728 X 90

Helyes légzés egészséges élet

By Frizura & Szépség

Sokszor észre sem vesszük, hogy milyen felületesen lélegzünk, vagyis inkább csak lihegünk, és a mellkasunk ziláltan emelkedik, ahelyett hogy mélyen belélegeznék és kihasználnánk a mély hasi légzés előnyös hatásait. Így a lehetséges levegőmennyiség felénél kevesebb jut a tüdőnkbe, ami egészségtelen, mivel a szervezet nem jut elég oxigénhez. Tíz emberből nyolc helytelenül lélegzik a szakemberek szerint. Ennek következménye lehet, hogy elesettnek érezzük magunkat, fejfájással és alvászavarokkal küzdünk.

A légzés több mint csak egy levegővétel, íme, néhány funkciója:

  • masszírozza a belső szerveket
  • tisztítja a szerveket
  • felpezsdíti a vérkeringést

Ha észrevesszük, hogy mi sem lélegzünk helyesen, akkor tudatos légzéstréninggel segíthetünk magunkon. Koncentráljunk arra, hogy ne a mellkasunkba menjen a levegő (ha oda áramlik, akkor emelkedik a mellkas), hanem tudatosan a hasunkba és az oldalsó hátsó bordákba engedjük áramlani a levegőt.

Gyakorlatok:

  • Befogjuk a bal orrlyukunkat, belélegezünk, elengedjük. Befogjuk a jobb orrlyukunkat és kilélegzünk.
  • Engedjük el magunkat, lazítsunk, szívjuk be a levegőt orron át, majd lassan engedjük ki a szánkon, míg tízig elszámolunk.
  • A mély hasi légzés stressz esetén is segítségünkre lehet, amikor a gyomrunk görcsbe rándul. Ilyenkor koncentráljunk a légzésre, és jó mélyen szívjuk be, majd lassan fújjuk ki a levegőt. Ha párszor megcsináljuk, érezni fogjuk, ahogy oldódik a feszültség és ellazulunk.

Bizonyos mozgásformáknál, mint például a Pilates tornánál oldalsó hátsó bordák irányába történik a légzés, hogy a gyakorlatok alatt „bekapcsolva” tudjuk tartani a mélyizmainkat, ami által védjük például. a gerincoszlopunkat.

Ha valaki ezt elsajátítja, akkor a hasi légzés mellett még nagyobb levegőmennyiséget tud belélegezni, ami nagyon jó hatással bír a szervezetre.

Figyeljük magunkat és lélegezzünk tudatosan!

Jó mély lélegzést kívánunk és sok oxigént a szervezetnek!

Fotó: www.kepguru.hu


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble