728 X 90

Hódít a vintage stílus

By Frizura & Szépség

A „vintage” szó eredetileg a borászatban volt használatos. A bort régiségére és minőségére utalva nevezték vintage-nak. Később a divat és a lakberendezés terén is ugyanezen jellemzők miatt honosodott meg a kifejezés. A szó magyar jelentése többek között: régies, kopottas, klasszikus. A vintage nagy hódítása összefüggésben van az otthoni kreatív tevékenységek népszerűségének növekedésével is.

A vintage szó a 20-as évektől a 70-es évek közepéig viselt öltözékekre, kiegészítőkre és lakberendezési tárgyakra vonatkozik. Nem keverendő a retróval, mert a retro az 1975-től a 90-es évekig divatos holmikat jelenti.

 A vintage egy játékos stílus, a különleges, régi darabokat újakkal párosítja, eredeti és egyedi összeállítást alkotva, vagyis izgalmas, vicces, olykor infantilis, szexi, csajos, vidám és merész.

Maguk a használati tárgyak, bútorok egyszínűek és jellemzően világosak, pasztellszínűek, vagy nagyon finoman és visszafogottan díszítettek. Az anyagok tekintetében a természetes anyagok, a meleg színű fák, kosarak, cserepek dominálnak. A régi fényképek, grafikák, akvarellek a stílus fontos kiegészítői. Az ide sorolható tárgyak készítéséhez jó adag kreativitás szükséges. Jellemzője még a régi holmik eredeti funkciójától eltérő használat, például egy fém csokoládés dobozt virágcserépnek használunk. Mindenkinek csak a fantáziája és a kreativitása szab határt.

Divat oldalról nézve a kifutókon és a vörös szőnyegen is tombol a vintage-őrület. A mai sztárok között is nagy divat, hogy az időben visszautazva ötleteket csennek a régi idők díváitól. A divattervezők és a mesterfodrászok úgyszintén innen merítenek ihletet mostanság.

A frizurák terén leginkább a húszas, harmincas, negyvenes éveket idéző alkotások a legsikeresebbek Hollywoodban, szuper nőies megjelenést adva viselőjének. Utcai viseletként kicsit színpadias ez a hajviselet, így inkább bulikba, rendezvényekre ajánlják. A hajdivatban loknikkal és hullámokkal hódít a stílus.

Az esküvői ruhák között is felbukkannak a vintage stílusú kreációk is. A kiegészítők palettáján is nagyon népszerűek az ilyen stílusú ékszerek, övek, hajdíszek.


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble