728 X 90

Készüljünk a karácsonyi sütés-főzésre a NaJa Forest innovatív Superfood lisztekkel

By Frizura & Szépség

Az ünnepek közeledtével még többet sütünk és főzünk, így általában sokkal többet is fogyasztunk, mint amennyi a szervezetünknek elég lenne. Nem mindegy, hogy milyen alapanyagokat használunk, mert ezzel segíthetjük a szervezetünket, megkönnyíthetjük neki a munkát és ezáltal egészségesebbek lehetünk. Most bemutatunk nektek pár új Naja Forest Superfood lisztet, amit érdemes kipróbálni, ha van rá lehetőségetek.

A Naja Forest Superfood lisztek gluténmentes, vegán és létfontosságú tápanyagokban gazdag termékek. Az új lisztek előnye a magas rost-, fehérje-, és telítetlen zsírsavtartalom, valamint az a tény, hogy gluténmentes lisztforrásként szolgálnak, amely a cöliákiás, gluténérzékeny, különböző ételallergiákban és étel intoleranciákban szenvedők számára is fogyasztható, ilyen:

:) laktóz- és tejmentes :) tejcukor érzékeny :) gluténmentes :) élesztőmentes :) szójamentes :) autoimmun étrend :) cukormentes :) lúgosító :) paleolit : mediterrán :) vércsoport :) alacsony szénhidrát tartalmú étrend

A gluténmentes alternatíváknak más előnyei is vannak pl. sok rostot tartalmaznak, ami  által telítettnek érezzük magunkat, elősegítik az emésztést, javítják a bélflórát és fokozzák az immunrendszert. A Naja Forest Superfood lisztek összetételében nem tartalmaznak allergéneket, és nem irritálják az esetenként gyulladt bélnyálkahártyát. Alkalmasak főzéshez és sütéshez egyaránt. Jól keverhetőek más maglisztekkel is. Kitűnő adalékanyagaik a különböző zabkásáknak, bébiételeknek, levesek, főzelékek sűrítésére is alkalmazhatóak. Készíthetünk belőlük kenyereket, édes és sós süteményeket.

Naja Forest Superfood – Új innovatív lisztek, az egészséges táplálkozáshoz

A lisztek fő irányvonalát a nemrégiben vált ismertté földimandula másnéven Tigrismogyóró / Tigernuts képezi. A földi mandula neve félreértésre adhat okot, hiszen nincs köze a valódi mandulához vagy dióhoz, nem csonthéjas és nem is fán terem. A földben kell keresni gumócskáit, melyeknek íze édeskésen mandulás. Talán roppanósabb, mint a mandula, de kevésbé karakteres ízű.  Glutén mentessége és könnyű emészthetősége miatt lisztérzékenyek, roboráló diétán lévők, emésztőszervi és bélműködési zavarokkal küzdők is fogyaszthatják. Zsírszegényített jellege miatt a gyomor- és epebetegek egyik hasznos tápanyagforrása lehet, rosttartalma a cukorbetegek szervezetét is támogathatja. Gazdag B-vitaminokban, biotinban, tartalmaz E-vitamint, sok ásványi anyagot, melyek közül ki kell emelnünk magas vas- magnézium- foszfor és kalciumtartalmát. Kiemelkedő rutin tartalma az erek falának rugalmasságát és a szövetek megújulását segíthet támogatni. Magas élelmi rostjai között a cellulózok és pektinek egyaránt előfordulhatnak. Étvágycsökkentő hatását sok fogyni vágyók értékeli, mivel telt érzést okozva segít az erőszakmentes, de egészséges lefogyásban.

Nincs különbség az egészséges és az élvezetes között

 Az új olajos maglisztek – soha nem látott íz-kombinációkat tesznek lehetővé.  Míg a  földi mandulaliszt  kenyér és pékáruk, addig a zöldbanánliszt zöldség-krémlevesek és főzelékek állagát, ízvilágát teszi különlegessé! Az egészséges, kiegyensúlyozott, fehérjében gazdag étrend elengedhetetlen az aktív és fitt állapot fenntartásához, ehhez nagymértékben hozzájárulnak az új maglisztek. A táplálkozás terén ügyelni kell arra, hogy ne csak egészséges és fenntartható, hanem egyúttal jó ízű termékeket  fogyasszunk.

Mi a gluténmentes liszt?

Amikor a dióféléket és a magokat finoman préselik, a kiváló minőségű olajok mellett, értékes melléktermék keletkezik.  A részben olajmentesített préspogácsát finoman lisztté őrlik, amely ez által tápanyagokban és ízletes összetevőkben gazdag lesz, és nem tartalmaz glutént. Megtartja a benne lévő olaj aromáját, így lesz például a földi mandulaliszt íze édes.

Növényi fehérjék, rostok és még sok más

A földi mandulaliszt fehérjetartalma magas és aminosav-összetétele is kiegyensúlyozott, hasznos kiegészítő fehérjeforrás illetve vegánoknak húspótló élelmiszer lehet. Főbb jellemzői a viszonylag alacsony keményítő és szénhidrát tartalom (a keményítő mintegy 10%-a úgynevezett rezisztens keményítő amely az emberi szervezetben nem vesz részt a szénhidrát anyagcserében) szemben a különböző gabona félékkel és rizzsel.Az ideális aminosav összetétel a magas rosttartalommal kiegészítve lehetővé teszi, hogy a vastagbélben fokozott legyen a tejsavas erjedés, sőt a speciális aminosavak és bizonyos rostok miatt vajsavas erjedés is beindulhat amely kedvezően befolyásolja a vastagbélflórát és megakadályozhatja a vastagbélrák kialakulását. 100%-ban allergén mentes. Magas olajtartalmú, ideális olaj összetételű (magas olajsav, alacsony omega6- ideális omega6 olajsav arány, kedvező omega 3 zsírsav tartalom,magas omega 9 zsírsav tartalom) élelmi anyag. Ezen kívül jelentős az A, D, E, K vitamin tartalma.

 NaJa Forest Superfood Hántolt Földi Mandula liszt fogyasztása megoldást jelenthet azok számára, akik allergiásak a diófélékre és a mandulára. Nagyon jól lehet felhasználni főzéshez, kenyér, süti, valamint egyéb pékáru és édességek széles skálájának elkészítéséhez. Érdemes akár más liszttel keverni, pl kukorica liszt.

NaJa Forest Superfood Földi Mandula Panír kiválóan alkalmazható bundázott ételek elkészítéséhez, a hagyományos zsemlemorzsa kiváltására. Élelmi rostokban gazdag termék, így a kiegyensúlyozott étrend szerves részét képezheti.

NaJa Forest Superfood Hántolt Földi Mandula Gumó Müzlibe vagy joghurtba keverve ízletes része lehet egy kiegyensúlyozott reggelinek.

NaJa Forest Superfood Nyújtható Édes lisztkeverék  a háziasszonyok számára igazán hasznos liszt, mivel a természetes cukortartalma magas, alkalmazásával elkerülhetjük a cukor hozzáadását a süteményekhez.

Fahéjas keksz receptötlet

Hozzávalók: 15 dkg Nyújtható Édes Lisztkeverékhez adjunk hozzá 4 dkg természetes édesítőt (eritrit, méz, datolya szirup), 5 dkg folyékony kókuszzsírt, 3 dkg vizet és egy fél kávéskanál fahéjat.

Az összetevőkkel együtt gyúrjuk egyneművé a tésztát. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Két szilikonos zsírpapír között nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, vagy formázzunk a kezünkkel hengereket. Minél vékonyabb, annál ropogósabbra sül. Zsírpapírral bélelt tepsibe tegyük. Vegyük vissza a sütőt 160 fokra, és süssük 15-20 percig. Sütőből kivéve kicsit pihentetjük, majd tálaljuk.

NaJa Forest Superfood Nyújtható Sós lisztkeverék

Nagyon jól lehet felhasználni kenyér, süti, valamint egyéb sós pékáru széles skálájának elkészítéséhez.

Fűszeres rudacskák receptötlet

Hozzávalók: 20 dkg Nyújtható Sós Lisztkeverékhez adjunk hozzá 10 dkg folyékony kókuszzsírt, 5 dkg vizet

Az összetevőkkel együtt gyúrjuk egyneművé a tésztát. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Két szilikonos zsírpapír között nyújtsuk ki a tésztát fél cm vastagságúra, vágjuk fel kis rudacskákra, hintsük meg a tetejét őrölt köménnyel vagy parmezán sajttal. Extrább ízvilág kedvéért keverjünk a tésztába fokhagymapor, oregánó, bazsalikom keverékét. Zsírpapírral bélelt tepsibe tegyük. Vegyük vissza a sütőt 160 fokra, és süssük 10-15 percig. Sütőből kivéve kicsit pihentetjük, majd tálaljuk.

NaJa Forest Superfood Manióka Liszt

A manióka liszt más néven cassava liszt, tápióka, egy gluténmentes lisztféle, amely helyettesítheti a búzalisztet a gluténérzékenyek és paleo étrendet követők számára. A manióka lisztből készült élelmiszereknek nincsen erős, jellegzetes ízük: mindig azét veszik át, amellyel együtt főzik – vagy a feldolgozás során hozzáadott ízesítőszerekét. Sok benne a C-vitamin, mangán, kalcium, foszfor, és igen magas a keményítő tartalma.

:) Glutén mentes levesek, mártások, szószok sűrítése :) Pudingok készítéséhez :) Tejes ételek, édességek készítéshez :) Süteményekhez használt gluténmentes lisztek kiegészítésére, dúsítására :) Pékáruk lisztjének kiegészítésére (kenyér héját,„kérgét”) javítja.

Csokis manióka puding (tejmentes, gluténmentes) receptötlet

Hozzávalók: 1 nagy (vagy 2 kis adag) – 2,5 dl  “rizstej”, ha hígabbra szeretnénk, akkor 3 dl), 2 dkg manióka liszt, 1,5 dkg holland glutén mentes kakaópor, ízlés szerint édesítő

Az összes alapanyagot egy lábasba tesszük és kikeverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Elkészítési idő: 10 perc

NaJa Forest Superfood Zöldbanán Liszt

Magas keményítő tartalmú glutén mentes lisztféle, önálló felhasználhatóságán kívül is jól keverhető más maglisztekkel, esetleg gabonalisztekkel, gyökér és gumós növények lisztjeivel. Kitűnő adalékanyaga különböző zabkásáknak és bébiételeknek, levesek-szószok sűrítésére is eredményesen alkalmazható.

Gluténmentes palacsinta (tejmentes) receptötlet

Hozzávalók 4 adaghoz: 20 dkg NaJa Forest Zöldbanán liszt, 5 db tojás , 1 csipet só, 6 dl kókusztej, 6 ek eritrit, 1 ek kókuszolaj (sütéshez)

Az összes hozzávalót egy magasabb falú keverőtálban kézi mixer segítségével elegyítjük, hogy ne legyen csomós, és pár percet állni hagyjuk. Palacsinta sütőben kevés kókuszolajat forrósítunk és a szokásos módon kisütjük a palacsintákat. Manióka pudinggal, vagy cukormentes dzsemmel tálaljuk.

Szabó Nikolett tudományos kutató

Cikkajánló:

Szépséghírek és újdonságok

Ismét csodás a Navona Fashion idei őszi-téli kollekciója

Tudjunk meg többet a CBD olajról!

Kézápolási tippek kézkrém körképpel!

Tudj meg többet a hiperpigmentációról!

Bőrszépítés felsőfokon: Fiatalosabb megjelenés a Nu Skin 180° öregedésgátló termékcsaládjával

 

Kulcsszavak: , , , , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble