728 X 90

Interjú Bódis Boglárkával, az Elysian divattervezőjével

By Frizura & Szépség

Vendégünk Bódis Boglárka, az Elysian márka tehetséges divattervezője, akit a Glamour Woman of the Year díjra jelöltek idén divattervező kategóriában. Boglárkát a nagy szerelemről, a divatról és saját szépségápolási praktikáiról is kérdeztük.

magazinba bodis_bogi_elysian_snr1917-edit

2015 tavaszán és nyarán milyen trendek dominálnak? És ez hogyan valósul meg az Elysian esetében? Mennyire követitek a nemzetközi trendeket? A trendek mennyire férnek bele az egyediségbe?

Sok-sok minta, sok-sok szín jellemzi majd a most beköszöntő időszakot. A tavasz-nyári szezon trendjei közül a virágmintákat emelném ki, melyek megjelenhetnek lágy pasztell, vagy élénk vibráló színekben. A klasszikus és trópusi virágok egyaránt jelen vannak, nagy felületeket díszítenek, és gyakran egészítik ki őket 3D hatású applikációkkal.

Hogyan csöppentél a divat világába? Mikor jöttél rá, hogy ezzel szeretnél foglalkozni? Valaki a családból már foglakozott divattervezéssel?

Kislánykorom óta foglalkoztatott a ruhák világa. 16 évesen kaptam meg az első varrógépemet a nagyszüleimtől és onnantól kezdve szenvedélyesen tanultam varrni és ruhákat készíteni. A tanulmányaim más irányba vittek és sok-sok év telt el, míg rájöttem, hogy valójában mivel is szeretnék foglalkozni. Évekig dolgoztam az államigazgatásban, mielőtt meghoztam életem legmerészebb döntését és jelentkeztem divattervező szakra. 2013-ban diplomáztam. Családomban én választottam elsőként ezt a hivatást, de mindenki mellettem állt és bízott abban, hogy megállom a helyem itt is.

Mennyire sikerül külföldön is érvényesülni a sok ismert tervező között? Hogy találnak rátok?

Az Elysian nagyon fiatal márka, nagyon sok dolgunk van még itthon, mielőtt a külföldi érvényesülést helyeznénk előtérbe. Nagyon fontosnak tartom, hogy erős hazai bázisunk legyen, ismert legyen a márka itthon. Természetesen vágyom arra, hogy az Elysiant külföldön is megismerjék, dolgozunk is ezen, de egyelőre a hangsúly Magyarországon van.

Te milyen stílust kedvelsz? Sokat tervezel magadnak is? Vannak kedvenc tervezőid?

Maga a szó, Elysian ad választ erre a kérdésre. A szó összetett jelentést hordoz: szépség, tökéletesség, békesség. E szó kifejezi azokat az alapértékeket, melyeket a márka közvetíteni szeretne. Az Elysian nő egyszerre tud törékeny és erős lenni, tudatában van nőiességének és büszkén vállalja azt. Elysian utazó nő, aki nyitott és kíváncsi a világra, igazi felfedező. Az Elyisan által képviselt stílusjegyek: klasszikus és időtálló elegancia, mely kifinomultan nőies.
Gyakran tervezek magamnak is ruhákat, mert szeretem, ha az emberek látják, hogy ruháim hordhatóak, jól kombinálhatóak és nem csak a kifutón mutatnak jól. Példaképem a régi nagy tervezők közül Cristóbal Balenciaga, a mai márkák közül pedig Celine, Chloé, Valentino és Givenchy a kedvenceim.

Elysian 2

A tervezés hogyan zajlik? Megszületik a téma? És ezután jön a konkrét darabok tervezése?

A tervezés mindig az inspirációval indul. Találni egy témát, ami elvarázsol, amibe belevetem magam, és amiből az egész folyamat építkezik. Inspirációként nagyon sok dolog szolgálhat: természet, filmek, művészeti alkotások, zene, építészet. Ha megvan a téma, utána elkészülnek a tervek, kiválasztom az anyagokat, kellékeket, majd elkészítjük a mintakollekciót.

Mit teszel azért, hogy mindig szép és ápolt legyél?

Viszonylag kevés időm marad magamra, hiszen a munka mellett anya és háziasszony is vagyok, és ezeket a teendőimet sem szeretném elhanyagolni. Család és karrier mellett kevés időt engedhetek meg a szépségápolásra, ezért a jó minőségű kozmetikumokban hiszek, amelyek valóban hatékonyak. Nagyon fontos számomra a hajápolás, hiszen hosszú hajam ezt igényli. Jó szakemberek és kiváló termékek. Nekem ez a siker kulcsa.

magazinba bodis_bogi_elysian_snr1773-edit

Festeted-e a hajad? Fodrászhoz jársz vagy saját magad készíted a frizuráid?

Igen, festetem a hajam. 16 éve járok hűségesen ugyanahhoz a fodrászhoz, Oravecz Mihályhoz. Ő gyakorlatilag végigkísérte az életem legfontosabb történéseit, eseményeit, ünnepeit. Havonta egyszer-kétszer keresem őt fel, a köztes időkben pedig otthon ápolom a hajam. Nemrég ismerkedtem meg a Kerastase termékeivel és valóban kiválónak tartom őket.

Arcápolás?

A mindennapi rutin része az arcápolás. Reggeli hidratálás, este pedig a smink eltávolítása és egy gazdagabb arckrém felvitele a bőrre. Meglehetősen vízhiányos a bőröm, így ez nem maradhat el.

Testápolás?

Itt valóban lenne mit fejlődnöm. Fogadalmaim ellenére sokszor elmarad a testápoló használata fürdés után, pedig száraz bőröm nagyon igényelné. Ezen még dolgoznom kell! 

Sminkelés?

Munkámnak köszönhetően kiváló szakemberekkel ismerkedhettem meg, akiktől igyekszem ellesni a sminkelés fortélyait, de ha egy fontos eseményre készülök, akkor mindenképpen sminkmesterre bízom magam. A mindennapokban egy könnyű alapozó, arcpír, szemceruza, szempillaspirál és kevés szájfény kerül rám. Mindez néhány perc alatt.

Milyen saját praktikáid vannak, amelyeket az olvasókkal is szívesen megosztanál?

Nincsenek receptek, nincsenek kötelező rituálék. Valójában azt gondolom, hogy az arányokat kell jól eltalálni ahhoz, hogy a külső harmonikus legyen. Kerülöm a túlzásokat mind a szépségápolásban, mind az öltözködésben.

Vannak kedvenc termékeid?

Kedvencem a Lancome dúsító-hosszabbító szempillaspirálja és alapozója, mindig van nálam tőlük egy nude színű szájfény a táskámban, és nemrég beleszerettem egy új illatba, ami egy svéd parfümmárka egyik terméke és Blanche névre hallgat.

Boglárka privát fotók

A munka mellett mi fér bele az idődbe? Milyen sportokat kedvelsz? Milyen hobbijaid vannak?

A szabadidőmet a családommal, a kedvesemmel és a kisfiammal töltöm. Nagyon szeretünk utazni, jókat enni, szép tájakat látni. A sportok közül a búvárkodás áll nagyon közel a szívemhez, bár sajnos elég régen volt alkalmam merülni. Alig várom, hogy újra láthassam a nagy kékséget.

Tervek és álmok, amelyeket még meg szeretnél valósítani?

Szeretnék kiegyensúlyozott ember lenni, sokat törődni azokkal, akik a legfontosabbak számomra, közben pedig tovább építeni az álmom, az Elysiant. Szeretnék sok mosolygó, elégedett nőt látni a ruháimban. Szeretnék annyit látni a világból, amennyit csak tudok, megismerni különleges helyeket, kultúrákat, embereket. Szeretnék jó anya és jó társ lenni.

Molnár Gréta

Portréfotók: Bíró Ádám

Lookbook Elysian: Mihály Zoltán


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble