728 X 90

Interjú Katus Attilával

By Frizura & Szépség

Pár évvel ezelőtt, amikor még a kisfiammal otthon voltam, nagyon jóleső dolog volt, ha elszabadulhattam kicsit mozogni egy-egy délelőtt. Egy budai sportközpontba jártam, ahol a délelőtti órák általában nem voltak nagyon forgalmasak. Egy ilyen napon, mikor magabiztosan közelítettem meg a helyet, mondván, lesz elég hely, meglepetésemre a terem dugig volt és elképzelni se tudtam, hogy milyen óra lesz, hogy ennyi a vendég. Azóta persze tudom, hogy Attila óráira mindig időben kell érkezni, hogy be tudj férni.

Nagyon örültem, hogy sort tudtunk keríteni erre az interjúra, mivel Attila maga is azt a szellemiséget képviseli, amit a magazinunk. Nőknek, férfiaknak egyaránt példát mutat egészséges életmódjával. Nem beszélve a lelkesedéséről és figyelmességéről, amit vendégei felé mutat.

Miért fontos számodra az ápoltság?

Azt gondolom, hogy a hiúság és az igényesség között van egy nagy szakadék. Én az igényes férfiak kategóriájába sorolom magam. Nagyon fontos számomra az úgynevezett „tartalom”. Tartalom alatt azt értem, hogy én például nem teszek magamra tetoválást, ékszereket és különböző státuszszimbólumokat, de a szép ruhát szeretem. Nekem a tartalomba beletartozik a szép, esztétikus test, amin bármilyen ruha jól mutat. A tartalmat a testem mellett a bennem lévő értékek is meghatározzák – ebben hiszek, és ehhez nem kell semmit a bőrömre tenni. Ebben konzervatív vagyok.

Az egészségbe fektetek be, amit nagyon jó befektetésnek tartok. Az öregedés ellen, az egészség megőrzéséért, a jó hangulatért. Ezért sokat teszek. Mindezt megtámogatom a tudománnyal, új technológiákkal. Ezt próbálom alkalmazni bizonyos esetekben, bizonyos mértékig.

Milyen módon ápolod a bőröd?

Arckrémeket használok, de nem vagyok annyira precíz, mint a nők. Este letisztítom a bőröm, a sport során fellépő izzadás miatt. Mostanában már rendszeresebben, havonta-kéthavonta járok kozmetikushoz is. Egy masszázsra, bőrradírozásra, de néha egy nagyobb kezelésre is például a mélyráncok ellen. Érzem is a hatását. Egyszóval kihasználom az új kozmetikai újításokat, élek a lehetőséggel. Ami a szép bőrhöz még kell: a folyadékbevitel és a sportolás. És persze az alvás. Ez az, ami mostanában nehezebben jön össze.

Télen a kezemre is nagyobb hangsúlyt fektetek, mert jobban kiszárad. A férfiaknál elég ritka, de én járok pedikűrre és manikűrre. Jó, ha időszakonként egy szakember megcsinálja, aztán én is próbálkozom vele.

Hajápolás terén mi a rutinod?

Rendszeresen járok fodrászhoz, de ezzel a hajhosszal nincs nagyon sok teendőm. Gyakran mosom a sport miatt.

Az aerobik mellett mit sportolsz még?

Focizni járok. Télen síelek, snowboardozok, egy szezonban többször is megyek két-három napra. Nyáron leköltözünk a Balaton-partra és ott megint sok sportolási lehetőségem van, többek között kerékpározás, úszás. Minden jó sportolási lehetőséget kihasználok, de nem vagyok fanatikus. Van, hogy minden nap vagy minden másnap edzek. Szerencsés vagyok, mert nekem a sportolás, az edzés a munkahelyemen adott.

Hol a határ nálad az erősítésnél? Meddig vagy hajlandó elmenni?

Az aerobik mellett súlyzós és kardióedzéseket csinálok. És itt egyben szeretném magát a testépítés fogalmát is helyre tenni. Sokan ilyenkor Schwarzeneggerre gondolnak és a hatalmas izomtömegekre. A testépítés arról szól, hogy erősítjük az izmainkat, amely szükséges az egészség megtartásához. Ehhez kell persze kardióedzés is pl. futás, biciklizés stb. Mindenkit bátorítok, hogy csinálja. Akár otthon vagy edzőteremben.

A különböző mesterséges szerek szedése nem az én világom. Amíg az emberi test önmagától tudd erősödni, addig el lehet jutni, a fölé nem érdemes, mert a test is azért nem megy efölé, mivel tudja, hogy az már nem jó neki. A túl sok izomzat, ami mesterséges szerek segítségével jön létre, már a szívet, ízületeket is megterheli. Ezzel nem akarom elbátorítani az embereket, mert sajnos nem az a probléma, hogy sok az izom – ha megnézem az embereket úgy általában –, hanem hogy túl kevés. Elhízunk, ízületi problémák jelentkeznek, és minden ebből ered.

A lényeg, hogy az egész testet kell egységesen erősíteni, mindent egyenlő arányban. Nem mindig csak azt a részt, ami kilátszik a pólóból, vagy amiben már jók vagyunk. A szervezet az egyensúlyt szereti – törekedjünk rá!

Az nem elég, ha erősek vagyunk, de már nem tudunk 100 métert futni. Vagy lefutjuk a maratont, de nem tudunk egy fekvőtámaszt kinyomni. Egy általános állóképesség, erő és ízületi mozgékonyság legyen meg.

Sokat beszélsz az egészségről. Sikerül azzá válnod, megtartanod?

Igen, azt gondolom, hogy azért sikerül megvalósítanom. Az alvás nem mindig sikerül, a sok munka miatt. Törekszem rá! Én sem vagyok tökéletes, de azért elégedett vagyok az eredménnyel.

Mit tanácsolsz, hogy másoknak is sikerüljön?

Előre kell tervezni és szervezni a napunkat. Ha ezt megtesszük, akkor beleférhet az elegendő folyadékbevitel, a megfelelő táplálkozás, testmozgás. A kulcs a tervezés, sajnos ennek a hiánya a kudarcot idézi elő.

Lelkileg hogyan tartod magad formában?

Próbálok feleslegesen nem idegeskedni. Szeretem a szakmámat, szeretem az embereket. Szeretek sportolni, megpróbálom megadni a testemnek, amire szüksége van. A boldogság döntés kérdése is. Mindig tenni kell érte, és mérlegelni. Mindig pozitív dolgokra kell gondolni, a negatív gondolatokat elfelejteni. Energia kell mindenhez: ha sportolunk, akkor több energiánk lesz, amit a problémák megoldásánál is hasznosíthatunk.

Megfelelő prioritásokat kell felállítani az életben. Mi az, ami valóban fontos. Nálam ez az egészség, mert minden ebből indul ki. Ha ez nincs, akkor nem tudok megfelelni a munkámban és a magánéletemben sem.

Szeretek mindent magam megoldani. Felhalmozni, hogy tudjak adni. A célom, hogy annyi erőm legyen, belőlem tudjanak az emberek erőt meríteni. Szeretetet szeretnék adni – szeretem, ha elég időm van az emberekre. Ezt vissza is kapom, és ez engem tovább motivál. Ezzel töltődöm fel.

Mire készülsz? Milyen terveid vannak?

Most a tavasszal megjelenő könyvemen dolgozom. Ebben szeretném átadni minden tapasztalatomat, az értékrendszeremet közvetíteni. Szeretném, ha egészségesen gondolkodnának az emberek, és kicsit pozitívabbak lennének.

Több új DVD készítését is tervezem. Az egyik egy személyi edzésprogram, ami egy újbóli megjelentetés, de egy teljesen új, aerobikos változat is készül.

Még nagyon dolgozom a csapatommal a Starlight márkájú, saját élelmiszerek piacra dobásán. Fontos, hogy amihez a nevemet adom, az valóban nagyon egészséges legyen, jobb alapanyagokkal és jobb tartalommal. Azt szeretném elérni, hogy nevemmel fémjelzett termékek az üzletek polcain garanciát jelentsenek a vásárlónak, anélkül hogy esetleg meg kelljen nézniük az összetevőket.

Mindig az a célom, hogy valami újat hozzak azzal, amibe belevágok. Nem vagyok kapkodós típus, szépen haladok a magam tempójában.

Molnár Gréta

Fotó: Lévay Máté, www.levay-mate.hu

Kulcsszavak: , , , , , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications