728 X 90

Intim zóna – hónalj

By Frizura & Szépség

Mindannyiunknak megvan a saját maga szépségápolási napirendje. A napi rutin sokban függ életmódunktól és szokásainktól, de egy biztos: szépségünk és egészségünk megőrzése érdekében a lehető leggondosabban ápoljuk arcunkat, hajunkat és bőrünket. Ugyanakkor, míg arcunk és hajunk ápolására állandó figyelmet fordítunk, gyakran megfeledkezünk testünk egyik legkülönlegesebb területéről, a hónaljról.

magazinba NDO 15630 Protect Care Female Touching POS.jpg_1654x1494

Persze rendszeresen megmossuk, a legtöbben borotváljuk és használunk dezodort is, de ez az érzékeny terület nem mindig kapja meg azt az ápoló gondoskodást, mint testünk többi része. A hónalj bőre rendkívül vékony és érzékeny, ezért megfelelő ápolása sokszor kihívásokkal teli. Ám az megkérdőjelezhetetlen, hogy amire ennek a bőrfelületnek is szüksége van, az egy alaposan kigondolt ápolási rutin, amitől puha és selymesen sima lesz, és ami segít abban, hogy megvédjük a kellemetlen irritációtól.

A hónalj megfelelő ápolása

Hogyan borotválkozzunk helyesen?

A helyes borotválkozási technikával könnyedén eltávolíthatjuk a borostát, és megelőzhető a bőr kipirosodása, vagy a szőrbenövés. Ne feledjük, hogy a hónalj szőre mindenféle irányból nő, ami azt jelenti, hogy a borotválkozást minden szögből el kell végezni. Rendszeresen cseréljük a borotvánkat, vagy annak pengéjét. Az új pengékkel hatékonyabb a borotválkozás és elkerülhető a gyakori irritáció is. Érdemes zuhanyzás közben borotválkozni, mert a forró víz és a pára megnyitja a pórusokat és a borotvahab vagy a tusfürdő felpuhítja a hónalj szőrzetet. Így kisebb az esély az irritációra és alaposabban végezhető el a borotválkozás.

Borotválkozás után

Ha a hónalj érzékeny területét borotválkozás után rögtön dezodorral kenjük be, az irritáló lehet a bőr számára, kipirosodhat és nemkívánatos piros pöttyök jelenhetnek meg rajta. Borotválkozás után várjunk 10 percet a dezodorálással, vagy borotválkozzunk este, hogy a hónalj bőre az éjszaka folyamán regenerálódhasson.

Bőrradírozás a hónaljon

Ahogy a testünk többi részén, úgy a hónalj bőrén is megtapadnak az elhalt hámsejtek. Ezért a hónalj bőrének is odafigyelő gondoskodásra van szüksége, hogy bársonyosan puha és sima maradjon. A heti egyszeri bőrradírozás eltávolítja a szennyeződéseket a bőrről és segít kivédeni a bőrirritációval, szőrbenövéssel járó kellemetlenségeket. A művelet elvégzéséhez használjunk gyengéd hámlasztó krémet. Kézzel, szivaccsal vagy fürdőkesztyűvel vigyük fel a krémet a hónalj bőrére és öblítsük le meleg vízzel.

Különleges gondoskodás

A hónalj bőre könnyen kiszáradhat. Ezt a területet is érdemes megfelelően hidratálni, ugyanúgy, ahogy testünk többi bőrfelületének nedvességegyensúlyáról is gondoskodunk. A legjobb, ha esténként bekenjük hidratáló krémmel és hagyjuk hatni egész éjszakán át.

Használjunk olyan dezodorokat vagy izzadásgátlókat, amik nemcsak a kellemetlen testszag elűzésében segítenek, hanem ápolják a hónalj érzékeny bőrét is. Az ideális dezodor száraz és puha érzést nyújt, miközben kellemes illatával kényeztet egész napon át.

NIVEA - Sajtoanyag - Kek kenyeztetes.pdf

NIVEA Protect & Care dezodorok

A Protect & Care dezodorok a NIVEA leginkább ápoló dezodorai. Megbízható 48 órás védelmet biztosítanak az izzadás és a testszag ellen, miközben gyengéden ápolják a hónalj érzékeny bőrét. A NIVEA Protect & Care az egyetlen dezodor, mely a NIVEA Creme ápoló összetevőivel és illatával készül. A mindenki számára ismerős illat a tiszta frissesség érzését nyújtja egész napon át. A termékek nem tartalmaznak etil-alkoholt. A család tagjai hölgyeknek Protect & Care deo spray, Protect & Care golyós dezodor, Protect & Care deo stift, és a férfiaknak Protect & Care deo spray, Protect & Care golyós dezodor, Protect & Care deo stift.

Fotók: NIVEA

Kulcsszavak:

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications