728 X 90

Hogyan óvjuk meg szemünk egészségét?

By Frizura & Szépség

Hogyan óvjuk meg szemünk egészségét? Mindenkit érintő probléma a szem fáradása. Előbb-utóbb a legtöbb ember szembesül a látás romlásával. Jó esetben a 40-es éveink közepén-végén csak olvasó szemüvegre lesz szükségünk, de mit tehetünk, hogy lassítsuk a folyamatot és elkerüljük a súlyosabb károsodást?

Hogyan óvjuk meg szemünk egészségét?
Kezdjünk időben gondoskodni a szem védelméről, óvjuk szemünk egészségét!

A látás romlása lassú folyamat, ezért a legtöbben csak akkor kezdenek foglalkozni vele, amikor már érzékelhető jelei vannak.
A szemvédelem már 35 éves kortól ajánlott! Természetes hatóanyagokkal tartósan frissen tartható szemünk, lassítható a makula korral járó gyengülése.


10 természetes hatóanyag a tökéletes látásért

Nagyon sok időt töltünk képernyő előtt, a szem hamar elfárad, a vibráló fény, a merev nézés szemszárazságot okoz. Kiemelten fontos a szem természetes anyagainak, a luteinnek és a zeaxantinnak a rendszeres napi pótlása, ezek védik szemünket, a makulát a káros fénysugaraktól. Magyarországon évről-évre fokozódik az ultraibolya sugárzás és ezzel a szembetegségek száma. Már tavasztól javallott szemvédő komplex készítményt fogyasztani.

Az A-, C- és E-vitaminok a szem sejtjeinek épségét, strukturális alkotóelemeit óvják az oxidatív stresszel szemben. A fekete áfonya antocianinjai nélkülözhetetlenek, ha a szem védelméről beszélünk, késleltetik a szem öregedési folyamatait, védik a makula ereinek és a szemlencse épségét. A szem gyorsabb elfáradásához, hosszabb távon gyengüléséhez vezet a cink, réz és szelén nyomelem hiánya, amelyek nélkülözhetetlenek a szem számos enzimjének működéséhez. A retina építő eleme a DHA omega-3 zsírsav, amely fontos szerepet játszik a látás minőségében, a színek árnyalatainak felismerésében. Rendszeres bevitele csökkentheti az időskori makula- degenerációs kockázatát.
A fent említett hatóanyagok kombinációja sikeresen lassítja a makula öregedését.

Cikkajánló: 6+1 tanács az erős immunrendszerért!

 

Fotó és forrás: Pharmaforte Bilutin

Kulcsszavak: , , , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications