728 X 90

Interjú Patocska Olivérrel, az OliverFromEarth frontemberével

By Frizura & Szépség

Patocska Olivért az ország a ByTheWay formációval ismerte meg, akkor még fiatal srácként, mostanra azonban komoly férfi lett belőle, aki gondolatait, érzéseit mély dalokba önti, akár saját formációja, akár más előadók számára. OliverFromEarth frontembere ezúttal, zenésztársával, Barabás Dáviddal és Kovács Gyopárral közös karácsonyi albumot adott ki.

Mit jelent számodra a karácsony?

A karácsony számomra teljesen mást jelent már, mint gyerekként. Míg kicsiként az egyik helyről a másikra járkálás, és a csodás ajándékokon való csomagolások izgatott széttépését jelentette, na, meg a szaloncukrot, amint felnőtt lettem, láttam, hogy anyukám mindig erőn felül teljesített, hogy megadjon mindent, amit szeretnénk. Most már azt szoktam kérni tőle az ünnepre, hogy valami olyan finomságot főzzön, amit szeretek. Anyukám szeretettel, odaadással elkészíti, ez nekem pedig egy olyan személyes ajándék, aminek mindig örülök. A karácsony nekem egy az egyben ezt jelenti, és persze a pihenést.

Ez az időszak a kikapcsolódásról szól, és arról, hogy a szeretteim körében legyek, azokkal, akik hozzám tartoznak, és bizalommal, mindenféle elvárás nélkül lehet létezni.

A showbizniszben elengedhetetlen a tökéletes megjelenés. Közel áll hozzád a szépségápolás?

Egy igazán naturális ember vagyok, minél inkább a nyersebb megoldásokhoz fordulok, próbálok szembe menni a trendekkel, ettől néha azt hiszik, ez igénytelenség. Pedig csak jobban szeretem, ha természetesnek tűnök. Hajszárító nélkül szárítok hajat, de az arcbőrömre odafigyelek. Mindig krémezem, és vigyázok, hogy ne tegyem ki olyan hatásoknak, amiktől gyorsan öregedne.

Emellett minden reggel jéghideg vízzel ébresztem fel a bőrömet, ez évek óta beválik, sőt, a fejbőrömet is rendszeresen masszírozom, azt érzem, hogy jót tesz.

Azért az arcommal foglalkozom a legtöbbet, mert mindig is az volt a kritikus pont. A tinikori bőrproblémák alaposan megviselték, semmi nem akart segíteni rajta, és sajnos heges lett. Szerencsére kinőttem ezt a dolgot, de nagyon oda kell figyelnem, mit eszem, rettentő nehezen mondok le az édességekről, igyekszem azért ellenállni, hiszen tudom, hogy nem tesznek nekem jót.

Van valami rituáléd?

Esténként nagyon nehezen megyek el zuhanyozni. Mindig hosszan győzködöm magam, mire eljutok a fürdőig, de aztán nagyon nehéz onnan kirobbantani, imádom a meleg vízben áztatni magam.

A másik rituálém elég vicces: fogmosás közben tornagyakorlatokat végzek, például kitöréseket, comb erősítésre.

A színpadon is a természetesség híve vagy?

Abszolút! A színpadon is természetes és közvetlen vagyok. Felesleges is lenne bármilyen szerepet felvenni, hiszen attól lesz az ember hiteles, hogy saját magát adja. Az a jó, ha előadás közben és a dalaimban is ugyanazt közvetítem, amit gondolok.

Rajtam mindig látszik az aktuális érzelem, ami nem feltétlenül a legszerencsésebb tulajdonságom, de mindig igyekszem átadni, hogyan érzem magam.

A legfontosabb, hogy egymásra hangolódjunk a közönséggel, hogy lássák, mit is akarok nekik valójában mondani a zenémmel, a koncertes jelenlétemmel, így személyes kötődésük lehet az alkalomhoz.

Nem tűnsz egy stresszes srácnak. Mindig nyugodt és megfontolt vagy?

Szokásom, hogy mikor levelet írok, mindig ellenőrzöm, milyen érzelmeket közvetít. Mielőtt továbbküldöm, valaki olyannal átolvastatom, aki hozzám közel áll, és véleményt kérek, elküldhetem-e. Fontos, hogy sose legyek ideges, dühös vagy nehogy sértő hangnemet üssek meg a szavaimmal.

Mit jelent számodra a siker?

A céltalan létezésünk legfontosabb célja a fajfenntartás. Szerintem oktatni kellene az embereknek, hogy tudjanak funkcionálisak lenni, és az, hogy a közjóért is tenni kell, nem csak saját magunkért. Születéstől kezdve azt oktatnám, hogy mindenkinek arra kellene törekednie, hogy a közösség számára jót tegyen, hasznos legyen.

Akkor igazán sikeres egy ember, ha képes reprodukálni önmagát, majd egy olyan embert neveljen fel, aki saját magánál is jobb. Ez jelenti az igazi sikert és fejlődést.

A saját sikereim általában kicsi célok elérése, mindig van egy hosszútávú célom, valami megalomán elképzelés, ahová szeretnék elérni, de ehhez vannak lépcsőfokok, amik mentén próbálok odajutni. Ezek a kis célpontok, ha elérem őket, motiváltan tartanak a nagy célom felé.

Azt is sikerként élem meg, ha tudok gondoskodni a környezetemről. Alkotóművészetben pedig az, ha olyan tartalmat készítek, amit teljesen a sajátomnak érzek.

Bár még elég nehezen látható, mi lesz jövőre a világ helyzete, de neked mik a terveid?

2021-re a legfőbb tervem alkalmazkodni ahhoz, amit a sors elém sodor. Az alkalmazkodás az egyik legfontosabb alapszabály, az emberek pedig a legkönnyebben, legösztönösebben alkalmazkodó lény. Ettől függetlenül tervezünk számos megjelenést, egyre több szóló tartalmunk érkezik, és persze más előadókkal is együtt dolgozunk.

Jövőre is várhatóak együttműködések, például Lábas Vikivel a Margaret Islandból, vagy a Tha Shuras-szal, illetve sokaknak készítünk majd dalokat.

Bízom abban, hogy ismét szerepet kapok a Mintaapák új évadában, illetve, nagyon remélem, hogy megnyitják a határokat, és számos külföldi fesztiválon zenélhetünk – ahogy idén is terveztük.

Az OliverFromEarth anno azért jött létre, hogy volt egy filozófiám.

A filozófiám, hogy az embereket a tetteik alapján kell megítélni. Nagyon szeretném, ha ezt valahogy eljuttathatnám az embereknek, illetve azt, hogy az emberek jobban egymásért éljenek, ne csak magukért. Egységesíteni szeretném a népeket, nem nemi, faji, vagy más hovatartozás alapján megítélni őket.

Remélem, egyre kevésbé lesznek határok az emberek között, nagyobb lesz a bizalom.

Szakmailag pedig legnagyobb célom, hogy nemzetközi sikereket érhessünk el, szeretnék feljutni világszerte a toplistákra.

Léderer Fruzsina

Cikkajánló:

Karácsonyi ajándékötletek

Legyen csodás a sminkünk! Ünnepi Rimmel szépségek!

Ki szeretne egy szépítő okoseszközt karácsonyra? Arctisztítás és bőrkisimítás az ageLOC LumiSpaval

Vivienn Design – karkötők természetes ásványokból

Megérkeztek a Naja Forest paleo csokoládék biosüngombával és földimandulával

Csokis muffin zöldbanánliszttel Gretas Kitchen módra

Készüljünk a karácsonyi sütés-főzésre a NaJa Forest innovatív Superfood lisztekkel

 

Kulcsszavak: , , , , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble