728 X 90

Interjú Lukéj Gabi sminkmesterrel

By Frizura & Szépség

10722637_10205054655949138_1114576646_o

Az interjú rovatunk vendége Lukéj Gabi, a Lukéj Gabi professzionális smink márka tulajdonosa. Sokan ismerhetjük még a magazinok címlapjairól, tv-műsorokból és egyedi smink szalonjából is. Én Gabit évekkel ezelőtt ismertem meg, ugyanis ő készítette el első professzionális sminkemet egy címlapfotózáshoz. Aztán sok-sok év után megint összetalálkoztunk. Jó látni, hogy Gabi milyen profi a munkájában, amit szívvel-lélekkel végez, és hogyan építgeti az álmait.

10717831_10204963944441407_89006980_n

A sminkelés egy kislánykori álom volt?
Gyermekként belecsöppentem a filmes világba, mivel szüleim a Pannónia Filmstúdióban dolgoztak. Már akkor vonzott ez a világ. Úgy azonosítottam be a szüleim kollégáit, barátait, hogy kinek milyen szája van és melyik néninek milyen formájú a szemöldöke. Kicsit mindig más szemmel láttam az embereket. Ez annyira felerősödött bennem, hogy amikor az iskolában voltak a 10-15 perces udvari szünetek, akkor én bementem a mosdóba és ott fantázia sminkeket csináltam. Középiskolában is olyan sminkekkel mentem a suliba, hogy többször megkaptam, ez nem a színművészeti főiskola (közgazdasági szakközépiskolába jártam), és hogy több időt fordítok a sminkelésre, mint a matekra.

_UAD5100
14 éves koromban kezdtem el modellkedni. Jó időben voltam jó helyen. Sokat dolgoztam külföldön. Katalógusokat fotóztam. Sok sminkes keze dolgozott rajtam, és annyira érdekelt a smink, hogy amikor hazamentem, lefotóztattam magam abban a sminkben, hogy tanuljak belőle. Amikor a kisbabámat vártam, akkor tudatosult véglegesen bennem, hogy sminkeléssel szeretnék foglalkozni. Temesváry Károly maszkmester kurzusára iratkoztam be. Első tanítványai között voltam, miután hazajött Amerikából. Engem nem a maszk érdekelt, hanem az emberi szépség kihangsúlyozása, a beauty vonal, hogy hozzam ki a legjobbat az illetőből.
Szerencsére a modellkedés is végig megmaradt. Nagy pocakkal is keresett modell voltam, szinte többet fotóztak, mint előtte. Elsőként fotóztak le meztelenül címlapra Demi Moore után itthon – nagyon szépen. Erre nagyon büszke voltam.
A fotósok, akiknek korábban modellkedtem, elkezdtek sminkelni is hívni. Ma persze már a sminkes munkám van előtérben és inkább csak kampányszerű modellkedést vállalok. Most egy magyar márka arca is vagyok.

Munka és a család?
A munkámban is nagyon szerencsés vagyok. Olyan kollégákat sikerült találnom, akikkel már félszavakból is értjük egymást. Hétvégén nem dolgozom, az a családé, így a hétvégéket Melanie kolléganőm, a jobb kezem vállalja.

_UAD5141 (1)
Kétlaki életet élek. Van egy budai életem, ami a csillogásról szól és van egy vidéki gumicsizmás oldalam is. A férjem állatokkal foglalkozik, így sok időt töltünk vidéken. Minden hétvégét együtt töltünk a vidéki házunkban, ott pihenjük ki magunkat.

_UAD5153
Az étkezés nagyon fontos szerepet játszik az életünkben. Ez egy családi program, ami fantasztikus hangulatba telik. Ha a fiúk főznek, akkor én inkább csak kuktáskodom, de amúgy meg imádok a konyhában kreatívkodni, kísérletezgetni és meglepni vele a szeretteimet.
Az élet úgy hozta, hogy a férjem által kaptam még egy fiút ajándékba. Fiatal anyuka vagyok, így barátjuk is tudok lenni a srácoknak. Szeretnek tanácsot kérni tőlem.
Szeretek még festeni, kertészkedni és nagyon sokat utazunk, kirándulunk.

10634339_10204954946136455_21005415_n

Nagyon csinos vagy. Kell ezért tenned valamit vagy ilyen szerencsés alkatod van?
Személyi edzésre járók egy spirituális lányhoz. Meditációs levezetése van az órának, és ez nagyon jól esik. Fontos, hogy ki tudjak kapcsolni.
Jobban szeretem, mint a csoportos órákat, mert itt lehetőségem van arra, hogy személyre szabottan, precízen fejlődjek. Ha fáradtabb vagyok, akkor relaxálóbb az edzés, és ha bírom, akkor beleerősítünk.
Soha nem fogyókúráztam. Mostanában nem kívánom a húst, csak a halat eszem. Laktózérzékeny vagyok, ezért eleve oda kell figyelnem.

Egy nő kiléphet az utcára smink nélkül?
Én nem tudom elképzelni magam smink nélkül. Nekem hozzátartozik a nőiségemhez. Még a hétvégi életemben sem tudom elképzelni, hogy ne sminkeljem ki magam. Nyilván van különbség. De még az őzikét is sminkbe megyek etetni, vagy akár a kórházi ágyon is kisminkelem magam! 
Ez nem azért van, mert csúnyának tartom magam smink nélkül, hanem nekem ez az életem, a nőiségem része.

De ha más így lép ki?
Szerintem még a sportosabb típusnál is kell smink. Nekem az ápolatlan nő, aki nem sminkel valamilyen szinten. Nekem ez nem a szép bőrnél kezdődik, hanem hogy legyen valami kihangsúlyozva a nőn. Egy szájfény, spirál stb. A barátnőim már tudják, ha jönnek hozzám, akkor előtte sminkelni kell, mert megkapják a magukét.

10719101_10204963896160200_1170683982_n

Vannak kedvenc termékeid?
Arcápolásban az argánolaj most a kedvencem. Minden nap belekeverem az arckrémeimbe és a testápoló termékeimbe. Nagyon feltölti a bőröm. Kozmetikusokhoz nem járok. Abban hiszek, hogy mit eszek és hogy kemikáliáktól mentes készítményeket használok.

Még milyen álmaid várnak megvalósításra?
Megnyitottam saját make up stúdiómat, amit már régóta terveztem. Megjelent a nevem alatt futó sminkkollekcióm is. Most pedig sminkelési tanácsokat adok egy tévéműsorban.
Ezek mind nagy boldogságot okoztak nekem, de még vannak terveim. Már több országból megkerestek a saját sminkkollekció kapcsán is. Imádom a munkám, szerencsés vagyok, hogy azt csinálhatom, amit szeretek.

Molnár Gréta

Farmos fotók: Urbán Ádám

Divat fotók: Barbara Beregszászi Photography


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications