728 X 90

Interjú Hajas Lacival: nincs rossz haj csak rossz fodrász

By Frizura & Szépség

Hajas Laci már több mint 25 éve szervezi meg fodrászainak a Hajas Kupát, de maga a fotóverseny is már 11 éves. Idén is csodás alkotások születtek, amelyeket már mi is bemutattunk a magazinban.

Mi volt a célod a versennyel? Miért indítottad el?

A verseny azért van, hogy a fiatalokat kicsit kizökkentsem, látásmódjukat fejlesszem, átérezzék, hogy mi is az a fotózás, milyen készülni valamire.

Ki jelentkezhet rá?

Ez a verseny kimondottam a szalonjaimban dolgozó fodrászoknak szól. 30 év alatti fodrászaimnak kötelező, de szerencsére vannak olyan 30 év feletti fodrászaim, akik ezt nem nyűgnek veszik, nagyon szívesen részt vesznek benne és évről évre gyönyörű munkákat készítenek. Folyamatosan képzem a csapatot, minden hétfőn okosítás van a nyár kivételével.

A versenykategóriák mi alapján lettek kitalálva?

A versenymunkák a trendeket is visszatükrözik. Különböző kategóriákban vannak kiírva a feladatok, mint ahogy az üzletben is vannak rövidebb és hosszabb hajú, különböző típusú, vagányabb, konzervatívabb stb. vendégeink.

A hajvágásoknál három kategóriára lehet jelentkezni, azaz van egy naturális fantázia néven stúdió, egy elegáns, amely a  szalon és egy rebellis, amit academy kategóriának neveztünk el.

Kreatív csoport, amikor egy modellből három különböző frizurát kell készíteni. Ez a kategória azért fontos, mert az is alapja lenne a szakmának, hogy tanácsokat adjanak a fodrászok a vendégeknek arra vonatkozóan is, hogy hogyan variálhatják otthon a frizurájukat. Például mi elkészítjük egyféleképpen, de még milyen egyszerű variációkat lehet otthon készítenie a vendégnek.

A hosszú hajaknál most trend a kócos hatású haj is, azaz ne legyen úgynevezetten jól fésült. Nekem a mostani versenyen nagyon tetszik az elegáns és vagány keveredése is. Abszolút jelen vannak a kis könnyed frizurák, a lazák. Ugyanakkor ott vannak a merészek. Ha például merészebb egy egyéniség, akkor lehessen ajánlani ilyen jellegű frizurát, vágást, színt. Ehhez gyakorlat kell, ezért is jó egy ilyen verseny. A különböző őrületek, fonások az alternatív kategóriában jelennek meg.

Segítesz a fodrászaidnak abban, hogy hogyan készüljenek? Mennyi segítséget kapnak?

Arra tanítjuk a fodrászokat, hogy egy valamit sugalljon a kép. Össze kell dolgozni a fodrásznak, a sminkesnek, a stylistnak és a fotósnak. Egy komoly csapatmunka, de ezt a fodrásznak kell összeszervezni, felkészülni.

A hétköznapi viseletben mi a trend? Mit üzensz olvasóinknak?

Én még mindig azt mondom, mintha most kelnél ki az ágyból. Ne legyen nagyon megcsinált, ne  legyen nagyon fodrászos, de azért jól működjön. Nincs rossz haj, csak rossz fodrász. A rossz fodrász nekem abban is megnyilvánul, ha nem ajánl megfelelő termékeket az utóápolásra, otthoni kezelésre, vagy a stylingra, hogy hogyan legyen vékonyszálú haj vastagabb hatású stb. Fontosnak tartom, hogy a fodrászok jó tanácsadók is legyenek.

Molnár Gréta

 

Fotók: Hajas Cut & Color 2017


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hírlevél feliratkozás

Frizura és szépség