728 X 90

Interjú Csonka Andrással

By Frizura & Szépség

Csonka András színész, műsorvezető és énekes volt a vendégem a magazin interjú rovatában. Azt hiszem, mindenki ismeri a nevét vagy a televízióból, vagy a színházból, de mint énekes is sokat járta az országot. Andrást – szépség magazin révén – arról faggattam, hogy mennyire fontos neki a jólápoltság és az egészség – és ezekért mennyit tesz a hétköznapokban.

frizura magazinba Cimlap2

Mit teszel az ápoltságodért? Mennyire fontos számodra?

Az ápoltság alapvető, természetes dolog számomra. Nem szeretem az ápolatlanságot. Lehet valaki értékes, okos ember, de ápoltságának hiánya eleve gátat szab a megismerésének, képességei felfedésének.

Arcápolás terén mit teszel?

A smink a színészi munkám velejárója, az arc alapozása mindenképpen szükséges. Ez napi szinten érinti a bőrömet, ezért alaposan le kell mosni és ápolni is szükséges. Egy olyan darabban való fellépés után, mint a Szépség és a Szörnyeteg, ahol azért sok alapozó kerül rám, mindenképpen letisztítom a bőröm. Fontosnak tartom az arcápolást, de szerencsés génekkel rendelkezem, így ha belenézek a tükörbe, nem ijedek meg és nem rohanok gyorsan a kozmetikushoz. Hozzá négy-öt hónaponként megyek, hamarosan éppen a napozás előtti arctisztítás miatt.

A minapi bevásárláson Holt-tengeri bőrradírt, tonikot, arckrémet vettem. Napi szinten nem használom őket, de azért foglalkozom az arcbőrömmel.

A jó illatokat is szeretem. Sokszor próbálok új illatokat megismerni, de a végén mindig maradok az évek óta bevált parfümömnél.

Szeretek foglalkozni magammal, elég hiúnak tartom magam, de ez a pályám miatt is fontos.

Hajápolás és frizura tekintetében hogy állsz?

A hajam megint külön téma, érzékeny vagyok rá. Szarka Betti a fodrászom, más nem nyúlhat a hajamhoz, csak ő vághatja. Alapvetően hullámos a hajam, bár ez most nem látszik, mert rövid, de azért ennél a frizuránál is fontos a beszárítás.

frizura magazinba DSCF3486

Mennyire követed a divatot?

Gyerekkoromban szerencsém volt, mert a nagynénéméktől Amerikából mindig kaptam új cuccokat, így mondhatjuk, hogy divatos holmijaim voltak. Ez egyfajta fogékonyságot alakított ki bennem a divatra. Most már, negyven felett, tudom, mi az, ami jól áll nekem. Nyilván nem vehetem fel, amit egy huszonéves idén nyári divatnak tart. Azt gondolom, hogy nem fáradok majd bele a divat követésébe, idősebben is merek majd bátran öltözni, még akkor is, ha kicsit meghökkentő lesz. Most szerencsére nem homogén a divat, sok minden számít trendinek, több irányzat van jelen. Bár a finom minőséget és a márkás holmikat is szeretem, de a fazon még fontosabb számomra. Nem az a lényeg, hogy a legmárkásabb és méregdrága darabot vegyem meg.

Sportolsz, edzel?

Alkatilag sovány vagyok. Négy éve volt egy porckorongsérvem. Jelenleg tünetmentes vagyok, és ma már olyan szintű gyakorlatok is végzek, amiket nem is gondoltam volna, hogy képes leszek. A gyógymasszőröm csodákra képes, nagyon ráérzett arra, mit kell csinálni. A gyógytorna és az ő tevékenykedése rendbe hozta a hátam, nincsenek panaszaim.

Most, nyár előtt kicsit lejárok kondizni, úszni, hogy jobban formába hozzam magam. Egyedül dolgozom, de személyi edző állította össze a gyakorlatokat. Itt főleg erősítek. A másik intenzív mozgásforma nálam a tánc, de ez nincs napi szinten jelen az életemben, inkább darabfüggő, ha éppen olyan előadásban játszom, amiben előfordul, akkor táncolok csak.

kiemeléshez frizura magazinba BBF_9411

A táplálkozásra mennyire figyelsz? Szeretsz főzni? Van valami specialitásod?

Van egy kis refluxom, így az orvos tanácsára nehezebb, laktatóbb ételeket fogyasztok reggelire, azaz jöhet a tojás, a szalonna, hogy az epeműködés beinduljon. Az ebéd és vacsora már rendszertelen nálam, például ha táncos az előadás este, akkor előtte nem eszem. Most megtanultam egy-két dolgot főzni is, szeretem a főzelékeket, de inkább az egyszerűbb ételeknél maradok, ha nekem kell elkészítenem. A stíriai metélt a specialitásom – erre már vendéget is mertem hívni.

Lelkileg hogyan tartod magad formában?

Ne történjenek rossz dolgok, az a legjobb karbantartás! Reggelente autogéntréning, ami fontos feszültség-levezetés a nap indításához. És este, ha nem alszom bele, agykontrollozom. Nekem ez nagyon bevált. Régebben többet használtam ezt a technikát. Lényege a hit. A vágy és a pozitív gondolatok a fontosak. Szerintem volt pár dolog az életemben, amit az agykontrollnak köszönhetően értem el például ilyen volt a Familia Kft. sorozatba való bekerülésem is.

frizura magazinba sziget20103

Tervezed már a nyarat? Mire készülsz a munkád kapcsán?

Jelenleg több színházban játszom: a Budapesti Operett Színházban, a Játékszínben, a Madách Színházban és a Karinthy Színházban. Most próbálunk egy darabot, egy amerikai bohózatot – Én, Te, Őt a címe –, amit ősszel mutatunk be Dobó Katával és Bajor Imrével a Karinthy színházban. Július közepéig még vannak előadásaim a Madáchban, utána két hetet szeretnék külföldön tölteni. Még nem tudom, hol, de mindenképpen szeretnék kicsit lazulni, pihenni.

A Balaton örök szerelmem, itt van egy családi nyaralónk is. Ide költözöm majd le augusztusban egy időre a nővéremékkel, de innen már dolgozni is járok párnapos szünetekkel. Augusztus végén pedig már kezdődnek a felújító próbák.

 

 

Molnár Gréta

 


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble