló az izgalom foka bennem, mint, amikor pályára lépek. Viszont imádom követni a trendet, én vagyok az, aki játék alatt is szereti sminkben dobni a gólokat. Tomcsányi Dóri egy igazán nőies, ugyanakkor laza darabbal lepett meg. A ruha, zöld színeivel hűen tükrözi a tavasz eljövetelét, első látásra sikerült beleszeretnem.” – mosolyog Görbicz Anita elismerően tervezőjére.

MCFD_7

A rátermett fiatal tervezők bemutatója még ekkor sem ért véget. A kifutón Várkonyi Andreát csodálhattuk, akit Nora Sarman utánozhatatlan játékos nőiessége, öntudatlan bája követte, meleg színekbe bújtatva a modelleket. Görög Zita NUBU ruhájában keltett feltűnést, vagányan kombinálva márka sportos és elegáns védjegyét. A bemutatót a The Four és Borbély Alexandra zárták, nyomában sportos, és minimalista sziluettek, izgalmas anyaghasználat járt.

MCFD_3

A rendezvény évek óta a hazai divat és a hazai tehetségek legrangosabb eseménye, ahol neves dizájnerek ugyanúgy megmutathatják magukat, ahogy a roppant ígéretes fiatal tervezőgeneráció. Az idén a szervezők kicsit fűszereztek még a jól bevált recepten, ugyanis a több ezer fős, divatra éhes közönségnek a magyar tervezőkön túl, külföldi divatiskolák kreátorait is elhozták.  A három iskolában – London College of Art, Istituto Marangoni és Kingston University – idén diplomázott hat diák láthatóan izgalommal és szerénységgel készülődött a backstage-ben a tour-jukra. Elmondásuk alapján hatalmasra nyílnak a lehetőségek kapui, ha Londonban tanul tervezést az ember: híres dizájnerek és divatházak keresnek folyamatosan gyakornokokat, belépést nyernek a legjobb helyekre, találkozhatnak a divatvilág legnagyobb neveivel.

MCFD_1

Forrás: Just Creative

Fotó: Marie Claire


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble