728 X 90

Inspiráció a megújuláshoz: 2016 legjobb frizuraváltásai

By Frizura & Szépség

Kiben ne fogalmazódott volna már meg, hogy milyen jó lenne kipróbálni egy új frizurát. És ki nem hessegette már el a gondolatot – mert fél belevágni. Pedig egy előnyös frizuraváltás valósággal újjávarázsol. Az év legjobban sikerült sztárfrizura váltásaiból készített inspiráló toplistát Lafferton Annamária.

A férfiaknak a hosszú haj tetszik, a rövid haj fiús, a szőke fiatalít, a sötét öregít: sztereotípiák, amelyek előírják, hogy a nők milyen frizurát viselve a legvonzóbbak, legnőiesebbek, leghódítóbbak. 2016 legjobb frizuraváltásai éppen emiatt különlegesek: amellett, hogy olyan új fazonokat mutatnak be, amelyek még jobban kihangsúlyozzák viselőjük előnyös vonásait és egyéniségét, valamilyen formában mind rá is cáfolnak egy-egy régi sztereotípiára.

Hosszú tincsek nélkül is hódító: Polyák Lilla

Bár a hosszú haj is jól állt neki, ez a hullámos bubi frizura még vonzóbbá és bájosabbá, fiatalosabbá teszi az énekes-színésznő megjelenését. A vöröses árnyalatú gesztenyebarna hajszín remekül illik a bőrtónusához és szemszínéhez. „Ez az új hajhossz a pontos, átmenetes vágással optikailag szélesíti az arccsontot, így képes egy hosszúkás arcformának még tökéletesebb arcarányokat teremteni. A laza hullámokkal ez a frizura az ovális és a hosszúkás arcformákhoz a legideálisabb” – mondja Lafferton Annamária. A hullámos bubi fazon nagyon könnyen kezelhető. Akinek göndör, hullámos vagy enyhén hullámos a haja, az a szabad levegőn vagy tárcsával, esetleg a kezével formára nyomkodva szárítsa. Egyenes haj esetén egy szélfútta hatást lehet hasonló technikával elérni, s ezután tudjuk wax segítségével tincsezni.

Az extra rövid is lehet ultranőies: Osvárt Andrea

A rövid frizura a nagyon szőke hajszínnel kifejezetten jól áll a szép színésznőnek. Az új forma a korábbival ellentétben láttatni engedi az egész arcot, nem takarja el a szemöldököt, így még jobban kihangsúlyozza az arc finom vonásait.

„Egy ilyen rövid és ilyen világos frizura mindenképpen közel hibátlan arcbőrt kíván. Keveset keretez, így semmi sincs, ami elvonná az arcról a figyelmet. Ezért ez a fazon annak a legelőnyösebb választás, akinek ovális vagy szív formájú az arca, szép a bőre és finomabbak a vonásai” – magyarázza Lafferton Annamária.

Formázástól függően szolid, elegáns, üzletasszonyos és igazán vadóc, punk frizura is kihozható ebből a hajvágásból, amit egyszerűen a szárítással – simára vagy felborzolva szárítva – és hajformázó segítségével érhetünk el. A legjobb, ha waxot vagy matt pasztát használunk a formázáshoz.

Amikor a sötétebb hajszín fiatalít: Keresztes Ildikó

Míg a korábbi világos szőke haj meglehetősen rideg hatást keltett, az új világos barna hajszín sokkal lágyabb vonásokat kölcsönöz az énekesnő arcának. Fiatalosabb, üdébb hatású ez a frizura, és a kissé hosszabb tincsek még nőiesebbé is teszik viselőjüket. A természeteshez közelítő hajszín alapvetően mindenkinek előnyösebb, hiszen valószínűbb, hogy harmonizál a színeivel, a bőrtónusával. Emellett egy ilyen hajszínnel kevésbé használódik el a haj, ezért hosszú távon is sokkal egészségesebb tud maradni. Ez a könnyen kezelhető, tépett frizura sokak számára előnyös lehet.

Az aszimmetrikus frufru segíthet korrigálni a homlok szépséghibáit, az arc aszimmetriáit, és ideális választás lehet magas a homlok esetén is.

Bátran vágjunk bele! De megfontoltan. Egy frizuraváltást alaposan meg kell fontolni. Bár az is igaz, hogy néha a hirtelen ötlettől született váltás sikerül a legjobban, mégis érdemes kikérni a fodrászunk véleményét. Segítségével kiválaszthatjuk az adottságainkhoz és személyiségünkhöz legjobban illő frizurát. „Bár a bubi és a pixie jellegű fazonok a 2017-es évben is nagyon trendinek számítanak majd, ha frizuraváltáson gondolkodunk, jobb, ha nem csak a trendeket követjük. Sokkal fontosabb, hogy az új fazon a stílusunkhoz és az egyéniségünkhöz passzoljon. Ahogyan Coco Chanel mondta: A divat változik, a stílus örök.” – tanácsolja Lafferton Annamária.

www.lafferton.hu

Fotó: dfp.hu/Schumy Csaba, Polyák Lilla 2015, 2016

Fotó: dfp.hu/Schumy Csaba, Keresztes Ildikó 2015, 2016

Fotó: dfp.hu/Schumy Csaba, Osvárt Andrea 2015.

Fotó: dfp.hu/Zsigmond László, Osvárt Andrea 2016.


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség