728 X 90

Interjú Lakatos Márkkal – shopping őrangyal

By Frizura & Szépség

Lakatos Márk hölgyek ezreit varázsolta már át televíziós műsorai, könyvei, szalonja, divatshow-k és átalakító megmozdulások révén. A divatszakmai beidegződésekkel ellentétben ő a saját egyéniség hangsúlyozására tette fel karrierjét, és szentül vallja, ez nem pénz kérdése. Hazánk népszerű stylistja a hölgyek leggyakrabban felmerülő problémájára egy teljesen új megoldást hozott el hazánkba. Boltot nyitott az Arena Plazaban, csak nőknek, nekik viszont shopping őrangyalként fogja a kezét.

Mark kirakatot rendez

Hogyan jött az ötlet?

Már évek óta nem hagy nyugodni egy álom: sokszor elképzeltem egy olyan ruhaüzletet, aminek az atmoszférája egyfelől barátságos, másfelől játékos, szexi és nőies, és ahol nem drágán, akár 2-3 ezer forintért a legmenőbb cuccok is beszerezhetők. Ahová, ha belépünk, automatikusan rezonál vele a lelkünk. Ahol keresgetni és próbálgatni lehet, és hasonló kalandot átélni, mint kiskorunkban, amikor anyukánk holmijai között kutattunk. Így sokkal inkább kincsvadászatnak élhetjük meg a vásárlást, nem pedig frusztráló szituációnak. Amikor pedig távozunk, jól érezzük magunkat a saját koordináta-rendszerünkben. Bármerre is jártam a világban, sehol sem találkoztam ilyennel. Egy idő után eltökéltem, magam valósítom meg a fejemben kialakult idilli helyet, így született meg a Style Republic by Lakatos Márk.

Márk vintage üzletében kortárs, klasszikus, bohém, elegáns, hétköznapi, üzleti, vagy akár party szettekre is lehet kincsvadászni.

Style_Republic_Lakatos_Mark_1

Honnan szerzed be a ruhákat?

Nyugat-Európa legvagányabb helyeiről válogattam össze prémium second hand női ruhákat, sok olyat, amivel Magyarországon még nem találkozhattunk. A tudásomat pedig konkrétan a ruhacímkéken is átadom a hölgyeknek, mivel az árcédula mellett extra címkéken tűntetjük fel, hogy az adott ruhadarab éppen az alma, körte, oszlop vagy homokóra formájúaknak kedvez-e. Ha valaki esetleg nem tudná, hogy milyen is az alkata, akkor sincs probléma, mivel ebben segít az eladó csapatom, akik stílusiskolámban szerezték meg a képesítést.

Style_Republic_Lakatos_Mark_2

Kiket szeretnél megcélozni?

A tiniknek éppúgy alternatívát kell mutatnom, mint az üzletasszonyoknak, édesanyáknak, kicsiknek és teltebbeknek, elegánsaknak és divatőrülteknek. Csupa izgalmas női lélek bonbont is elhoztunk a legcukibb noteszektől a különleges tárgyakon és lakberendezési kiegészítőkön át a szépségápolási termékekig. Az üzlettel párhuzamosan éppen új otthonomat is most rendezem be – úgy tűnik, most már az enteriőr stlylingra is rákattantam.

Mark es az alkatok

Ekkora pörgés közben hogyan töltődsz fel?

Imádok főzni! Erre a hadműveletre feltétlen szakítok időt, ugyanis ez kapcsol ki leginkább a hétköznapi pörgésből. Ráadásul ezt könnyen össze lehet kötni baráti találkozókkal is: megbeszéljük az élet nagy dolgait, miközben finom ételeket készítek nekik. Gyakran egyébként én megyek a barátaimhoz és a saját lakásukban főzök számukra. Az utóbbi időben a közös balatoni nyaralásainkon is általában főszakácsot játszom. Egyszerűen szeretem látni az arcokon az elégedettséget! És bár persze idő, míg egy étel elkészül, mindenért kárpótolnak az elismerő pillantások. Ha választanom kellene, hogy például alszom és lustálkodom egy kicsit, vagy inkább főzök, akkor ez utóbbi mellett voksolnék. Komolyan mondom, ez egy igazán jó feltöltődés!

Hobbik?

Imádok játszani, és az élet számos területét játékként élem meg. Így van ez a főzéssel, így van ez az öltözéssel is: ha elengedjük a fantáziánkat, és játszókedvvel, gyermekkori szívvel, lélekkel állunk a feladatokhoz, abból csak jó sülhet ki. Tessék bátran kreatívnak lenni, kísérletezgetni, alkotgatni!

Sport?

Gyerekkoromban rengeteget sportoltam: síeltem, úsztam, teniszeztem. Aztán egy időre kimaradt az aktív mozgás az életemből a sok elfoglaltság miatt. Két-három éve kezdtem el ismét időt szakítani erre, és rendszeresen jártam kardiózni az edzőterembe. Az elmúlt hónapban a Hair című musical jelmezein dolgoztam, ráadásul a saját üzletem körüli munkák is lekötötték az energiáimat, így megint nem volt elég időm odafigyelni a sportra. Egy kedves barátnőm azonban jógaoktató, akinek ünnepélyesen megfogadtam: ha megnyit a Style Republic by Lakatos Mark bolt, rendszeresen eljárok majd hozzá!

Milyen szépségápolási praktikáid vannak?

Sokat mosolygok. Azt vallom, hogy a mosoly minden praktikát felülír. Lehet az ember fáradt vagy éppen rossz passzban, ha a környezetére mégis mosolyog, az sok mindenen átlendíti. De nem vetek meg egy jó arcmasszázst sem. Krémek tekintetében pedig az utóbbi időben egyre inkább a természetes alapanyagok felé orientálódom.

Molnár Gréta

Fotók: Lakatos Márk


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications