728 X 90

Környezetbarát arcápolási tippek: Törődjünk a földdel, törődjünk magunkkal!

By Frizura & Szépség

Rengeteg apró lépést tehetünk, hogy csökkentsük öko-lábnyomunkat és a legegyszerűbb, ha ezt otthon kezdjük, például a fürdőszobánkban. Bár a Föld napját hamarosan ünnepeljük, mivel itt élünk, igazából minden nap a Föld napja van, ezért fontos, hogy a szépségrutinunk is a bolygónak kedves legyen.

Már a zöld úton járunk? Nagyszerű! De ahelyett, hogy turbótempóban egy nap alatt mindent zöldre cserélnénk, inkább haladjunk apró, de megfontolt lépésekkel: válasszunk a napi rutinunkba könnyen beilleszthető trükköket, mert azokat hosszabb távon is könnyebb lesz tartani.

Környezetbarát arcápolási tippek

Válasszunk olyan termékeket, amelyek több dologra jók

A többcélú termékekkel kevesebb hulladék és költség jár. Keressünk olyan all-in-one sminktermékeket, amiket az ajkunkra, a szemünkre és az orcánkra is használhatunk. Két legyet üthetünk egy csapásra, ha olyan hidratálót választunk, amely fényvédőt is tartalmaz! Nincs szükség külön testápoló krémre a lábra és a hátra, használjuk ugyanazt! Válasszunk egyet, de jó minőségűt! Ha megtaláltuk a kedvenceinket, legyünk hűségesek hozzájuk!

Sokszor a kevés is elég

Ne pocsékoljunk: már azzal is sokat tehetunk, ha a szépségápolási termékekből csak kis mennyiségeket használunk. Még jobb, ha addig használjuk őket, amíg tényleg elfogynak! Préseljünk ki lehetőleg mindent a flakonokból!

Újítsuk meg az arcápolási rutinodat

Fontos, hogy a bőrünk egészséges és tiszta legyen. Az arctisztító kendőt viszont inkább kerüljük! Bár kétségtelenül kényelmesek, a legtöbb nem biológiailag lebomló anyagból készül, és veszélyes hulladéknak számít! Fordulj inkább a modern megoldások felé, próbáld ki valamelyik LUNA arctisztítót, amely eltávolítja a szennyeződések és az olaj 99,5%-át, valamint a sminkmaradványokat. Nincs felesleges hulladék, egy töltéssel pedig több hónapnyi használatot és ragyogó arcbőrt kapunk.

Vegyünk vissza a samponból

Milyen gyakran mosunk hajat? Ha hetente négyszer vagy akár többször is, akkor az sok, mivel ettől csökkenhet a haj természetes olajtartalma, samponmaradványok is maradhatnak benne, ráadásul szárazabbá is válhat. Heti maximum két- háromszori hajmosás elegendő lehet. A köztes időszakban használjunk száraz sampont, ha túl zsírosnak érzzünk a loboncunkat. A hajmosások számának csökkentésével nemcsak samponból kell kevesebb, de vizet és áramot is spórolhatunk.

Zölden a fehér fogakért

Átlagosan négy-öt műanyag fogkefét használunk el évente. Ezt összeadva, hatalmas műanyag mennyiségű hulladék keletkezik csak fogkefékből.  Ezzel szemben az elektromos változatoknál elég csak a fejet cserélni, azt is sokkal ritkábban. Keressünk a hosszan tartó, elem nélküli készülékeket.

Zárjuk el a csapot

Régi, de örökérvényű tanács: fogmosás, arcmosás vagy bármely mosdó körüli tevékenység közben zárjuk el a csapot és csak akkor nyissuk újra, ha szükséges. A következő tusolásnál figyeljük meg, mennyi időt töltünk valójában a zuhany alatt. Egy-két perccel rövidebb tusolással máris 15 – 30 liter vizet spórolhatunk meg!

Legyünk tudatos vásárlók

Ismerjük meg a termékeken lévő szimbólumokat; legyen az állatkísérletek, vagy újrahasznosított csomagolás, hogy tudjuk, mit veszünk.

Olvassuk el az adott termék összetevőit, hogy tudjuk, mit használunk. Igen, ezek a listák hosszúnak és bonyolultnak tűnhetnek, de érdemes ismerni a legfontosabb káros adalékanyagokat. Amiket kerüljünk: parabének, nátrium-lauril szulfát, műanyag mikrogyöngyök, ftalátok, mesterséges színek és kémiai tartósítószerek. Ezek közül sok a bőrt irritáló, rákkeltő, hormonháztartást felborító vagy éppen környezetre ártalmas összetevő. Legyünk gyanakvóak és tudatosak egyben!

Kis zöld lépésekkel igazán sokat tehetünk magunkért és a Földért!

Fotó és forrás: Foreo

Kulcsszavak: , , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications