728 X 90

Könyvajánló – Péterke hallani fog

By Frizura & Szépség

A Péterke hallani fog című gyermekkönyvsorozat első kötete egy hallássérült kisfiú történetét meséli el a hallássérülés felfedezésétől a hallókészülékkel való hallás- és beszédtanulás kezdetéig. A könyv színes és részletes illusztrációi segítséget nyújtanak a hallássérült gyerekek szüleinek abban, hogy a hallókészülék-viseléssel járó napi nehézségeket, különleges helyzeteket (állandó orvoshoz járás, illesztékkészítés, hallásvizsgálat, szurdopedagógiai foglalkozások stb.) elmagyarázhassák gyerekeiknek.

 (A sorozat következő része várhatóan jövő tavasszal jelenik meg, s a cochleáris implantátum (CI) műtétre való felkészítés/felkészülés nehézségeit járja körül barátságos, a gyermeki látványérzékelést is figyelembevevő, élénkszínű rajzok segítségével.)

A kötetről írták:

„A Péterke hallani fog az olyan családoknak ad biztatást, amilyen mi is voltunk. Éppen annyit ad, amennyit muszáj, éppen úgy, hogy szülőnek, gyereknek is minden világos legyen. Reméljük, a szerző már készül a folytatásra…” (Horváth Gábor, Népszabadság)

„Ez a könyv azért született, hogy a [Péterkéhez] hasonló gyerekeknek megkönnyítse a hangok nélküli világban eltöltött időt, hiszen róluk szól, nekik íródott. Benyovszky Anita saját történetüket örökítette meg képben és szövegben. Ezzel sokat segít azoknak a családoknak, akik hasonló helyzetbe kerültek. Nagy örömmel köszöntjük ezt az eddig példa nélkül álló könyvet, várjuk a folytatást!” (Both Gabi, Meseutca.hu)

„Ez a könyvecske egy édesanya képekbe és rövid történetbe öntött tapasztalata, mely azzal a szándékkal íródott, hogy segítsen a hasonló helyzetben lévő szülőknek a problémák megoldásában, de kisgyermekekkel is végiglapozható. Empátiára és felelősségre tanít.” (Magyar Gyermekirodalmi Intézet)

A szerző, illusztrátor Benyovszky Anita blognaplója, amit Péterke hallássérülésének felismerése óta vezet:

peterke.freeblog.hu

A kötetmegjelenéshez kapcsolódó blog:

http://peterkehallanifog-gyermekkonyv.prae.hu/

A kötet Facebook-oldala:

http://www.facebook.com/PeterkeHallaniFog

 

A könyv megvásárolható közvetlenül a kiadótól az info@prae.hu címen. (MACIE-tagoknak az egyesület családi rendezvényein, legközelebb november 17-én és december 8-án a Mikulás ünnepségen)


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble